קרקר’ס

איזה מזל שיש לי את הבלוג, מקום לשתף בדברים הטובים שנאפים בחיים, כמו הקרקרים האלה.
קבלו באהבה מתכון פשוט וקליל לקרקרים מעולים תוצרת בית. את הקרקרים אלה הכנתי פעמיים. בפעם הראשונה הם היו טובים מאוד. בשניה- מעולים ממש.
אין מתאים מהקרקרים לחג השבועות, בארץ של חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן.

הכמות שלהלן תניב כ 150 קרקרים די דקיקים. זה נשמע המון אבל זה ממש לא, כי הם מייצרים תגובת שרשרת בלתי נשלטת בקרב המנשנשים.

 

מה שנצטרך
3 כוסות קמח (לבן, חצי לבן וחצי מלא, או לבן מעורב עם כוסמין מלא)
כפית שטוחה של מלח
3/4 כוס שמן זית
3/4 כוס מים

 

ערבוב, לישה מהירה וקרור הבצק

 

מערבבים יחד את החומרים עד שיתקבל בצק אחיד.
מחלקים לשלושה כדורים ועטופים כל כדור בניילונית. מניחים את הכדורים לכחצי שעה במקרר בכדי שהבצק יתקשה מעט ויהיה נוח לעבודה.
מניחים כדור בצק על נייר אפיה ומרדדים.
מניחים מעל נייר אפיה נוסף ומרדדים ליצירת עלה מאוד מאוד דק ואחיד. עובי של 3 מ”מ בהחלט מספיק לנו.
כל כדור אמור ליצור עלה בגודל של תבנית גדולה של תנור סטנדרטי.

 

ה ת ו ס פ ו ת
ניסיתי זעתר, שומשום, בצל סגול קצוץ (זהירות, נחרך מהר יותר מהתוספות האחרות), מלח גס, רוזמרין קצוץ וגרעיני חמניות. אפשר לנסות גם פרג, גרעני דלעת, קצח, אגוזים קצוצים, חוויג’ לאפיה, קימל, כל תבלין שאוהבים וכל שילוב בינהם. הכי משובחים בעיני היו אלה בתוספת זעתר, שומשום ומלח גס. למרות שכולם אוחסנו יחד בצנצנת ונטרפו בלי הבחנה.

 

לכו אחר הלב בבחירת התוספות

 

השלב הזה חשוב: מפזרים את התוספת על עלה הבצק. מניחים נייר אפיה מעל עלה הבצק ומרדדים שוב. כך בעצם אנחנו מטמיעים את התוספות לתוך הבצק. את נוותר על השלב הזה תתבצע נשירה המונית של התוספות מהבצק לאחר האפיה.
מקלפים את הנייר העליון וחותכים את עלה הבצק בצורה הרצויה- ריבועים, מעויינים או מקלות.
אופים ב 180 מעלות עד קבלת צבע מהמם וריח משגע.
משך האפיה משתנה בהתאם לעובי הקרקרים, לכן ממליצה להיות עם יד על הדופק ולהוציא שהם זהובים- שחומים קלות. זה צפוי להיות סביב ה 15 ד’ פחות או יותר.

 

אפויים
קראנצ’ים

 

יפים

 

לאחר צינון מלא שומרים בצנצנת או מחסלים. מה שמגיע קודם.
לנשמות הפולניות והאהובות ביננו, אלה שלא מגיעות למקומות בידיים ריקות- אין כמו מתנה טעימה שאפיתם בעצמכם, ארוזה יפה, בצנצנת, שקית צלופן או עציץ חרס, כמחווה למארחים בחג.

 

קרקרים במתנה

 

הסבר על הטיפול בעציץ שכאן למעלה ^ והפיכתו ללוח גירי, ראו כאן.
ואפשר גם להגיש כך

 

מתנה בשקית בד ועציץ

 

שמים את הקרקרים בשקית צלופן קטנה. יוצרים שקית מבד כותנה פרחוני ע”י קיפול והדבקה בדבק יוהו ג’ל (2 דקות עבודה). את שקית הצלופן מכניסים לשקית הבד וקושרים בסרט יפה. שותלים את הכבודה בעציץ חרס.

מתכון נוסף מומלץ לשבועות הוא לחם שכבות מהמם וממרח פסטו זיתים.
יצר השיתוף דוחק בי, והפוסטים הבאים רבים בינהם מי יהיה הבא בתור.
נראה שנתראה ממש בקרוב 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *