לחם שכבות מעלף עם פסטו זיתים ובזיליקום

השבוע פגשתי את אחד הלחמים הכי טעימים שאכלתי אי פעם. הוא רך וגם קריספי, מנחם וגם מעורר, בסיסי (לחם, או לא לחם) ומרתק בטעמיו. קבלו מתכון ללחם מדהים, מבוסס שמרים, אבל תסמכו עלי- קלי קלותה.

 

קפלים קפלים. שכבות שכבות. טעים טעים.

 

איך פגשתי? לא ממש פגשתי, דרשתי. פניתי אל נטלי הולדינג, אשה שאני מעריכה בכל ליבי והצעתי לה לעשות מתכון בשותף. נטלי היא צלמת מחוננת שחיה בחו”ל (האתר) ומצלמת נפלא. העבודות שלה אמנותיות, פנטסטיות, מפתיעות, יצירתיות בטירוף, על הגבול בין מציאות לדימיון, בין תיעוד מה שהיה ובריאה של דבר חדש. כתבה מרתקת על נטלי בצירוף עבודות נהדרות של נטלי תמצאו כאן.
דרכנו נפגשו וירטואלית כשבחרתי להיות טבעונית. בלוג הבישול של נטלי, The Vlog הוא אחד הבלוגים הותיקים של בישול טבעוני בארץ.

חג שבועות הקרוב יהיה החג הראשון שלי בתור טבעונית ואני גאה על הבחירה שלי מאוד. בשבועות שלנו יהיה הרבה פרי האדמה, ואני בטוחה שיהיה יפה, טעים, חגיגי, בריא, צבעוני ומגוון מאוד.
הלחם הזה יהיה שם. על בטוח.

לחם שכבות עם פסטו זיתים של נטלי הולדינג
הגרסא של נטלי כאן. ברגע שראיתי את המתכון והרחתי שיהיה מעולה, הכפלתי כמויות. בנוסף, עשיתי כמה שינויים קלים.

המצרכים לבצק (לשני ככרות בגודל תבנית אנליש קייק חד פעמית):
5 כוסות קמח מנופה (נפלא להכין מקמח רגיל וקמח כוסמין, חצי חצי)
כוס וחצי כוסות מים חמימים
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
כף סוכר
כפית ורבע מלח
4 כפות שמן זית

ההכנה:
נטלי מכינה את הבצק בשני שלבים. אני חזרתי על תרגיל שעובד לי מצויין שוב ושוב (וגם הפעם) ופשוט זרקתי את כל החומרים למיקסר עם וו לישה.

 

מה ש- 6 חומרים תמימים מסוגלים לעשות… פלא.

 

נתתי למיקסר לעבוד כ 10 דקות בהן הוא ערבב את החומרים ולש ויצר בצק נפלא. בתום
10 דקות היה נראה שהבצק דביק מעט. הוספתי עוד קצת קמח, ועוד טיפה, בזהירות,
אנחנו רוצים בצק גמיש ולא דחוס. והפעלתי שוב את המערבל כ 2 דקות עד קבלת כדור אחיד.

משמנים קערה גדולה שתאפשר לבצק לתפוח. מניילנים ושולחים אותה לתפיחה.

 

לפני. אחרי.

 

נותנים לבצק מנוחה של שעה שעתיים. בזמן הזה הבצק צפוי להכפיל את נפחו.

הבצק נח ואנחנו לעומת זאת נכין את מילוי הפסטו זיתים ובזיליקום המופלא של נטלי.

החומרים לפסטו זיתים ובזיליקום (תכפילו! תשלשו! תרבעו! חופשי!)
כ 40 גרם צנוברים
כ-15 זיתים גדולים מגולענים בתיבול האהוב עליכם
חופן יפה של עלי בזיליקום טריים
150 מ”ל שמן זית
2 שיני שום כתושות

מכניסים הכל לבלנדר ומרסקים יחד עד שמקבלים ממרח. אפשר לשחק מעט עם הכמויות בכדי ליצור את הסמיכות הרצויה לכם.

 

 

בחזרה ללחם.
הבצק תפח בנתיים וקיבל את ניחוח השמרים של טרום אפייה.
נחלק את הבצק לשניים.
נרדד מחצית הבצק למשטח בגודל של 30 על 50 ס”מ.

 

רידוד, מריחה, חיתוך והערמה.

 

נמרח את ממרח הפסטו-זיתים-בזיליקום המצויין שהכנו (1).
נחתוך לרצועות בעובי של 5 ס”מ (2).
נערום את השכבות זו על זו (3).

וכעת-
נחתוך את הרצועה הרב שכבתית לחתיכות ברוחב של כ 6 ס”מ. יווצרו לנו מעין קוביות.

 

בונים מגדל רב קומות.

 

נשמן תבנית בשמן זית ונעמיד אותה כאשר היא שעונה על קיר. נניח בתוכה את הקוביות זו על זו.
נניילן את התבניות ונשלח לתפיחה שניה.
רואים את החללים שבין הבצק לתבנית בצילום כאן ^ , well, כעבור שעה הבצק מילא אותם לגמרי ועלה הרבה מעל גובה התבנית. סיפוק. אושר. חדווה גדולה.

אפייה. 180 מעלות. 35-45 דקות ובעצם עד שהלחם מקבל גוון זהוב חום עדין.
(מומלץ לקרר מעט לפני שמתנפלים).

אם אתם מוזמנים לארוחת שבועות- נשבעת שהמארחים יהללו אתכם. במיוחד אם תטרחו עוד טיפה ותעטפו את הלחם המושלם הזה בנייר משי עדין, סרט ומדבקת חג שמח.

כיוון שאני מכורה להגשה אישית, הייתי חייבת לנסות את המתכון הזה במנות אישיות,
וכך עשיתי בהילוך מהיר:
רידדתי. מרחתי. גילגלתי. חתכתי. שימנתי קאפקייקס. התפחתי.

 

מיני שבבלולים בהתפחה.

 

אפיתי.

 

מיני שבלולים אלוהיים.

 

מזלג עץ או שיפוד או מקל ארטיק, מדבקת חג שמח גב אל גב.
סֶה טוּ.

 

ושארית הפסטו?
נכנס לצנצנת ויאכלו יחד עם הלחם הטרי ואלה שאחריו.

 

פסטו זיתים באריזה אישית

תודה רבה לנטלי המדהימה, היה בשבילי תענוג גדול לעבוד איתך.
כולי הערצה על הבחירות שלך, על המסלול שלקחת, על דרך החיים המיוחדת שלך, על האומץ, החריצות והכשרון.

שתהיה התארגנות שמחה לחג הלבן לבן ומקסים הזה,
שבוע נהדר!

  • איזו הרכבה מפוארת ויפה! חייבת לנסות…למרות שאני לא חובבת פסטו…התמונות שלך והכתיבה שלך עושות לי חשק לכ"כ הרבה דברים שאני בכלל לא אוהבת…

    • וואלה נכון, יש כאן ירקות! (זיתים ובזיליקום) 🙂
      את יכולה לדעתי להכין עם מילויים מתוקים שאת אוהבת. כמו סוכר וקינמון, שוקולד או חלבה… נראה לי שכל אחד מהם יצא מעולה.

    • היי אנונימי 🙂
      הזמן משתנה בין תנור לתנור.
      בגדול סביב 15-20 דקות.
      כשתראי שהשוליים משחימים תני עוד דקה שתיים ואז תוציאי.
      בהצלחה 🙂

    • היי לינדה, בכל חנות כלי בית יש מבחר צנצנות לריבות.
      אפשר ברשת ששת, נעמן, חנויות הכולבו של הכל בדולר למינהן.
      אם את מאזור השרון כנסי לחנות יצחק שנמצאת ברחוב ויצמן.
      בהצלחה 🙂

  • עינת תודה רבה על מתכון נהדר ושאלה:
    האם אני יכולה לחלק את הכמויות לחצי או שמא משהו ביחס הנכון בין החומרים ייפגם?

    • היי שרית,
      אין בעיה לחלק את הכמויות לחצי, כל עוד את משתמשת בתבנית בעלת עומק דומה,
      כך שהמאפה לא יהיה שטוח מידי, אם לא יהיה די עומק למאפה הוא עלול להתייבש.
      הצעה- אם את חוששת מכמות גדולה מידי לארוחה- אפשר להכין את כל הכמות ואחרי האפיה וצינון מלא לחלק למנות ולהקפיא.
      להפשרה מחממים בטוסטר אובן או במיקרו בחום מתון.
      שיהיה בהצלחה כך או כך 🙂
      עינת.

  • המתכון מעולה! הכנתי כל כך הרבה פעמים בכל כך הרבה גרסאות ותמיד קצרתי שבחים 🙂 עכשיו נפל האסימון שכדאי לומר תודה 3>

    יש לי גם תמונות מעלפות של הכיכר שהכנתי ממש עכשיו אבל אני לא רואה אפשרות להעלות תמונות

    • היי יערה, איזו תגובה משמחת!
      גם אני הכנתי אותו המון המון פעמים. באמת לחם כייפי ולא סתמי.
      את צודקת, אין אפשרות להעלות לכאן תמונה… הפסד שלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *