לחם בשקית. כי לאפות לחם זה משחק ילדים

הפוסט מוקדש לילדים שלכם או לילדים שבכם. הפוסט מוקדש לקסם הלחם. לקסם של יש מאין, לקסם של ריח השמרים התוססים והאפיה, לקסם התפיחה, לקסם של עשיה שיש בסופה פרס מתגמל….. לחם טרי וחם!

משתפת אתכם בכמה שעות בילוי עם הילדים בתוך הקמח והלישה, ואראה לכם כיצד הכינו לחם לגמרי בעצמם, בעשר אצבעות ושקית של זיפ לוק (כן!).

עיצבתי פרינטבל של המתכון ספיישלי לילדים. הדפיסו אותו המתכון והצמידו אותו לשולחן העבודה בעזרת וושי טייפ או סלוטייפ. הילדים יעבדו לפיו כמו גדולים.

 

DSC_7645

 

לפני שתקראו לילדים לעבודה, הכינו את סביבת העבודה. את השולחן, החומרים והכלים. רשימת המצרכים שלפניכם היא כמות אחת לכל ילד.

 

מה שתצטרכו- יש להכפיל במספר האופים

(הכמות מניבה ככר לחם בינונית אחת או שתיים שלוש ככרות אישיות)

3 כוסות קמח (רגיל, כוסמין או מלא לפי העדפתכם) אנחנו הכנו מקמח רגיל וכוסמין 50/50.

2 כפות שטוחות סוכר חום

1 כף שמרים יבשים

1 כוס מים חמימים

3 כפות שמן זית

כפית וחצי מלח

 

כלים נוספים 

שקית זיפ לוק לכל ילד

כוסות מידה

נפה

קערה בינונית להתפחה

הדפסה של המתכון, עותק אחד לכל ילד

 

DSC_7662

 

טיפים להורים-

התמקמו באזור נוח שתוכלו להיות בו רגועים מבחינת הבלאגן. אני מיקמתי את הילדים במרפסת על שולחן גדול עטוף במפת ניילון שקופה.

רכזו את כל החומרים והכלים מראש כך שלא תצטרכו להתרוצץ בזמן העבודה.

מדדו את כמות הקמח הרצויה פלוס מעט ספיירים ושימו בקערה גדולה. לילדים יהיו מספיק מדידות תוך כדי ההכנה…

הכינו קנקן עם מים חמימים, בכמות גדולה יותר מהרצוי כדי לאפשר לילדים למדוד את המים בעצמם.

והכי חשוב- נסו להכנס למוד של לתת לילדים לגעת לדעת ולהתנסות. היו נוכחים אך פנו את המרחב עבורם ובשבילם. תפקידכם הוא לזמן להם את ההתנסות. העשיה היא לגמרי שלהם.

 

DSC_7761

 

הזמנתי את שני האופים שלי.

מצויידים בוושי טייפ הם הדביקו את המתכונים לשולחן. זה היה מעולה כי הם לא זזו משם ונשארו איתנו כל זמן ההכנה.

 

DSC_7773

 

הילדים ניפו את תערובת הקמחים. הם הניחו את הנפה מעל קערה רחבה וניפו את הקמח שנדרש למתכון.

הם נהנו לגעת בקמח הדקיק והעדין שעבר את המסננת וראו את ההבדל בינו ובין זה שלא נופה עדיין שבו יש גושי קמח קטנים. דיברנו על כך שבזכות הניפוי התערובת תהיה אחידה יותר, והלחם יוכל לתפוח ולהיות קליל ואוורירי יותר.

 

DSC_7620

 

התחלנו לפי המתכון, שלב שלב בהכנת הבצק.

שלב 1:

הילדים מדדו כוס קמח והכניסו לשקית הזיפ לוק.

 

bread_in_a_bag

 

א”כ הוסיפו את יתר החומרים של שלב זה. הם שחררו את האויר, שקשקו וערבבו היטב כך שתהיה להם בשקית תערובת אחידה.

שלחתי אותם לבדוק את השעה, חישבנו מה תהיה השעה בעוד עשר דקות וששחררתי אותם להכין שוקו.

כשחזרו לאחר עשר דקות גילו שהשמרים התחילו לבעבע ולתסוס. הם דחפו את החוטמים והריחו את הריח האופייני לתסיסת השמרים. בזכות התסיסה הזו תהיה התפיחה המופלאה של הלחם.

 

DSC_7678

 

שלב 2:

הילדים הוסיפו את החומרים של שלב זה. כוסות המידה בנפח של כוס אחת היו רטובות מהמים אז עברנו לכוסות של חצי ושליש וקשקשנו על חלקים ושלם.

א”כ שחררו את האויר שנקלע בשקית נערו וערבבו היטב.

 

DSC_7708

 

שלב 3:

כעת הם הוסיפו לשקית כוס קמח אחרונה, הוציאו את האויר, ערבבו ולשו את החומרים דרך השקית. הם די נהנו מהקטע הזה.

 

DSC_7696

 

ולבצק זה עשה רק טוב…

 

DSC_7701

 

קימחנו מעט את שולחן העבודה והעברנו אליו את תכולת השקית.

 

DSC_7759

 

הילדים התחילו לעבד את התערובת הגבשושית

 

bread_in_a_bag2

 

לקפל וללוש

 

2016-05-282

 

בהדרגה נוצרו להם שני כדורי בצק משגעים וריחניים

 

2016-05-28

 

העברנו את הכדורים לקערה משומנת ושלחנו אותם למנוחת תפיחה.

כעבור כשלושת רבעי שעה הייתה שמחה גדולה לגלות כדור בצק תפוח ושמנמן.

 

DSC_77811

 

 

פינצ’רנו את הכדורים, גלגלנו אותם אל המשטח והתחלנו בעיצוב. הוא בחר להכין ככר אחת כפרית וגדולה והיא- שתי חלות של צמות של 7. על הדרך לימדה אותי איך להכין כזו אז עכשיו אני מומחית!

 

DSC_7798

 

מהשארית הכינה שבלול אחד.

 

2016-05-281

 

העברנו את הלחמים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, עטפנו במגבת מטבח נקיה והשארו לתפיחה של כעשרים דקות. בנתיים קצצנו ירקות לסלט.

הכנסנו לאפיה בחום של 180 מעלות. בנתיים ניקינו את המהפכה הקטנה שלנו, ערכנו את שולחן והוצאנו ממרחים.

זהו. אושר גדול. סיפוק וגם גאוה.

 

DSC_7825

 

תקציר הוראות ההכנה

  1. הכניסו לשקית הזיפ לוק כוס קמח, את הסוכר, השמרים והמים. שחררו את האויר מהשקית וסגרו אותה. נערו וערבבו היטב כך שתווצר לכם תערובת אחידה. השאירו למנוחה של 10 דקות.
  2. הוסיפו כוס קמח נוספת, את שמן הזית והמלח. שחררו את האויר מהשקית וסגרו אותה. נערו היטב.
  3. הוסיפו עוד כוס קמח אחת. סגרו את השקית ולושו את בתערובת דרך השקית.
  4. הוציאו את הבצק למשטח מקומח קלות, לושו ואחדו לכדור בצק יפה ואחיד.
  5. שמנו קערה בינונית במעט מאוד שמן זית. הניחו את הכדור בתוכה והפכו אותו פעם אחת כך שהכדור ישומן מכל צדדיו.
  6. עטפו בנילון נצמד והעבירו להתפחה במקום חמים למשך של כ 45 דקות עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  7. צרו את ככרות הלחם שלכם. העבירו לתבנית נייר חד פעמית או לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  8. עטפו במגבת נקיה והניחו להתפחה של כעשרים דקות.
  9. אפו את הככרות בחום של 180 מעלות כ 20-30 דקות, עד השחמה (משך האפיה תלוי בגודל הככר).

♥♥♥♥♥♥♥♥

 

מקווה בשבילכם שגם אתם שבויים בקסם הכנת הלחם, ואם לא מקווה שזה יקרה לכם ממש בקרוב. כאן תמצאו עוד המון מתכוני שמרים מעולים.

שתפו ספרו איך יצאו הלחמים שלכם ויותר חשוב האם נהנו האופים שלכם,

ואל תפספסו את הפוסט הקודם שהעלתי לבלוג השבוע ובו הדרכה מצולמת ומפורטת להכנת זרי ראש משגעים לשבועות.

 

1605_zer6

  • נקלעתי לאתר שלך לפני כמה ימים -ומאז בכל רגע פנוי (וגם לא…) נכנסת לראות עוד דברים מקסימים. זה התחיל מחיפוש אחר מתכון לעוגה טבעונית (בעלי טבעוני ואני הפכתי צמחונית) -עוגת השוקולד צ’יפס היתה להיט ענק!!!! אפילו בני בן ה10.5 שמתבאס על מר גורלו שהוריו כבר לא מכניסים בשר הביתה -חילק מהעוגה לחבר’ה בצופים והיה מאד גאה לספר לכולם שכמה שהיא טעהימה -היא טבעונית!
    יש לך מתכונים מהממים וטבעוניים וגם כל היצירות המשגעות שאת מעלה -פשוט תענוג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *