DIY מתנה לאורחים- גרנולה באריזת מתנה

ראיתי כמה אהבתם את הרעיון לצ’פר את סביבתכם בפקעות לשתילה סתווית ומאז ראשי חסר מנוחה מרוב רעיונות מעולים למתנות קטנות, כאלה שתוכלו להעניק לאורחים בארוע שלכם, חתונה, בר מצווה, בת מצווה, מסיבת ברית, או מסיבת יום הולדת. מתנות שאפשר לתת בארוחת חג או בארוחה משפחתית, או להביא עמכם כאשר אתם מתארחים. 
 


בלעז אומרים favors ואצלנו עדיין לא נמצאה המילה המתאימה והקולעת למחווה, מתנה קטנה שמעניקים לאהובים. אצלנו, משום מה המילה מלאת הנתינה favors מתורגמת לצרור של מילים מעצבנות. טוֹבָה, חֶסֶד; מַשּׂוֹא פָּנִים.

האם חוסר במילה עברית הולמת מצביע על משהו באופיינו כעם?

איך אומרים בפולניה, שונא מתנות יחיה? אז לא, לא אצלנו.

הכנתי לכם הצעה להכנת גרנולה באריזה אישית כמתנה לאורחים בארוע שלכם. בסיום הארוע שלכם ימתין לאורחים שולחן משגע עם הצנצנות האישיות האלה, כמחווה של תודה ופרידה בחיוך.
אני נוהגת להכין מפעם לפעם גרנולה, בהתאם לדרישה ולקצב החיסול. נדלקתי על העניין אחרי שנתקלתי במתכון המצויין של בצק אלים ועם הזמן טבענתי אותה ועשיתי לה התאמות לפי העדפות הצרכנים הפרטיים שלי. מאז שהכנתי פעם צנצנת ארוזה לבני המשפחה בערב שבועות האחרון נהיו לי כמה משתמשים קבועים. האמת, זה נוח. גרנולה מכינים בכמויות. ואם כבר מכינים- עושים לכולם refill אחרי כל סיבוב.

למה גרנולה? בואו אשכנע אתכם.
אחת– כי זה עושה רושם של ביתי, אישי ומושקע.
שתיים– כי נורא קל להכין. הגרנולה היא יצור סלחני ומכיר תודה
שלוש– כי זה טעים בטירוף וגם בריא.
ארבע– כי אפשר להכין אותה מראש!
חמש– כי הריח בזמן ההכנה מטריף ומרגיש מה זה בלבוסטה.
שש– הצדקה עונתית- כי יש לגרנולה צבעוניות של סתיו-חורף מה שעושה אותה מאוד רלוונטית לימים קרים (תשאלו אותי בימים החמים ואתן לכם הצדקה טובה גם אז).

עלויות צפויות
כלכלת ארועים זה חשוב! אז בואו ניגש להערכת העלויות. המתכון שלהלן הוא לגרנולה יחסית מושקעת בגודיס. בכללי, ככל שמפחיתים ברכיבים
היקרים (קשיו!) ומוסיפים בזולים (שיבולת שועל…) העלות ליחידה תפחת.

העלויות להכנת 50 פלוס מנות גרנולה אישיות (במשקל של 75 גר’ כל אחת)

4 ק”ג של מיקס אגוזים, זרעונים וצימוקים (כ 38 ש”ח לקילו)…………….. 155 ש”ח
סירופ אגבה………………………………………………………………………  40   ש”ח
50 צנצנות (3.90 ליחידה)……………………………………………………..  195 ש”ח
עטרות קאפקייקס (חבילה של 48)…………………………………………..   18   ש”ח
סליל חוט שפגט………………………………………………………………….  8     ש”ח

סה”כ……………………………………………………………………………….416 ש”ח

סה”כ ליחידה: 8.5 ש”ח.

השתכנענו? יצאנו לקניות. וחזרנו.

רשימת קניות

1,300 גר’ שיבולת שועל (עבה, לא אינסטנט)
2 וחצי כוסות מכל אחד מהבאים: גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, זרעי פשתן, קוקוס טחון, פקאנים קלופים, אגוזי קשיו, צימוקי אוכמניות (צימוקים ממש קטנים).
7-8 כפות שמן קוקוס
כוס וחצי מים
1 כוס סירופ אגבה (סירופ נהדר מקקטוס בשם אגבה)
4 כפיות תמצית וניל
2 כפיות קינמון

ההוראות:
*עצה חמה* גרנולה לא מכינים בשלט רחוק! אל תתפתו להיות יעילים ו”לסגור” ענינים אחרים למרות הפיתוי הרב.

1. בקערה גדולה ע נ ק י ת, מערבבים את הזרעונים, האגוזים והקוואקר. את הצימוקים משאירים בחוץ.
2. בסיר בינוני שמים יחד את שמן הקוקוס, המים, סירופ האגבה, הוניל והקינמון. מבשלים קצרות עד שהכל ימס ויתאחד. הריח כבר ממלא את הבית.
3. שופכים את הרוטב החם על תערובת האגוזים ומערבבים היטב.
4. פורשים את הגרנולה בתבניות רחבות של התנור עליהן הנחנו נייר אפייה. חשוב ששכבת הגרנולה לא תעלה על כ 2 ס”מ, בכדי שתכולתה תאפה באופן שווה.
5. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות.
6. כעבור 5 דקות פותחים את התנור ומערבבים את הגרנולה.
7. אופים עוד כ 15 דקות כאשר כל כמה דקות מציצים על הגרנולה, הופכים אין סייד אווט ובוטום טו טופ ובודקים שהיא משתזפת יפה.
8. מוציאים מהתנות ומקררים לחלוטין. מידי פעם מערבבים כדי לשחרר את האדים.
9. אחרי קרור מלא מוסיפים את הצימוקים.

מטריף המונו כרום הקלוי והריחני הזה

האריזה
שוטפים היטב את הצנצנות ומייבשים אותן לחלוטין.

שוטפים את הצנצנות. החלק המעצבן הוא לגרד את מדבקות המחיר

ממלאים את הצנצנות. אפשר בעזרת כף גדולה או בעזרת משפך מאולתר כזה:

ממלאים ופוקקים

ולקטע הכי כייפי (הרי לשם כך באמת התכנסנו): שולפים את עטרות הנייר שרכשנו מבעוד מועד. אני קניתי את המהממות האלה בחנות המדהימה והמאוד שווה ביקור מוסקט שבאודים במחיר של 19 ש”ח למארז של 48.

הקישוט. הנשמה של המתנה.

לקישוט נשתמש בכפתורים, חצאי פנינים, וכל דבר שמוצא חן ומשתלב יפה בעין. בעיני לא חייב להיות אחיד, להפך. קישוטים נחמדים במחירים קטנים אפשר למצוא בחנויות הכל בדולר או בשקל או מקס סטוק למינהן. שוב מזכירה את “מוזלים” ברחוב אחוזה ברעננה שם יש מחלקת יצירה ענקית, שבה מחיר כל שקית הוא 2.5 ש”ח.

מלבישים עטרת נייר, קושרים בחוט שפגט. מכינים עיגולים בעזרת פאנץ’. מדביקים מעל. מוסיפים קישוט. גוזרים רצועות נייר מנייר מתאים שישמשו לרשים התוויות. רושמים את שם הנמען, מדביקים במעט דבק לתחתית השמלה מאחור. זהו נותר רק לחכות לתאריך הארוע. ולתת למד ההתרגשות המשכר לטפס בהדרגה.

יום אחרי שמכינים גרנולה (או מקבלים גרנולה מהחתן והכלה המקסימים שחילקו מתנות משגעות בחתונה שלהם) כך צועדים לביה”ס. לא אלה שהתעוררו בזמן והספיקו לשבת ולאכול משהו. אלה שיוצאים בשתי דקות איחור.

פירות טריים. יוגורט. גרנולה ביתית.

זהו. שניה של הגשמה עצמית אימהית לפני שמתחיל המרוץ הגדול של היום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *