אולי זה רק בדמיון כי הימים עדיין חמים כל כך, אבל הראש שלי כבר בסתיו.
געגועים למזג אויר אחר כי התעייפנו מהקיץ הארוך הזה. האדמה חרבה ומיובשת וצמחי השדה משוועים לגשם שיבוא ויפיל את הזרעים אל האדמה ויחדש את כוח החיים בתוכם.
בליבי אני כבר בחגי תשרי, עם הרוח הסתווית, בהליכה הערבית לבושה בלבן בערב יום כיפור והקמת הסוכה. יחד עם חלחול הסתיו לליבי עלה גם החשק לעוגת פקאנים טובה, שבסתיו מתחילה עונת הקטיף שלהם. חלמתי על עוגה עמוסה באגוזים, ספוגה בטעמים של קפה, מפונקת בקצפת קפוצ’ינית.
העוגה, כמו כל המתכונים שבבלוג טבעונית. היא משובחת, היא נפרסת נהדר, מתאימה גם ללא הקצפת, בתור עוגת תה ועוגה לאחר הצום. אפשר לאפות אותה בתור עוגה שלמה או בעטרות קאפקייקס אישיות.
מה שתצטרכו
*התערובת מתאימה להכנת עוגה בתבנית פאי נמוכה בקוטר 26 או תבנית פאי מלבנית
לתערובת היבשה:
♢ כוס וחצי קמח רגיל מנופה
♢ 1/2 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
♢ 3/4 כוס סוכר קנים
♢ 3/4 כפית שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום
♢ 3/4 כפית שטוחה סודה לשתיה
♢ כוס ושלושת רבעי פקאנים קצוצים גס
♢ 50 גר’ שוקולד מריר מגורר דק או גס (לא חובה)
♢ קורט מלח
לתערובת הרטובה
♢ 1/2 כפית תמצית וניל
♢ כוס קפה נמס בטמפרטורת החדר (כוס מים רותחים + כפית גדושה של קפה נמס)
♢ 3/4 כוס חלב שקדים (או אחר שאוהבים)
♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן קנולה
♢ 1 כף חומץ תפוחים טבעי או כף מיץ לימון
למזיגה על העוגה
♢ 1/2 כוס מים רותחים + כפית גדושה קפה נמס
לקרם
♢ 1 מיכל שמנת מתוקה צמחית (או קרם קוקוס ששהה לילה במקרר- החלק הסמיך בלבד)
♢ 4 כפיות פודינג וניל
♢ 1/2 כוס חלב צמחי
♢ כפית עד כפית וחצי קפה נמס
לקישוט
♢ 1/2 כוס פקאנים קצוצים
♢ 1 כף מייפל
כך עושים
♢ מנפים את תוך הקערה את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה, מוסיפים את יתר החומרים היבשים.
♢ יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החומרים הרטובים.
♢ מערבבים יחד עד שהתערובת תהיה אחידה ועוצרים.
♢ מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. זהירות לא לייבש את העוגה. אפשר לנעוץ קיסם ולבדוק שהיא לא רטובה. אם יש קצת פירורים על הקיסם- זה בסדר גמור. עוגות טבעוניות אנחנו משתדלים לא לייבש מידי.
♢ מוציאים מהתנור ומניחים על רשת, שהעוגה תגיע לטמפרטורת החדר.
♢ בנתיים מכינים לעוגה כוס קפה מחצי כוס מים רותחים וכפית גדושה של כפה נמס. נניח לצינון קל ועוד רגע נשקה את העוגה בקפה שהכנו.
♢ נחורר את העוגה במזלג כדי לעזור לקפה לחלחל לתוכה ונמזוג את הקפה הפושר בזהירות ובכמויות קטנות על פני העוגה, מרכז ושוליים, ונמתין בכל פעם לספיגת הנוזלים בעוגה.
♢ נקציף את הקצפת עם 4 כפיות אבקת פודינג וניל, כפית כפה נמס ו 1/2 כוס חלב. כשהקצפת יציבה נמרח על פני העוגה.
♢ בקערה נערבב חצי כוס פקאנים קצוצים עם כף מייפל טבעי. נניח בסיר או במחבת יבשה, ונקלה את הפקאנים על אש נמוכה, תוך בחישה עד יהיו קצת שחומים ופריכים. נניח לקירור ולאחר מכן נפזר על העוגה.
♢ נעביר את העוגה לצינון במקרר של שעתיים לפחות. העוגה מוכנה לפריסה.
עכשיו אני באמת מוכנה כבר לסתיו, רק שיבוא.
הכנתי לשנה השנה החדשה וליומולדת של אחותי. העוגה זכתה לשבחים רבים. אף אחד לא האמין שזו עוגה טבעונית. תודה רבה!
אני ממש שמחה לשמוע!! תודה רבה על התגובה ושנה נפלאה!
העוגה עושה רושם נהדר, אבל האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן ? כמו קמח אורז או קמח שקדים בנוסף לקיים או קמח קוקוס?
היי נורית, אני מודה שלא ניסיתי.
יהיה נהדר אם תעדכני אותנו אם תחליטי לנסות, למען הדורות הבאים 🙂
שלום עינת,
רציתי להתייעץ בנוגע לגודל התבנית.
אני רוצה לקנות תבנית פאי חדשה ומתלבטת בין המרובעת (אינגליש קייק) לבין העגולה קוטר 26 כמו במתכון הזה. מה את ממליצה? מה יותר שימושי במטבח?
היי הדס,
המממ מתלבטת, הכי טוב שיהיה לך את שתיהן כי הצרכים ממש שונים.
המאורכות נהדרות לעוגות בחושות. העגולות מתאימות יותר לאירוח ולעוגות יותר מרשימות, למשל עם ציפוי מילוי או שכבות.
אני מאוד נהנית מהתבניות עם התחתית הנשלפת (ללא קפיץ) יש מנירוזטה ויש נהדרות כאלה שהתחתית זכוכית והדפנות סיליקון.
קל לקלף את הטבעת והעוגה יוצאת נקיה ויפה.
שלום עינת, שכחתי לחזור לעדכן שקניתי תבנית פאי עגולה והעוגה יצאה פשוט נפלא! תודה רבה!
איזה יופי! תודה שחזרת לספר:)