סקונס במהירות האור

שוב אני כאן לגיחה זריזה, אחרי ארוחת ערב צ’יק צ’ק ספונטנית למשפחה קצת רעבה קצת עייפה ודי מתמסרת למחשבות על סיום שבוע של התרוצצויות שיצויינו בעוד רגעים ספורים בכרבול מנחם תחת השמיכה, לצד שקיק לבנדר קשור בסרט סגול.
מתעדת את הסקונס המצויינים של ארוחת הערב, שהוגשו לצד סלט ירקות קצוץ, סלט אבוקדו ויתר ממרחים, וריבה ביתית לקינוח, ושמחה לצרף ליתר המתכונים כאן בבלוג. יש לי תחושת בטן מה שנקרא, שעוד נשלוף את המתכון הזה בערבי החורף הבאים עלינו לטובה.
סלחו לי על התמונות שצולמו במטבח המואר בתאורה בלתי טבעית בעליל ובטלפון הסלולרי (מי שישמע!). ככה זה כשאין סבלנות לחכות לבוקר ובכל מקרה אין שום סקון ובטח לא סקונס שימתינו לצילום בבוקר.

סקונס טבעוני מהיר במילוי ריבה ביתית

המתכון ל 12 לחמניות סקונס קטנות
2 כוסות קמח (ערבבתי כוס קמח רגיל וכוס קמח כוסמין)
רבע כפית מלח כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה (אל תדאגו אין טעם של סודה לשתיה, גם אני רגישה לזה)
4 כפות שמן זית
כוס חלב נייטרלי (סויה, שקדים, אורז, מה שאוהבים)
כף מיץ לימון
מערבבים יחד בקערה את הקמחים, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה. יוצרים גומה ומוזגים פנימה את הרטובים. מערבבים יחד בכף עד שהתערובת אחידה. מתקבל בצק די דביק. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים ומעבירים את הבצק אל המשטח. הופכים מספר פעמים כדי להפחית מעט את הדביקיות.
משמנים תבנית שקעים קטנה, מקמחים את כפות הידיים, בוצעים פיסות קטנות, מגלגלים לכדורים ומניחים בתבנית.
הקפידו שגובה הבצק לא יעלה על גובה התבנית כך שיהיה לבצק לאן לשאוף 🙂

אופים כ 15 דקות בחום של 180 מעלות.
מגישים חם. בוצעים את הסקונס במרכז, ממלאים ונהנים.

רגע לפני המילוי

שבת מנוחה נפלאה לכולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *