לאחותי הקטנה יש יומולדת. במקור היא נולדה בערב שבועות, וכל שנה בערב החג אמא עורכת שולחן מהמם כמו שרק אמא יודעת, ומשלבת את פרחי הבריכיכטון הדו גוני הורודים הנפלאים, שפריחתם מתואמת בדיוק ובזמן, כאילו לכבוד האחות הקטנה שלי.
השנה יום ההולדת הקדים את החג, והכנתי עוגת יום הולדת ורודה שמחה ואופטימית. בתור קטנה הייתה מכנה אותה עוגת דובלבנים ♥
אז לפניכם עוגה נהדרת, שילוב של מתוק וחמוץ, קרמי וקריספי. נראית נהדר ומאוד מאוד קלה להכנה.
את העוגה הזו אהבתי מאוד לאפות פעם פעם טרום הטבעונות. זו עוגה של ענת דביר מהבלוג קצת מזה וקצת מזה, ואני מביאה אותה עם מעט שינויים והתאמות. חברי הטבעונים- אתם ממש חייבים לנסות אותה.
מה שתצטרכו לעוגה בקוטר 28 ס”מ
לבצק:
♢ 1 כוס קמח תופח
♢ 1/2 כוס שקדים טחונים
♢ 3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
♢ 1/4 כוס סוכר (רגיל, סוכר קוקוס או סוכר קנים)
♢ 1 שקית סוכר וניל
♢ 1 כף ברנדי
♢ כמה כפות מים קרים, לפי צורך
למילוי:
♢ צנצנת דובדבנים מגולענים משומרים (750 גרם, 350 גרם אחרי סינון), נמצא על מדף הליפתנים בסופר
♢ 3 כפות קורנפלור
♢ 3 כפות סוכר
לציפוי:
♢ מיכל קצפת צמחית (250 גרם) או מיכל קרם קוקוס של 250 גרם. ממליצה על הירוק של AROY-D + 2 כפות פודינג וניל, או- יוגורט להגשה לצד העוגה
כך עושים:
♢ שמים במעבד מזון בעל להב מתכת את חומרי הבצק מלבד המים מעבדים בפולסים קצרים. מוסיפים בהדרגה כמה כפות מים אחדות ומעבדים עד שנוצר בצק פירורי.
♢ משמנים תבנית, מעבירים את הפירורים ומהדקים אותם היטב עם כפות הידיים על הקרקעית ועל הדפנות.
♢ אופים כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות עד הזהבה.
♢ בנתיים מכינים את המילוי: מפרישים 1/3 כוס מהנוזל של הדובדבנים לקערית.
♢ את יתר תכולת הצנצנת, דובדבנים ומיץ מעבירים לסיר קטן. טוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים לדובדבנים 3 כפות סוכר ומבשלים עד רתיחה עדינה תוך ערבוב. מורידים מהאש.
מוסיפים ל 1/3 הכוס שהפרשנו 3 כפות קורנפלור. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים כלל. מוסיפים לתערובת הדובדבנים החמה. שופכים בזהירות את המילוי לפאי ואופים ב 180 מעלות כחצי שעה. המאפה יתייצב.
♢ מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. מעבירים למקרר.
לאחר קירור מוחלט מצפים בקצפת או בקרם קוקוס שקורר כשעה במקרר והוקצף עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל. מחזירים למקרר, כך שהעוגה תסגור כארבע שעות בקירור.
מספר שתיים שלי החליטה להשקיע ולזלף פרחים קטנים אך סמכו עלי שגם שכבה של קצפת מוחלקת תראה מעולה. מה שחשוב הוא להשאיר את המעגל הזהוב והפריך ומעגל ורוד קטן של דובדבנים ללא קצפת בשביל העין, בשביל בלוטות הטעם וגם בשביל הצילום.
מקררים את העוגה שעתיים שלוש במקרר. הקירור עושה לה טוב.
מקבץ של מתכונים משובחים ורלוונטים לחג המקסים והלבן הזה, כמו הגוֹמבוֹץ המעולים שבתמונה ועוד המון אחרים מגרים ויפים : )
ובנתיים ימים יפים ♥
כמה שאני אוהבת דובדבנים! מעולה לי שהפוסט שלך מגיע כרגיל בזמן החגיגי ביותר. מנסה את העוגה ומדווחת!
זו באמת עוגה בטוחה.
איזה כיף שיש לך תוכניות להכין. מחכה בקוצר רוח ♥
נראה ונשמע טעים, מה אפשר לשים בבצק במקום שמן קוקוס?
תודה, אפשר גם שמן רגיל.
חג שמח!! : )
היי עינת,
מקווה שאת מחוברת
העוגה בתנור . עברו 35 דק ועדיין בלילת הדובדבנים נראית נוזלית לגמרי ומבעבעת
להוציא או להשאיר עוד בתנור?
היי קרן,
ראיתי באיחור, מקווה שהסתדרת.
חג שמח,
עינת.
היי עינת, העוגה נראית נהדרת, אבל בביתנו לא אוהבים קצפת וקרמים. יתאים להוסיף עוד קצת בצק מעל במקום השמנת?
אפשר לוותר, ממש לא יחסר.
עובד גם מוצר של דובדבנים קפואים?
היי יעל,
הסירופ שבצנצנת ממש חשוב לנו, הוא חלק משכבת המילוי.
עינת.