עוגת בסקוויטים בפסים

באופן כללי הוא אדם די בוגר. יש לו חברה קטנה והוא מייעץ לכל מיני חברות סופר הייטקיסטיות. יש לו טיעונים מקוריים ויכולת ניתוח מעמיקה. הוא אבא לארבעה ילדים שהבכור שלו בגילנו כשנפגשנו, יש לו ידע אינסופי והמון ניסיון. הוא הרי בוגר. אז מה אם מה שעושה אותו הכי מאושר הוא לטפס על עצים, לרכב על רולרבליידס ולאכול עוגת ביסקוויטים, מה שעושה את רעיתו מומחית בעוגות בסקוויטים. את זו שרשומה בכתב יד של גיל 16 בכרטיסיות טבענתי בהצלחה, ומאז נוספו לרפרטואר עוד 3 גרסאות שחוזרות ברוטציה. הפעם הייתה פריצת דרך צורנית. המבנה שונה וגם התכולה והופ, התקבלה עוגה חגיגית ומרשימה כראוי ליומולדת. נראית מורכבת ומסובכת- אבל תכל’ס ממש קלילה להכנה.
אחרי שרבתי עם ששת נפשות הבית להשאיר משהו לצילום (צילומים, צילומים כל היום צילומים, אומר לי בן ה 7), אל תפשלו, תכינו (וספרו איך יצא).

מה שתצטרכו
הכמויות מתאימות לעוגת אינגליש קייק גבוהה, אותה פורסים למנות בעובי ס”מ שניים.
100 גרם שוקולד מריר
שמנת אלפרו לבישול (השתמשתי בזו על בסיס סויה, של 10% שומן)
2 כפות שמן קוקוס נייטרלי
3 כפות פודינג אינסטנט וניל
כפית נס קפה מגורען

שרוול פתי בר וניל (250 גרם)
שרוול פתי בר שוקולד (250 גרם)
☚ שימו לב שהגדלים של שני סוגי הביסקוויטים זהים

כחצי כוס חלב צמחי (השתמשתי בחלב סויה וניל)
75 גרם שוקולד מריר
1 כף חלב צמחי
נטיפי שוקולד לבן (שוקולד צ’יפס), רצועות שוקולד מגורר או שברי אגוזים לקישוט

תבנית אינגליש קייק בגובה של בסקוויט כשהוא עומד על צידו (השתמשתי בתבנית סיליקון בגודל 10 על 23 ס”מת שניתן להניח על תבנית הגשה ולקלף את דפנותיה לפני ההגשה, נוח ומרשים).

 

כך עושים:
שמים את השוקולד, השמנת ושמן הקוקוס בקערה חסינת מיקרו.
מפעילים את המיקרו לדקה, מוציאים ומערבבים יחד ליצירת קרם. אם יש תורך מכניסים שוב למיקרו לעוד כמה שניות. מי שסולד מהמיקרו יכול להמיס את התערובת בבן מרי.
מערבבים היטב.
מוסיפים את אבקת הפודינג ואת הקפה נמס ומערבבים היטב.
שומרים שעתיים במקרר, כך שהתערובת תתייצב ותסמיך. כעבור שעתיים מוציאים ומערבבים.

 

כעת, הרכבת העוגה-
(את הרעיון ראיתי כאן)

 

אנחנו עבדנו בשש ידיים אז שתיים היו אחראיות על הטבילה, שתיים על המריחה ואחת על הסידור, אבל אם אתם בוגרים ובעלי קצת ניסיון תוכלו לעשות הכל בשתי ידיים בלבד.
תתרכזו, ומיד תבינו איך מרכיבים את העוגה הנפלאה הזו-
– מוזגים את החלב לקערה.
– טובלים בסקוויט וניל בחלב, מוציאים ונותנים לחלב לנטוף שניה. בעזרת מרית נוטלים מתערובת השוקולד ומעמיסים שליכטה על צידו האחד של הביסקוויט (כן, הבית היה תחת משטר שיפוצים מאוד לאחרונה).
– מניחים את הבסקוויט עומד על צידו, סמוך לדופן התבנית.
– טובלים בסקוויט שוקולד, באותו האופן בדיוק, מעמיסים שליכטה ומניחים לצד הבסקוויט וניל.
– ממשיכים לסרוגין שוקולד ווניל עד שמגיעים לדופן שממול. מתחילים שורה חדשה, כך עד גמר התבנית.

 

 

– במקרה שנותר חלל בקצה הרחוק של התבנית מעמידים באותו אופן בסקויטים, הפעם לרוחב התבנית, לסגירת החלל. מעבירים לקירור של כחצי שעה במקרר.
– ממיסים את 75 הגרם הבאים של השוקולד בכף חלב. מערבבים היטב. אם נותר משהו מתערובת השליכטה מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
– מורחים על העוגה, מקשטים בשוקולד צ’יפס, שוקולד מגורר או שברי פקאנים.
– מעבירים למקרר (לזמן שנע בין 3 שעות ללילה. אם יש סבלנות אז לילה ממש ייטיב עם העוגה).

 

 

פורסים וטורפים.

 

 

מזל טוב לאיש הבוגר והיקר שלי.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *