מתכון בסיסי אחד ושתי עוגות נפלאות

אז חשקה נפשי בעוגת תפוזים. עשיתי חיפושים ונסיונות וננעלתי על העוגה הזו, שפשוט צריכה להשאר. לנצח נצחים. העוגה במקור של טל גלבוע, ואחרי שהכנתי אותה פעם אחת כלשונה, עשיתי עליה קצת שינויים ואחר כך התקדמנו היא ואני עוד שלב.יוצאת עוגה נהדרת, יציבה, אוורירית, ולא דחוסה.
אתם יכולים להכין אותה בתבנית אינגליש קייק, בעטרות קאפקייקס או בתבניות קטנות אישיות. בכל וריאציה היא תהיה נפלאה, רק התאימו את זמן האפיה לגודל התבנית ואל תשכחו שתבניות קטנות זקוקות לפחות זמן אפיה. 

מה שתצטרכו לעוגת תפוזים
2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
חצי כף גרד תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
1 כף חומץ תפוחים או הדרים

 

גרד תפוז

 

כך עושים
מערבבים בקערה על כל החומרים היבשים. מוזגים פנימה את המיץ, השמן, ותמצית הוניל, מתחילים בערבוב. כשהתערובת מתחילה להתאחד וכיסי הקמח נעלמים מוסיפים את החומץ. ברגע שהוספנו את החומץ מתחילה ריאקציה מגניבה בינו ובין אבקת האפיה, מה שיוצר תסיסה נהדרת שגורמת לעוגה להיות אוורירית ולא דחוסה.

 

dsc_5487

 

מרגע שהוספנו את החומץ, ערבבו כמה שפחות ליצירת אחידות, העבירו לתבנית משומנת.
רצוי שהבלילה תמלא כ 2/3 מגובה התבנית כדי שיהיה לעוגה לאן להתפתח ולעלות. אם יש לכם יותר מידי בלילה ביחס לתבנית מלאו עוד כמה קאפקייקס.
הכניסו לאפיה- 170 מעלות, 25-35 דקות, תלוי בכלי שהשתמשתם בו. פני העוגה צריכים להיות שזופים ויפים וקיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת יבש וללא פירורים.
אחרי צינון קל ולמען היופי אפשר לבזוק אבקת סוכר.

 

עוגת תפוזים ריחנית ומהממת

 

בואו תראו איזה טוויסט נחמד הבאתי לעוגה. יצרתי מיני טרייפלים מעולים שהצליחו להפיק כאלה קולות הנאה מבני המשפחה שלי שהצטערתי שלא הקלטתי.

 

dsc_5534

 

מה שתצטרכו להכנת טרייפלים נפלאים
תערובת של עוגת התפוזים
כוס מיץ תפוזים
חצי כף גרנד מרנייה (לא חובה)
תותים יפים ומוצקים
ריבת תות טובה
מיכל שמנת צמחית להקצפה
צ’ייסרים, צנצנות קטנות, כלים חד פעמיים שקופים (יש מקסימים בחנויות)
או- כלי שקוף לטרייפל (רכשתי מקסים ב 14 ש”ח בחנות כלים ח”פ)

 

שטופים ומגרים

 

כיוון שנרצה עוגה נמוכה נכין אותה בתבנית רחבה. שימו לב שהבלילה תמלא כס”מ וחצי של גובה לפני האפיה. אפו את העוגה, הניחו לה להצטנן.

מכינים סירופ תפוזים- בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים יחד עם הגרנד מרנייה. כשמגיע לרתיחה מכבים את האש.
את התותים קוצצים גס
את הקצפת מקציפים

 

מרכיבים את הטרייפלס
חותכים קוביות מהעוגה. על הקוביות להיות בערך ברוחב הכלי.
מניחים קוביית עוגה בתחתית הכלי. אם נותרו חלל אפשר לחבר שתי קוביות יחד.
מוזגים כפית מסירופ התפוזים.
שמים מעט ריבת תות (רבע כפית תספיק). אם הכלים לא צרים מידי ויש לכם אפשרות, מרחו את הריבה בשכבה אחידה על העוגה.
הניחו תותים.
הזליפו קצפת.
שוב קוביית עוגה
סירופ תפוזים
תותים
קצפת

 

טרייפל שכבות כל טוב- עוגת תפוזים נפלאה, תותים וקצפת

 

משגרים למקרר ובפתחו מעמידים גדוד חיילים חמושים.

 

♥ תוספת מאוחרת שמחייבת שיתוף ♥

 

זהו שבוע שלישי ברציפות שיוצא לי להכין את העוגה המופלאה הזו, הפעם בתור טרייפל מרכזי.
את הכלי רכשתי כאמור בחנות כלים חד פעמיים ב 14 ש”ח, והוא מושלם למטרה זו. קוטר של 19 ס”מ מספיק לעוגה גבוהה ונהדרת.

להכנת טרייפל מרכזי
מכינים את כמות הבלילה שלמעלה ומפצלים לשתי תבניות אינגליש קייק. אופים.
ממתינים לצינון ופורסים לפרוסות שוות בגודלן.
מכינים את סירופ התפוזים, פורסים את התותים ומקציפים את הקצפת.

בבסיס הכלי יוצרים שכבה של פרוסות עוגה. משתדלים להצמד לדופן ככל האפשר, בכדי שהשכבות תראנה היטב.
בעזרת כף מוזגים על הפרוסות מהסירופ.

 

 

מסדרים שכבת תותים.

 

 

מורחים שכבת קצפת.
ושוב עוגה, סירופ, תותים וקצפת.

 

 

להכנת דפדפי שוקולד
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרו או בסיר כפול.
מוזגים את השוקולד החם על נייר אפיה שהנחנו על מגש. מורחים ליצירת שכבה אחידה.
מעבירים את המגש עם השוקולד למקרר למספר דקות ספורות להתקשות חלקית.
מוציאים מהמקרר, מסמנים חריצים.

 

 

מחזירים למקרר וכעבור דקות אחדות שוברים את הדפדפים. יוצאות פיסות דקיקות ומגניבות.

 

 

dsc_5517

נועצים בעוגה.

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

מה שותים עם הטרייפל הנהדרים? צ’אי מסאלה שמכינים לבד!
אם אתם כאן, אוהבים לעשות לבד מתוקים שנראים מצוין, בקרו בהדרכה להכנת חנוכית פטיפורים מהממת, והציצו בפמוטים הרומנטיים שהכנתי בחנוכה שעבר. להורים לילדים צעירים שאוהבים לעבוד עם הילדים במטבח בקרו בהדרכה להכנת חנוכיה מבצק מלח– פעילות נחמדה ובלתי אכילה.
שבוע נפלא לכולם וחג שמח!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *