סינמון רול עצום

יום אחד, ברגע של חולשה פינטרסט הביא לי צילום של סינמון רול ענק ומאז דעתי לא נחה. הייתי חייבת לעשות אחד כזה. אחרי אפיה של אינספור לחמים, עוגות ולחמניות שמרים נוכחתי שוב ושוב שאין גם הצדקה קולינרית להשתמש ברכיבים מהחי. נהפוך הוא. הויתור עליהם מניב בצקים קלילים ותפוחים יותר ומאפים משובחים, ללא האפטר טייסט של הביצים, ממנו סלדתי עוד טרום הטבעונות.
אז לקחתי את הרעיון המבריק, התאמתי אותו לצריכנו, ויצא סינמון רול ענקי אדיר. תפוח, ריחני ויפיפה, מצופה בגלזורה נפלאה שיוצרת מין כיסי מתיקות חמצמצים. בניגוד למראה המרשים והמושקע, ההכנה ממש קלילה. המתכון לפניכם.
לבצק
♢ 500 גר קמח רגיל או קמח רגיל + קמח כוסמין מלא (50/50)
♢ כף שמרים יבשים
♢ כפית קינמון טחון
♢ חצי כוס סוכר
♢ 2 שקיות סוכר וניל
♢ רבע כוס שמן
♢ קורט מלח
♢ כוס מים חמימים

למילוי
4 כפות שמן קוקוס נייטרלי
כף וחצי קינמון טחון
1/4 כוס סוכר

 

לגלזורה (לא הכרחי)
♢ כוס אבקת סוכר
♢ כף סירופ מייפל טבעי
♢ כפית תמצית וניל
♢ כפית מיץ לימון
(טיפ טיפה חלב סויה או מעט מים, לפי הצורך)

 

ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. הנפוי הוא שלב הכרחי לקבלת בצק אוורירי ואין לוותר עליו. הוא מקליל ומפריד את חלקי הקמח, ממש פותח אותו לעולם.
זורקים אל תוך המערבל את יתר החומרים. מפעילים את המערבל עם וו לישה כשמונה דקות. תוך כשתי דקות הכדור יתחיל להווצר. אם אתם רואים שהבצק לא החל להתכדרר והוא נראה מרוח על דפנות הקערה מוסיפים כף קמח ועוד כף, ממתינים כמה שניות וצופים בהתכדררותו.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומעליו במגבת ומעבירים להתפחה של כ 45 ד’ במקום חמים. הבצק יכפיל את נפחו.

בקערה קטנה מערבבים את הסוכר עם שמן הקוקוס והקינמון.
מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול.
מפזרים עליו את תערובת הקינמון. מרדדים מעט שוב, בכדי להטמיע את המילוי לתוך הבצק (בדומה לטכניקה שהראתי בקרקרים). מצד אחד אנחנו רוצים שהמילוי יוטמע בבצק ומצד שני אנחנו לא רוצים שהבצק ידבק לנו למשטח, אז אל תפעילו כוח רב מידי….
חורצים בסכין פיסות ארוכות ברוחב של כ 2 ס”מ.

 

מפזרים תערובת, מטמיעים בעזרת המערוך. חותכים לפסים.

 

מעבירים בזהירות פס למרכז תבנית עגולה ומשומנת ומשבללים את הפס במרכז התבנית.
{תקשיבו התבנית המהממת הזו היא המתנה היחידה ששרדה מהחתונה שלנו לפני 300 שנה, הגיעה עם זוג חברים שהיום נשואים פוס שלושה, אז כבוד!}.

 

מתחילים ליצור את השבלול, מהמרכז החוצה

 

ממשיכים כך עם יתר הבצק. משתדלים לא לצופף או לדחוס מידי. הבצק זקוק למרחב בכדי לתפוח.
בתבנית הזו, קוטר 28, הבצק נכנס במלואו למעט פיסה אחת קטנה.
אם אתם משתמשים בתבנית קטנה יותר, השתמשו בפחות בצק, וצרו מהשאריות שבלול קטן נוסף.

 

ממלאים את התבנית, בלי לדחוס

 

עוטפים בניילון נצמד ומעליו מגבת מטבח ושולחים להתפחה של כחצי שעה במקום חמים.
לאחר התפיחה אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שפני המאפה שחומים ויפים.

 

1466056_757439204306024_1889812719305897787_n

בנתיים מערבבים את חומרי הציפוי, עד שתווצר תערובת אחידה וללא גושים. אם יש צורך, הוסיפו ממש טיפה חלב סויה או מים לקבלת נוזל סמיך למדי, שניתן למזוג.

 

מערבבים את חומרי הציפוי ומוזגים לאחר קירור קל

 

מוצאים את הסינמון רול מהתנור ונותנים לו לנוח ולהתקרר מעט, במשך כ 10 דקות.

 

מוזגים את הצפוי על המאפה. עם הצינון הגלזורה תתקשה ותתמצק.

 

פורסים ומגישים

 

לאחר החיתוך יחשף המראה הרב שכבתי ההורס.

 

חתך צד 🙂

 

היתרון שלי על רובכם הוא שכמה מאחייניי מתגוררים במרחק הליכה, כך שהודעת ווטסאפ אחת הביאה אלי את החמודים. מזל.

 

 

תוספת מאוחרת לפוסט המקורי, וכך נראים הסינמון רולז בהגשה אישית-

 

 

וכך בתור רוגלעך

 

 

 

מה שלא חיסלתם מיד, אחרי קרור מושלם פרסו למנות אישיות, ארזו בשקיות סנדביץ’ קטנות והקפיאו לשעת הצורך. מפשירים בעדינות על השיש ללא התערבות או במיקרו על חום ממש נמוך, בהפשרה לא אגרסיבית.
אם אתם בעניין את שמרים, נסו את לחם השכבות במילוי פסטו זיתים ואת חלת הכדורים המהממת. מתכון נפלא אחר, גם הוא בתחום הלחמים ושות’ הוא המתכון לקרקר’ס לקרקרים משובחים.

יודעת שאתם עוקבים, ושמחה תמיד לסימנים, כך שאתם יכולים להרגיש לגמרי חופשי להקליד כמה תווים 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *