עוגת קוקוס של דקה לפני שבת

אחרי שבוע של סערות, הפסקות חשמל, עצים נופלים, ושטפונות כל כך חיכיתי לסוף שבוע הזה. קניתי פרחים סגולים נהדרים ופיזרתי בכל הבית, פתחתי את החלונות לרווחה וגם את הלב, ורק מחכה להכניס את קרני השמש פנימה. זמן מעולה להנגיש את בגדי החורף ואת השמיכות החמות.
בין לבין ערבבתי חומרים בחמש דקות על השעון, ונהנתי מהריח המעולה שהתפשט בבית. יצאה עוגה נפלאה, שלי, שלכם באהבה. 

החומרים לעוגה בתבנית מרובעת קטנה (20 על 20) או אינגליש קייק
קרם הקוקוס שבעוגה מעניק טעם קוקוסי מעודן, מחליף את שמן ויוצר מרקם נהדר ולא דחוס. קוביות השוקולד שומרות על מקומן אך נמסות מעט באפיה, מה שיוצר שלוליות שוקולד קטנות ומתוקות בין ביס לביס. אם אתם לא בעניין של שוקולד לא חייבים בכלל.

מה שתצטרכו

♢ כוס וחצי קמח תופח
♢ כוס קוקוס טחון
♢ קורט מלח
♢ 3/4 כוס סוכר קנים או סוכר חום
♢ כוס וחצי קרם קוקוס או נוזל קוקוס בטמפרטורת החדר (אני מעדיפה את זה הנמכר בקרטון קטן. הוא גם טבעי לגמרי ללא חומרים משמרים וטעמו מאוד עדין. כך או כך ערבבו את המוצר כדי שהחלק הסמיך יתערבב עם הנוזלי ואז מדדו את הכמות הנחוצה)
♢ 1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב שקדים (או חלב אחר שאוהבים)
♢ חצי כפית תמצית וניל

♢ טבלת שוקולד מריר

 

כך עושים
♢ מערבבים יחד את הקמח התופח, הקוקוס הטחון, המלח והסוכר.
♢ יוצרים גומה במרכז ומוזגים לתוכה את החומרים הרטובים- קרם הקוקוס, מיץ התפוזים או החלב והוניל. מערבבים היטב את כל החומרים יחד.

♢ משמנים תבנית ומוזגים לתוכה את התערובת.

♢ כשהתנור חם ומוכן לחום של 170 מעלות מניחים קוביות של שוקולד מריר שורות שורות.

♢ אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה ונראית יבשה (אך לא מיובשת!). איך יודעים? מבחן הקיסם.

 

 

 

פרסו את העוגה בין שבילי השוקולד
 

 

 

 

פינת הגיוונים:
♦ שוקולד צ’יפס במקום קוביות שוקולד. פחות מגניב אבל אם זה מה שיש גם טוב.
♦ עוגות קטנות בתוך עטרות מאפינס. נהדר לטיולים וכצ’ופר בקופסת האוכל של הילדים.
אנגליש קייק, אבל כבר כתבתי למעלה:)
♦ גיווני גולשים: סוכר קוקוס במקום סוכר קנים. קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה במקום קמח רגיל.

מאחלת שבת נפלאה ושקטה לכולכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *