שבלולי שמרים במילוי קרם בטטה עדין וקורנית

שש בבוקר, יום שישי. המטבח חשוך עדיין. בצק השמרים שנח כל הלילה מרים את הניילון הנצמד, יותר כיפה רכה ותפוחה, כמעט מתפקע מתוך הקערה. אגוזי הקשיו שהושרו אמש במים ממתינים רכים ונפוחים. פרוסות הבטטה והירקות רכים דים, מוכנים להכנס לתוך המלית. זמן להפשיל את שרוולי הפיג’מה החורפית, לחלץ את פרקי הידיים והאצבעות, וללוש יחד את החומרים למשהו חדש. זמן להתחיל להניע יום חדש, לפתוח את הבית והלב למשתתפות סדנת הרקמה. שלוש שעות אחר כך, דקות לפני סיום האפיה הן תגענה, לריח של שמרים, ריח של אפיה. בית.

הם יצאו קלילים וטעימים, וזכו למחמאות. הבטחתי לבנות לשתף במתכון, אז איפה אשתף אם לא כאן.
השכבה הקרמית מורכבת מרוטב אלפרדו טבעוני נהדר של Tasty שרץ ברשת ואימצתי. אנחנו משתמשים ברוטב ככה כמו שהוא וגם כבסיס ללזניות, כמו לזניית תרד או פטריות למשל. הפעם הוספתי לרוטב בטטה, מה שהוסיף טעם מתקתק וצבע כתמתם עדין. מה שלא נכנס למילוי נכנס לארוחת הפסטה שהילדים הכינו בערב עם מכונת הפסטה הביתית. היה משובח.

 

שבלולי שמרים במילוי קרם בטטה עדין וקורנית

מה שתצטרכו

לבצק:
♢ שלוש וחצי כוסות קמח מנופה. אני השתמשתי בקמח הכוסמין מלא של מנחת הארץ מעורב חצי חצי עם קמח לבן.
♢ 1 כוס חלב צמחי (אני השתמשתי בחלב שקדים)
♢ 1 כף חומץ הדרים או תפוחים איכותי
♢ כף שמרים יבשים
♢ 4 כפות שמן זית
♢ 1 כף סוכר קנים
♢ כפית מלח
♢ כ 1/4 כוס מים חמימים (בהדרגה ולפי הצורך)

 

למילוי
♢ 1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים שהושרו במים 6 שעות לפחות
♢ 2 שיני שום
♢ מלח, פלפל שחור טחון
♢ תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות
♢ בצל קטן קלוף וחתוך לרבעים
♢ 2 בטטות קטנות- בינוניות קלופות ופרוסות לפרוסות עבות
♢ כפית מיץ לימון
♢ עלי קורנית (טימין)

 

כך עושים

הכנת הבצק

♢ מוזגים את החלב לכוס ומוסיפים כף חומץ נותנים להם לנוח יחד. כעבור כחצי שעה נקבל מעין רוויון. מין חלב חמצמץ.
♢ ננפה את הקמחים אל תוך קערת המערבל.נוסיף את שמן הזית, השמרים, הסוכר, המלח ואת החלב.
♢ נפעיל את המערבל עם וו הלישה במהירות הנמוכה ביותר. החומרים יתערבבו יחד, ובהדרגה יהפכו לגוש. אם הבצק עדיין פירורי הוסיפו כמה עוד מעט מים חמימים, לפי צורך ובהדרגה.
נותנים למערבל לעבוד, במהירות האיטית ביותר כשמונה דקות.
למי שאין מערבל- אפשר לערבב את חומרי הבצק בתוך קערה ולאחר מכן ללוש כמה דקות טובות להגמשת הבצק.
♢ עוטפים בניילון נצמד (קחו בחשבון שהבצק יעלה, ושלא ידבק אל הכיסוי).
♢ מתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו. בחורף אפשר להתפיח זמן ארוך יותר, אפילו לילה.

 

הכנת המילוי

♢ משרים את הקשיו במים כ 6 שעות לפחות. כמות המים צריכה לכסות את הקשיו מעט ולא מעבר. בקיץ אפשר לשים את הקשיו בקופסא קטנה, למלא במים עד כיסוי ולשמור במקרר. קשיו שמושרים יותר מידי שעות עלולים לקבל טעם קל של תסיסה. השמירה במקרר מעקבת את התהליך הזה. אם אין לכם שש שעות אפשר לחלוט את הקשיו במים רותחים ולקצר זמנים.
♢ שמים יחד את הבצל, התפוח האדמה ופרוסות הבטטה בסיר קטן, מכסים במעט מים ומבשלים עד ריכוך.
♢ מכניסים לבלנדר חזק את הקשיו פלוס מעט מנוזלי ההשריה ומתחילים לטחון (אפשר גם בלנדר יד) . מוסיפים את הירקות המבושלים ומעט ממי הבישול שלהם, את השומים ומיץ הלימון ואת המלח והפלפל וטוחנים לקרם חלק לגמרי. המרקם צריך להיות קרמי, לא סמיך ולא נוזלי מידי. אם יש צורך הוסיפו עוד קצת מנוזלי הבישול.

 

הרכבת השבלולים

♢ נוטלים מחצית מהבצק ומרדדים למלבן בגודל של כ 20 על 40 ס”מ. מורחים את הקרם על הבצק. מפוררים עלי טימין.

 

 

♢ מגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים לשבלולים בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לתבנית אפיה משומנת או לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

♢ מפזרים עלי טימין אחדים.

 

 

 

♢ מכסים במגבת ומניחים להתפחה שניה של כעשרים דקות.

 

 

 

♢ אופים כ 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהשבלולים נראים זהובים.

 

 

והסדנא…. כל כך חיכיתי לסדנא הזו. זו הייתה סדנת רוקמות ב’, סדנת המשך למשתתפות סדנאות הרקמה שלי. הגיעו נשים מקסימות, למדנו המון, תיעדנו והתנסנו בפלאי הרקמה.

בסדנת רוקמות ב’ אני מלמדת תכים מורכבים יותר, תלת מימדיים ומרשימים. תכים אחדים משתמשים בטכניקות מדליקות מעולם האריגה, הסריגה והקרושה. בכל פעם אני מופתעת מחדש לגלות עד כמה עולם הרקמה פותח אינסוף אפשרויות מרהיבות, אינסוף קומבינציות.

 

 

לוח הסדנאות לחודש ינואר התעדכן. אלה הסדנאות הצפויות לחודש זה:

* יום שישי ה 12.1, בוקר, 9:15-12:45- רוקמות א’ בכפר סבא.

* יום שישי ה 19.1, בוקר, 9:15-12:45- רוקמות ב’ (סדנת המשך למי שהייתה בסדנאות הרקמה שלי) בכפר סבא.

* יום ה’ בבוקר, ה 10:30-14:00- צילום רקום בבוסתן הגליל, בסטודיו חסי נוה.

* יום ד’, ה 31.1 בערב, 19:00-22:30 רוקמות א’ בכפר סבא.

 

מלבד הסדנאות הלל צפויות שתי הרצאות אודות פינטרסט:

* ה 8.1.18, ערב, 18:30-20:30 בסטודיו רעותא בצהלה.

* ה 15.1.18, ערב, 18:30-20:30 בסטודיו חסי נוה בבוסתן הגליל.

 

שנה טובה ורק תרקמו… שבלולים, תכים או חלומות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *