שוזרים ראנר חגיגי פורח

את חדוות עיצוב השולחן שלי אתם מכירים כבר היטב. באופן צפוי למדי התשוקה הזו עולה ומתחזקת תמיד לפני החגים.

 

הפעם מתרגשת במיוחד קראת החג המתקרב, כיוון שמתחילה להריץ הרצאה על עיצוב שולחנות באירוח ביתי, הרצאה שכתה לשם “איך לעצב שולחן בלתי נשכח”. ההרצאה התחילה מפניה ממרכז מעורר השראה להורים צעירים, השייך לעריית חיפה (חורב 14). תוך הבניה של ההרצאה המלווה בהמון דוגמאות גיליתי שבמהלך השנים ממש פיתחתי מתודולוגיה – כיצד לגשת לפרויקט, כיצד לבנות את הקונספט, איך לנהל את הקניות ולהחליט מה קונים ומה לא, איך להשתמש בחפצים פשוטים, זולים (מקסטוק) ומיותרים (שניה לפני המחזורית במקרה הטוב, או הפח במקרה הפחות טוב) ליצירת שולחן משגע.

 

השולחן שלי בחג הזה הולך להיות נעים, אביבי וחגיגי. את העיצוב שלו התחלתי מפרט אחד, שממש השתוקקתי להכין- מרכז שולחן נמוך פורח. מעין ראנר מלא ועשיר במרכז המפה הבהירה.

 

מבנה הראנר

מדובר בשולחן מלבני, רציתי מרכז פורח שירוץ במרכז השולחן, לאורכו, כמעין ראנר. במקום ליצור סידור אחד ארוך יצרתי שלושה סידורים שמתחברים מושלם. כך הרווחתי גם מודולריות- אפשרות שימוש יחד או בנפרד, בשולחנות בגדלים שונים וגם- נוחות גדולה יותר מבחינת האחסון.

אפשר ליצור את סידור הפרחים בתוך תבנית חד פעמית, בגודל הרצוי לנו- קטנה או גדולה, מאורכת או עגולה.

 

כיוון שבחרתי בראנר ארוך ורציתי שיתחבר מושלם, יצרתי אותו מקופסא שיצרתי מקרטון של דגני בוקר. היתרון הוא הזוויות הישרון מצידי האריזה, לעומת הזוויות הפתוחות של תבניות האפיה החד פעמיות.

 

 

פרחים טריים או מלאכותיים?

אוהבת פרחים טריים, מאוד. למדתי לאהוב גם את המלאכותיים, שגם להם יתרונות חשובים. למשל- העובדה שלא צריך לרוץ לחנות הפרחים בבוקר הארוע, וגם שהם תמיד נראים יפה, וגם שהם רב פעמיים, ולכן יוצאים יותר משתלמים. הפרחים המלאכותיים שימשו אותי נהדר בהכנת זרי הראש לשבועות בשנתיים האחרונות.

כמובן שלצד הראנר אפשר לפזר גם פעם פרחים חיים, בעדינות, כדי לא להציף.

 

את פרחים ניתן לקנות בחנויות החד פעמי וחנויות למוצרים לבית. נסו ללקט פרחים שנראים טבעיים יחסית מבחינת המבנה והצבעים.

אפשר להכין סידורים מסוג אחד של פרח, ואפשר מתערובת של כמה סוגים שמשתלבים נעים יחד.

 

 

מה שתצטרכו

♢ פרחים מלאכותיים יפים מבד סינטטי (אני קניתי בחנות החביבה פרחי תבור בכפר ויתקין והשלמתי בחנות הכל בדולר מקומית)

 

 

♢ תבנית חד פעמית בגודל הרצוי או קרטון של דגני בוקר לראנר ארוך.

 

 

♢ צבע ספריי בגוון נייטראלי.

♢ אפשרות: דפים מספר ישן ומצהיב ומוד פודג’ או דבק אחר להדבקה.

♢ ספוג ירוק המשמש לסידורי פרחים (לקניה במשתלות ובחנויות פרחים).

 

 

♢ קאטר, מזמרה או מספריים, סכין חיתוך.

 

כך עושים:

♢ אם אתם משתמשים בקרטון של קופסת דגנים: סגרו במסקנטייפ את פתח הקופסא.

 

 

♢ סמנו קו לאורך הצלע הרצויה הארוכה, כ 4-5 ס”מ מהדופן. המשיכו את הקו מסביב סביב. כך שהקו יהיה מסומן לאורך חזית הקופסא והגב שלה ולאורך הדפנות הצרות (שלמעלה ולמטה).

 

 

 

♢ בעזרת סכין חיתוך חתכו את הקופסא לאורך הקו.

 

 

♢ צרו את מספר “האדניות” הרצוי. במידת הצורך ישרו את קו החיתוך עם מספריים.

♢ רססו את הקופסאות בספריי בצבע הרצוי.

♢ אפשר וגם נחמד- לצפות את הקופסא בדפים מספר ישן ומצהיב. מורחים את האדנית במוד פודג’ ומצמידים את הנייר. מורחים שכבת מוד פודג’ נוספת על הדף המודבק. מנחיחם ליבוש של כחצי שעה.

 

 

♢ בסכין ארוך וחד חתכו את הספוג כך שיתאים למידות הקופסא (פעולה מענגת במיוחד).

 

 

נפריד את הפרחים והעלים

הפרחים מגיעים לרוב בצרורות, כמעין זרים. נפריד את הפרחים לתפרחות. לפעמים ניתן פשוט לתלוש אותם מהענפים, לעיתים צריך להשתמש במספרים, מזמרה או קאטר. נקטוף את העלים מהגבעולים.

על אורך הגבעולים הנותר עם הפרחים והעלים צריך להיות לא יותר מ 4 ס”מ, כדי שהסידור יהיה נמוך וצמוד לאדנית.

 

 

נתחיל בשזירה

העיקרון מאוד פשוט- מהגדול לקטן. נתחיל בפרחים הגדולים, נעבור לבינוניים, א”כ לקטנים ובסוף לירק ולעלים.

 

♢ ננעץ את הפרחים הגדולים. חשוב לנעוץ בזוויות טבעיות, נטויות מעט ולא זקופות ומלאכותיות.

 

 

♢ נעבור לפרחים הקטנים יותר וננעץ גם אותם.

 

 

♢ נעבור לקטנים אחריהם ונמלא בינהם.

 

 

♢ נעבור לירק ולעלים. נמלא את החללים כך שהספוג הירוק לא יהיה חשוף ובולט לעין.

 

 

 

הנה שלוש האדניות הפורחות החדשות שלי –

 

 

וכך הן נראות כראנר, תראו איזה שולחן שמח וחינני הן עושות!

 

 

בהרצאה אני מדגימה ומסבירה פריטים חשובים בעיצוב שולחן- מסבירה על בחירת המפות, על מרכזי שולחן, בחירת הכלים, נרות ופרחים… ההבדלים בין עיצוב של שולחן בּוּפֶה לעומת שולחן הסבה, כשכל הפריטים מבוססים על  DIY קל להכנה וזול, פריטים אסתטיים אך מרשימים שהופכים את הארוחה לחוויה חגיגית, אישית ושמחה.

הנה אחד השקפים האהובים עלי במיוחד:

 

 

למי שלא סגר עדיין את התפריט- אל תוותרו על ביקור במקבץ קישורים לשבועות.

וכמובן- עקבו אחר ההוראות להכנת זר ראש והכינו לילדים זר שבועות משגע, שישמש אותם גם ליום ההולדת ובחי שבועות בעתיד.

 

 

שזירה אחרת, ממש טריה וחמה, היא רקמת הפרחים הזו שעשיתי על הפנדה האדומה, המככבת בסדנת “חיות ורוקמות”. בסדנא אני מלמדת כיצד לרקום תכים מין הצומח – פרחים ענפים ועלים. משתתפות הסדנא מיישמות את התכים כעיטור חופשי על הבד, תמונות של חיות שאני מדפיסה להן במיוחד.

יום שישי, ה 26.5.17, 9:15-12:45. מעוניינת להרשם? שלחי לי מייל.

 

 

שבוע נפלא לכולם

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *