עוגת פירות קיץ הפוכה על בצק שמרים

אין כמו פירות הקיץ במגוון, בצבעוניות ובטעמים. פירות הקיץ הנפלאים כמו שהם, ובבישול ואפיה הטעמים מתחזקים, מתרכזים ונהים עוצמתיים עוד יותר. השבוע הכנתי עוגת פירות נהדרת, בבסיסה בצק שמרים עדין ולמעלה שזיפים ודובדבנים מתקתקים חמצמצים, חמימים וטעימים. שמחה לשתף אתכם במתכון.

מה שתצטרכו:
2 כוסות קמח רגיל (אפשר להחליף כמחצית בקמח כוסמין מלא)
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס שמן קוקוס
קורט מלח
מעט תמצית וניל
2 כפות גדושות שקדים טחונים
1/2 כוס מים או חלב שקדים חמימים
שזיפים אדומים שטופים בכמות שתיצור שכבה יפה בתחתית התבנית (אני הוספתי מעט דובדבנים)
גרד מלימון אחד

כך עושים:

מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. שלב הניפוי חשוב לקבלת בצק אוורירי וקל.
מוסיפים אל תוך הקערה את יתר החומרים.
מפעילים את המערבל עם וו לישה כשמונה דקות. תוך כשתי דקות הכדור יתחיל
להווצר. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים של נוזלים.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומעליו במגבת ומעבירים להתפחה של כ 45 ד’ במקום חמים. הבצק יכפיל את נפחו.

משמנים היטב תבנית בגודל של 26 ס”מ. זורים כשתי כפות סוכר חום.
כשהבצק מגיע לגודל הרצוי (כדי שהפירות לא יתעייפו ויגירו יותר מיד נוזלים)-
שוטפים את הפירות, קוצצים אותם גס. מניחים אותם על הסוכר שזרינו.

מכדררים קלות בין הידיים את הבצק ופורסים אותו לעיגול. מניחים על הפירות. מניחים לכחצי שעה במקום חמים, הבצק יתפח.

אופים ב 175 מעלות עד שהבצק משחים יפה.
נועצים קיסם במרכז בכדי לוודא שהבצק אפוי בחלק הפנימי, ואם יש צורך אופים עוד טיפה בחום נמוך יותר.
מניחים צלחת על התבנית והופכים את העוגה במהירות. זהירות, חם!
העוגה במיטבה כשהיא טריה וחמימה.

מצננים מעט. בתהליך הצינון ריבת הפירות תמצק מעט והפירות לא יפלו בעת הפריסה. קפה קר, בריזה של אחה”צ בגינה ואנחנו מרוצים.

בעיני פירות של קיץ הם הזדמנות מעולה לשימור.

את הפירות שלא נזללו וטיפה התעייפו בוררים ומנקים ומכינים מהם ריבות נפלאות.

 

אוסף הריבות הביתיות שלנו: משמש, תות, שזיף, דובדבן

תכל’ס אין על ריבת משמש.
המתכון הוא באמת מאוד מאוד פשוט- מכניסים לסיר (עדיף קרמי, מאלה יצוקים) את הפירות וסוכר. הריבות האהובות עלינו הן משמש, תות, שזיף. לעיתים מכינים גם ענבים, גויאבות הכל על אותו עיקרון. היחס האהוב עלי הוא על כל כמות פרי חצי עד 3/4 כמות סוכר. אני נוהגת לחתוך את הפירות אל תוך הסיר, לזרות מתישהו את הסוכר, ועד שאני מסיימת לחתוך את יתר הפירות, הפירות שבסיר מגירים נוזלים והסוכר מתחיל להתמסמס. לתוך הסיר זורקים ליבה של תפוח. זה בעצם פשוט תפוח שחותכים ממנו את הפרי ומשאירים רק את המרכז, עם החרצנים בתוכו. מטרת הליבה היא לשחרר פקטין, שיגרום לריבה להיות סמיכה ולא סתם פירות בתוך רוטב. אפשרות חלופית היא להכניס פרוסה עבה של לימון, ככה עם הגרעינים. מתחילים בבישול הריבה- מחממים לרתיחה וא”כ מורידים לאש נמוכה יותר ומבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שהמרקם נראה ריבתי. מוצאים טיפה לצלוחית, מקררים מעט ובודקים את הסמיכות. מעבירים לצנצנות מעוקרות ושמחים.

הכי כיף לצ’פר אהובים בצנצנות ריבה קטנות שהכנו לבד, מעשה ידינו להתפאר.

ומשהו ממש מגניב שגילינו לאחרונה הוא הסיפוק והפשטות שבגידול בצל ירוק. מה שמגניב זה לקחת מין שארית של משהו חסר שימוש שהיה מושלך לאשפה האורגנית, ובעצם להצמיח מחדש.
לצורך העניין עדיף להשתמש בבצל ירוק אורגני, אם כבר אז כבר.
את החלק התחתון של הבצל הירוק, זה עם הזקן, חתכנו ושמנו במים. מידי יום יומיים החלפנו את המים כדי שלא יתעפשו.

בצל ירוק עם שורשים בתוך מרכז שולחן יפני

אחרי שהשורשים התארכו והתחזקו מעבירים לאדנית. וזהו.

נחת.

הבצל גדל ומגיע לגבהים, וכל פעם שצריך פשוט קוטמים כמה גבעולים בעזרת מספריים.

מילה להורים שבינכם, שרואים את החופשהגדול ממש מעבר לפינה, הכנתי לכם קבצים סופר שימושיים להדפסה לתכנון תוכניות של חופש, אני מזמינה אתכם להדפיס ולהשתמש.

שבוע נהדר לכולם,

  • מקסים! הבנתי שאת אותו עיקרון של הבצל, אפשר לעשות עם חסה. אם קוצצים את החלק העליון (העלים הירוקים) ונשאר החלק התחתון הלבן והחיוור, תוקעים בכלי עם קצת מים והחסה גדלה מחדש…
    מתכוונת לנסות 🙂

  • מקסים! הבנתי שאת אותו עיקרון של הבצל, אפשר לעשות עם חסה. אם קוצצים את החלק העליון (העלים הירוקים) ונשאר החלק התחתון הלבן והחיוור, תוקעים בכלי עם קצת מים והחסה גדלה מחדש…
    מתכוונת לנסות 🙂

  • פוסט מתוק תרתי משמע. העוגה משגעת וריבות ביתיות הן אליפות!
    לא אמרתי לך עדיין אבל התמונות שאת מצלמת מטריפות!!
    לילה טוב עינתי♥

    • תודה יקרה,
      אין על ריבות ביתיות בעולם ואלה של פירות הקיץ עוד יותר מטריפות בעיני.
      ליל מנוחה ♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *