ארוחת פיצות ופוקצ’ות פעילה

מאוד מאוד אוהבת לארח לארוחות קונספט. בשנים הקודמות היו בסוכה שלנו ארוחה מקסיקנית (פעמיים), ארוחת סושי וספרינג רולס, ארוחת פלאלפל, והשנה ארחנו לארוחת פיצות ופוקצ’ות. ג’אנר אחר של ארוחות שמאוד אהוב על בני המשפחה שלי הוא מה שאנחנו קוראים לו ארוחת בחירה. ארוחה שבה מוגשים המרכיבים וכל אחד בוחר לפי העדפותיו ומרכיב לעצמו את המנה. ארוחת ספרינג רולס נכללת בג’אנר הזה, ארוחת ניסואז, ארוחת סביח וגם הארוחה של ליל אמש- ארוחת מיקס אנד מאצ’ של פיצות ופוקצ’ות. האורחים מגיעים לשולחן צבעוני, פעיל ושמח, מלא התלבטויות ואפשרויות. העשיה והדינמיקה מחממות את האוירה ותורמות להצלחת הערב. זהו קונספט נפלא לארוחות ערב קלילות, מסיבות (גם לילדים!) לפקיניקים ומדורות שטח, בתנאי שיש לכם סאדג’.הכנתי מראש בצק משובח, רוטב עגבניות, רוטב פסטו, מבחר של ירקות ותערובת של אנטי פסטי. הכל היה ערוך יפה ומזמין, מערוכים המתינו על השולחן וכדורי בצק ריחניים. החרוצים הפשילו שרוולים על אף שהגיעו עם גופיות, פתחו את הבצק, מרחו פזרו, דחפו לתנור והמתינו בציפיה. במקביל הכנתי כלמיני וריאציות, פרי סטייל שנשלחו לרעבים כמו שיצאו מהתנור. תמיד היה מי שתפס.

 

אלמנטים מנצחים לארוחת פיצה- פוקצ’ה טובה
◇ בצק שמרים משובח (מתכון בהמשך)
◇ רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)
◇ רוטב פסטו ביתי (מתכון בהמשך)
◇ ירקות טריים פרוסים או קצוצים- פטריות, טבעות בצל ופלפל, פרוסות עגבניות, תירס. אצלנו יש שניים שאוהבים גם אננס ויוצרים תירס הוואי כזותי עם תירס ואננס.
◇ טבעות זיתים (קלמנטה, שחורים או מונזלינו לפי הקהל שלכם)
◇ תערובת ירקות קלויים (הסבר בהמשך)
◇ גבינה מגוררת (יש אחת טבעונית חדשה מצויינת בסגנון מוצרלה שמגיעה כבר מגוררת, תסלחו לי אך זרקתי את האריזה).
◇ עשבי תיבול- עלי בזיליקום, פטרוזיליה קצוצה, טימין
◇ מלח גס, פלפל במטחנה, אורגנו

 

 

כלים
◇ מערוכים, ולצידם מעט (!) קמח לקימוח
◇ תבניות גדולות כאלה של התנור, ניירות אפיה
◇ תנור חם מאוד (250 מעלות)

השתכנעתם? לפניכם המתכונים.

 

בצק שמרים לפיצה
הכמות שלהלן מספקת כ 12 כדורים, לפיצות אישיות גדולות. הילדים עבדו בד”כ על חצי כדור, כמות שיותר קל לפתוח ולעבוד איתה.

◇ קילו קמח
◇ שקית שמרים יבשים (11 גרם)
◇ חצי כפית סוכר
◇ כפית מלח
◇ שתיים ורבע כוסות מים חמימים
◇ 4 כפות שמן זית

 

כך עושים
נפו את הקמח לתוך קערת המערבל. פעולת הניפוי מקלילה ומפרידה את חלקי
הקמח ואת הגושים הקטנים, ממש פותחת את הקמח לעולם. הוסיפו אל תוך קערת המערבל את יתר החומרים והפעילו את המערבל עם וו הלישה. תוך כשתי דקות הכדור יתחיל
להווצר. אם אתם רואים שהבצק לא החל להתכדרר והוא נראה מרוח על דפנות הקערה
מוסיפים כף קמח ועוד כף, ממתינים כמה שניות וצופים בהתכדררותו.
העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות והפכו אותו בתוכה כך שהבצק ישומן מכל צדדיו.
כסו את הקערה בניילון נצמד והעבירו להתפחה של כ 45 דקות במקום חמים. הבצק יכפיל את נפחו.

חלקו את הבצק ל 10-12 כדורים קטנים.

 

 

עטפו את כדורי הבצק במגבת בכדי למנוע את התייבשות מעטה הבצק.

 

 

באופן כללי בצק של פיצה אינו זקוק להתפחה שניה אך בזמן שהמתין לאורחים הוא בהחלט השמין. פשוט בצק מתוק וחיובי כזה.

 

 

הבצק מוכן לרידוד. קמחו קלות את המשטח ואת המערוך ופרסו את הבצק. סובבו והפכו אותו מפעם לפעם לקבלת הצורה הרצויה לכם. לאחר פתיחת הבצק לעלה בעובי של כחצי ס”מ מומלץ להעביר אותו לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ולבצע עליה את ההעמסה, אחרת תגלו שקשה להעביר את הבצק, ככה עם כל הכבודה שעליו ולהשאיר אותו שלם.

 

 

אופים את הפיצות / פוקצ’ות בחום של 250 מעלות. רצוי שהחום יהיה חום תחתי ושהתבניות ישבו במקום נמוך יחסית בתוך התנור. יש לכם אבן שמוט? מצוין! ואם לא, ממש לא נורא.

 

רוטב עגבניות מהיר ללא בישול (רוטב פשוט ומצוין לצורך העניין)
250 גרם רסק עגבניות
1/2 עד 3/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
שן שום כתושה
אורגנו, מלח, פלפל גרוס, רבע כפית סוכר חום

מערבבים את החומרים יחד עד שמקבלים רוטב נוח למריחה (אפשר להוסיף עוד טיפה מים אם מרגיש סמיך מידי). הרוטב מוכן למריחה.


רוטב עגבניות מעט יותר מושקע (לא חובה בכלל)
3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
1/2 כוס מים
100 גר’ רסק עגבניות
אורגנו, מלח, פלפל שחור גרוס

 

מחממים את השמן בסיר קטן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים תוך ערבוב.
לאחר ההשחמה מוסיפים את העגבניות, הרסק והתבלינים.
לאחר הרתיחה מוסיפים כחצי כוס מים כך שתווצר סמיכות טובה. מכבים את האש ומצננים לגמרי.

 

רוטב פסטו ביתי
רוטב קלאסי שאנחנו מכינים לעיתים קרובות ומשמש אותנו ביומיום לשדרוג כריכים, ממרח לטוסטים, רוטב לפסטות, רוטב לירקות
מוקפצים או מאודים, ולשילוב בין דפי לזניה.

 

 

להכנת רוטב פסטו ביתי משובח תצטרכו-
2 חבילות בזיליקום טרי טרי (רק העלים)
שן שום גדולה
חופן נאה של צנוברים
שמן זית
מעט מלח
טוחנים יחד למשחה ומעבירים לצנצנת. אפשר לטחון למרקם חלק ואחיד ואפשר למרקם גרגירי מעט, לפעי העדפתכם. מתקבל פסטו אדיר שאין בשום סופר וגם לא יהיה.

 

תערובת ירקות קלויים בסגנון אנטי פסטי
קולים במחבת במעט שמן זית קוביות חציל קלוף, קישואים, פלפל ושום פרוס. מקררים. מוסיפים שלל עשבי תיבול, זיתים שחורים טובים ועגבניות מיובשות.
כדי שהירקות לא יפלו מהפיצה רצוי להדק אותם קלות לבצק.

 

 

מה מגישים לצד הפוקצ’ות?
טחינה טובה (של אמא הכי!) סלטים (האחיות שלי הכינו), קציצות עדשים או לביבות ירק, אפשר פסטה או לזניה, ו-מתוקים כמובן.
בקטע של הקינחים הכנתי שלושה מוצלחים ומומלצים- פאי לימון משגע, מוס שוקולד מעולה ופשוט להכנה שהוגש בגביעים קטנים (500 גרם שוקולד מריר אייכותי ו 500 מ”ל קרם קוקוס שהומסו יחד, נמזגו לגביעים וקוררו לילה), ואת שטרודל התפוחים הנהדר שהמתכון שלו מופיע כאן בבלוג, אהה וגם כמובן משקה הבית, הלוא הוא משקה הבורה בורה האדיר של חוה, מתוק וצונן.

והיו גם המון עששיות, גרילנדות ותאורה קסומה, וכלמיני קישוטים, כיאה לחג הנהדר הזה.

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

כמה טיפים קטנים
* קמחו במתינות- יש לאנשים לפעמים נטיה והטביע את הבצק בקמח. קימוח עודף של הבצק ישנה לרעה את המרקם והטעם של הבצק. קמחו בעדינות, מעט על המשטח ומעט על המערוך והתחילו ברידוד.

* הרכיבו את הפוקצ’ה על נייר אפיה, על התבנית או על משטח העבודה. כאמור, העברה של הפוקצ’ה על כל מיגדליה בידיים אל התבנית תגרום לקריעתה.

 

בצק שמרים מרודד וקפוא מוכן לארוחות חירום 🙂* טיפ לחיתוך פוקצ’ות ופיצות– בעזרת מספרים של מטבח! שווה להחזיק מספרים גדולות וטובות במגירת הסכו”ם שלכם, זה כלי מאוד שימושי. הרבה יותר נוח לגזור פוקצ’ה מאשר לגלגל עליה גלגלת, תאמינו לי. אחרי השימוש מנקים את המספרים היטב ומשאירים אותן פתוחות עד שיתיבשו לחלוטין.

 

נחמד שסוכות כאן, לשאר עוד כמה ימים. לגמרי לא מיצינו את אוירת הקישוטים הנעים ברוח.
שיהיה חג שמח לכולם ומועדים לשמחה,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *