קבלו באהבה מתכון פשוט וקליל לקרקרים מעולים תוצרת בית. את הקרקרים אלה הכנתי פעמיים. בפעם הראשונה הם היו טובים מאוד. בשניה- מעולים ממש.
אין מתאים מהקרקרים לחג השבועות, בארץ של חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן.
הכמות שלהלן תניב כ 150 קרקרים די דקיקים. זה נשמע המון אבל זה ממש לא, כי הם מייצרים תגובת שרשרת בלתי נשלטת בקרב המנשנשים.
מה שנצטרך
3 כוסות קמח (לבן, חצי לבן וחצי מלא, או לבן מעורב עם כוסמין מלא)
כפית שטוחה של מלח
3/4 כוס שמן זית
3/4 כוס מים
![]() |
ערבוב, לישה מהירה וקרור הבצק |
מערבבים יחד את החומרים עד שיתקבל בצק אחיד.
מחלקים לשלושה כדורים ועטופים כל כדור בניילונית. מניחים את הכדורים לכחצי שעה במקרר בכדי שהבצק יתקשה מעט ויהיה נוח לעבודה.
מניחים כדור בצק על נייר אפיה ומרדדים.
מניחים מעל נייר אפיה נוסף ומרדדים ליצירת עלה מאוד מאוד דק ואחיד. עובי של 3 מ”מ בהחלט מספיק לנו.
כל כדור אמור ליצור עלה בגודל של תבנית גדולה של תנור סטנדרטי.
ה ת ו ס פ ו ת
ניסיתי זעתר, שומשום, בצל סגול קצוץ (זהירות, נחרך מהר יותר מהתוספות האחרות), מלח גס, רוזמרין קצוץ וגרעיני חמניות. אפשר לנסות גם פרג, גרעני דלעת, קצח, אגוזים קצוצים, חוויג’ לאפיה, קימל, כל תבלין שאוהבים וכל שילוב בינהם. הכי משובחים בעיני היו אלה בתוספת זעתר, שומשום ומלח גס. למרות שכולם אוחסנו יחד בצנצנת ונטרפו בלי הבחנה.
![]() |
לכו אחר הלב בבחירת התוספות |
השלב הזה חשוב: מפזרים את התוספת על עלה הבצק. מניחים נייר אפיה מעל עלה הבצק ומרדדים שוב. כך בעצם אנחנו מטמיעים את התוספות לתוך הבצק. את נוותר על השלב הזה תתבצע נשירה המונית של התוספות מהבצק לאחר האפיה.
מקלפים את הנייר העליון וחותכים את עלה הבצק בצורה הרצויה- ריבועים, מעויינים או מקלות.
אופים ב 180 מעלות עד קבלת צבע מהמם וריח משגע.
משך האפיה משתנה בהתאם לעובי הקרקרים, לכן ממליצה להיות עם יד על הדופק ולהוציא שהם זהובים- שחומים קלות. זה צפוי להיות סביב ה 15 ד’ פחות או יותר.
![]() |
אפויים |
![]() |
קראנצ’ים |
![]() |
יפים |
לאחר צינון מלא שומרים בצנצנת או מחסלים. מה שמגיע קודם.
לנשמות הפולניות והאהובות ביננו, אלה שלא מגיעות למקומות בידיים ריקות- אין כמו מתנה טעימה שאפיתם בעצמכם, ארוזה יפה, בצנצנת, שקית צלופן או עציץ חרס, כמחווה למארחים בחג.
![]() |
קרקרים במתנה |
הסבר על הטיפול בעציץ שכאן למעלה ^ והפיכתו ללוח גירי, ראו כאן.
ואפשר גם להגיש כך
![]() |
מתנה בשקית בד ועציץ |
שמים את הקרקרים בשקית צלופן קטנה. יוצרים שקית מבד כותנה פרחוני ע”י קיפול והדבקה בדבק יוהו ג’ל (2 דקות עבודה). את שקית הצלופן מכניסים לשקית הבד וקושרים בסרט יפה. שותלים את הכבודה בעציץ חרס.
מתכון נוסף מומלץ לשבועות הוא לחם שכבות מהמם וממרח פסטו זיתים.
יצר השיתוף דוחק בי, והפוסטים הבאים רבים בינהם מי יהיה הבא בתור.
נראה שנתראה ממש בקרוב 🙂
חייבת לנסות!
רשימת ה'חייבת להכין' שלי לקראת שבועות הולכת ומתארכת…
נשמע אתגר להכניס את הכל לארוחה אחת 🙂
נראה מהמם וטעים!!!
תודה 🙂
נכון? גם בעיני 🙂
אם אני רוצה להחליף חלק מזה בקמח מלא מה הכמות שאני שמה?
היי,
את יכולה להחליף כוס אחת בקמח מלא ואפילו יותר.
אני עדיין לא ניסיתי עם קמח מלא, ומקווה שמי שינסה ידווח לנו שנהנה לא פחות 🙂
אבוי, הכנתי עכשיו את הקרקרים וחיסלתי חצי מהם עוד לפני שהתבנית האחרונה יצאה מהתנור.
תוהה אם להכין עכשיו עוד פעם או פשוט לספר לאשתי שהכנתי חצי כמות… :-/
חחח האחת התגובות שהיו כאן
בפולניה היו אומרים ליבריאות, אני אמנע. 🙂
שווה! נראה פשוט להכנה ויותר מדי פשוט לזלילה…
התמונות שלך נהדרות!
כרגיל, את צודקת בהבחנה ובניסוח הקולע 🙂
תודה!!
אשמח לאפות את הנשנוש הזה, בהחלט נירא גם טוב:) שאלה קטנה כמה זמן ניתן לשמור בקופסא אטומה? בטח דיי מלא זמן הלא?
היי אנונימית,
האמת שתמיד התחסל תוך כשבוע מקסימום, כך שאין לי תשובה בדוקה.
אני מניחה שאכן מתחסל די מהר.
שיהיה בהצלחה 🙂
עינת.
הכנתי!! יצאו מושלמיםםםםםם!! בקרוב מעלה לבלוג שלי עם קרדיט לאתר שלך כמובן. מתחסלים בצ’יק
אפשר להכין רק מקמח כוסמין?
האם ניתן להקפיא אותם ויוצאים טריים?
היי הודיה, האמת שלא ניסיתי. פחות נוטה להקפיא מזון. עניין של הרגל;)