הפוסט מוקדש לילדים שלכם או לילדים שבכם. הפוסט מוקדש לקסם הלחם. לקסם של יש מאין, לקסם של ריח השמרים התוססים והאפיה, לקסם התפיחה, לקסם של עשיה שיש בסופה פרס מתגמל….. לחם טרי וחם!
משתפת אתכם בכמה שעות בילוי עם הילדים בתוך הקמח והלישה, ואראה לכם כיצד הכינו לחם לגמרי בעצמם, בעשר אצבעות ושקית של זיפ לוק (כן!).
עיצבתי פרינטבל של המתכון ספיישלי לילדים. הדפיסו אותו המתכון והצמידו אותו לשולחן העבודה בעזרת וושי טייפ או סלוטייפ. הילדים יעבדו לפיו כמו גדולים.
לפני שתקראו לילדים לעבודה, הכינו את סביבת העבודה. את השולחן, החומרים והכלים. רשימת המצרכים שלפניכם היא כמות אחת לכל ילד.
מה שתצטרכו- יש להכפיל במספר האופים
(הכמות מניבה ככר לחם בינונית אחת או שתיים שלוש ככרות אישיות)
3 כוסות קמח (רגיל, כוסמין או מלא לפי העדפתכם) אנחנו הכנו מקמח רגיל וכוסמין 50/50.
2 כפות שטוחות סוכר חום
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
3 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
כלים נוספים
שקית זיפ לוק לכל ילד
כוסות מידה
נפה
קערה בינונית להתפחה
הדפסה של המתכון, עותק אחד לכל ילד
טיפים להורים-
התמקמו באזור נוח שתוכלו להיות בו רגועים מבחינת הבלאגן. אני מיקמתי את הילדים במרפסת על שולחן גדול עטוף במפת ניילון שקופה.
רכזו את כל החומרים והכלים מראש כך שלא תצטרכו להתרוצץ בזמן העבודה.
מדדו את כמות הקמח הרצויה פלוס מעט ספיירים ושימו בקערה גדולה. לילדים יהיו מספיק מדידות תוך כדי ההכנה…
הכינו קנקן עם מים חמימים, בכמות גדולה יותר מהרצוי כדי לאפשר לילדים למדוד את המים בעצמם.
והכי חשוב- נסו להכנס למוד של לתת לילדים לגעת לדעת ולהתנסות. היו נוכחים אך פנו את המרחב עבורם ובשבילם. תפקידכם הוא לזמן להם את ההתנסות. העשיה היא לגמרי שלהם.
הזמנתי את שני האופים שלי.
מצויידים בוושי טייפ הם הדביקו את המתכונים לשולחן. זה היה מעולה כי הם לא זזו משם ונשארו איתנו כל זמן ההכנה.
הילדים ניפו את תערובת הקמחים. הם הניחו את הנפה מעל קערה רחבה וניפו את הקמח שנדרש למתכון.
הם נהנו לגעת בקמח הדקיק והעדין שעבר את המסננת וראו את ההבדל בינו ובין זה שלא נופה עדיין שבו יש גושי קמח קטנים. דיברנו על כך שבזכות הניפוי התערובת תהיה אחידה יותר, והלחם יוכל לתפוח ולהיות קליל ואוורירי יותר.
התחלנו לפי המתכון, שלב שלב בהכנת הבצק.
שלב 1:
הילדים מדדו כוס קמח והכניסו לשקית הזיפ לוק.
א”כ הוסיפו את יתר החומרים של שלב זה. הם שחררו את האויר, שקשקו וערבבו היטב כך שתהיה להם בשקית תערובת אחידה.
שלחתי אותם לבדוק את השעה, חישבנו מה תהיה השעה בעוד עשר דקות וששחררתי אותם להכין שוקו.
כשחזרו לאחר עשר דקות גילו שהשמרים התחילו לבעבע ולתסוס. הם דחפו את החוטמים והריחו את הריח האופייני לתסיסת השמרים. בזכות התסיסה הזו תהיה התפיחה המופלאה של הלחם.
שלב 2:
הילדים הוסיפו את החומרים של שלב זה. כוסות המידה בנפח של כוס אחת היו רטובות מהמים אז עברנו לכוסות של חצי ושליש וקשקשנו על חלקים ושלם.
א”כ שחררו את האויר שנקלע בשקית נערו וערבבו היטב.
שלב 3:
כעת הם הוסיפו לשקית כוס קמח אחרונה, הוציאו את האויר, ערבבו ולשו את החומרים דרך השקית. הם די נהנו מהקטע הזה.
ולבצק זה עשה רק טוב…
קימחנו מעט את שולחן העבודה והעברנו אליו את תכולת השקית.
הילדים התחילו לעבד את התערובת הגבשושית
לקפל וללוש
בהדרגה נוצרו להם שני כדורי בצק משגעים וריחניים
העברנו את הכדורים לקערה משומנת ושלחנו אותם למנוחת תפיחה.
כעבור כשלושת רבעי שעה הייתה שמחה גדולה לגלות כדור בצק תפוח ושמנמן.
פינצ’רנו את הכדורים, גלגלנו אותם אל המשטח והתחלנו בעיצוב. הוא בחר להכין ככר אחת כפרית וגדולה והיא- שתי חלות של צמות של 7. על הדרך לימדה אותי איך להכין כזו אז עכשיו אני מומחית!
מהשארית הכינה שבלול אחד.
העברנו את הלחמים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, עטפנו במגבת מטבח נקיה והשארו לתפיחה של כעשרים דקות. בנתיים קצצנו ירקות לסלט.
הכנסנו לאפיה בחום של 180 מעלות. בנתיים ניקינו את המהפכה הקטנה שלנו, ערכנו את שולחן והוצאנו ממרחים.
זהו. אושר גדול. סיפוק וגם גאוה.
תקציר הוראות ההכנה
- הכניסו לשקית הזיפ לוק כוס קמח, את הסוכר, השמרים והמים. שחררו את האויר מהשקית וסגרו אותה. נערו וערבבו היטב כך שתווצר לכם תערובת אחידה. השאירו למנוחה של 10 דקות.
- הוסיפו כוס קמח נוספת, את שמן הזית והמלח. שחררו את האויר מהשקית וסגרו אותה. נערו היטב.
- הוסיפו עוד כוס קמח אחת. סגרו את השקית ולושו את בתערובת דרך השקית.
- הוציאו את הבצק למשטח מקומח קלות, לושו ואחדו לכדור בצק יפה ואחיד.
- שמנו קערה בינונית במעט מאוד שמן זית. הניחו את הכדור בתוכה והפכו אותו פעם אחת כך שהכדור ישומן מכל צדדיו.
- עטפו בנילון נצמד והעבירו להתפחה במקום חמים למשך של כ 45 דקות עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- צרו את ככרות הלחם שלכם. העבירו לתבנית נייר חד פעמית או לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- עטפו במגבת נקיה והניחו להתפחה של כעשרים דקות.
- אפו את הככרות בחום של 180 מעלות כ 20-30 דקות, עד השחמה (משך האפיה תלוי בגודל הככר).
♥♥♥♥♥♥♥♥
מקווה בשבילכם שגם אתם שבויים בקסם הכנת הלחם, ואם לא מקווה שזה יקרה לכם ממש בקרוב. כאן תמצאו עוד המון מתכוני שמרים מעולים.
שתפו ספרו איך יצאו הלחמים שלכם ויותר חשוב האם נהנו האופים שלכם,
ואל תפספסו את הפוסט הקודם שהעלתי לבלוג השבוע ובו הדרכה מצולמת ומפורטת להכנת זרי ראש משגעים לשבועות.
את פשוט אלופה!
כמה הרבה לימוד והנאה אפשר להפיק מאפית לחם….
תודה!
ממש כך! תודה 🙂
נקלעתי לאתר שלך לפני כמה ימים -ומאז בכל רגע פנוי (וגם לא…) נכנסת לראות עוד דברים מקסימים. זה התחיל מחיפוש אחר מתכון לעוגה טבעונית (בעלי טבעוני ואני הפכתי צמחונית) -עוגת השוקולד צ’יפס היתה להיט ענק!!!! אפילו בני בן ה10.5 שמתבאס על מר גורלו שהוריו כבר לא מכניסים בשר הביתה -חילק מהעוגה לחבר’ה בצופים והיה מאד גאה לספר לכולם שכמה שהיא טעהימה -היא טבעונית!
יש לך מתכונים מהממים וטבעוניים וגם כל היצירות המשגעות שאת מעלה -פשוט תענוג.
היי תמי, איזו תגובה משמחת!!
תודה רבה על כל מילה ומילה 🙂
עינת.