עוגיות כיס שוקולד במלוי חמאת בוטנים

את חמאת הבוטנים גיליתי לראשונה בטיול של אחרי הצבא. עמרי שלי ואני יצאנו עם תרמילי ענק למסע בחלקיה הצפוניים והמושלגים של נורווגיה, כל הציוד כולל אוכל על הגב. בערב ובאור מוחלט סיגלנו טקס קבוע- שלפנו את האוהל, ופרשנו את שקי השינה על השלג. מהפרוספקט שקיבלנו ברכבת הייתי מכינה קערות נייר לתוכן חתכנו סלט ממלפפוני הענק המקובלים שם, ולקינוח היינו זוללים בכפית את הבוטנים שהפכו להיות ממרח טחון היטב אחרי ששהו בתחתי התרמיל יום שלם. מאז משוגעת על חמאת בוטנים ואם היא עטופה בשוקולד, בכלל…
קבלו מתכון לעוגיות נפלאות, אמריקאיות משהו בטעמן, בקטע טוב. מדובר בבצק שוקולד נפלא הממולא בתערובת של חמאת בוטנים. העוגיות הללו נשמרות היטב ומצוינות למשלוחי מנות בהיותן יבשות ולא דביקות כלל.

מה שתצטרכו להכנת כ 25 עוגיות
לבצק-
כוס וחצי קמח רגיל
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס אבקת קקאו מושבחת
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה
3 כפות סירופ מייפל אייכותי או אגבה
3 כפות חלב סויה, או שקדים או כל חלב צמחי אחר
1/2 כפית תמצית וניל

למילוי-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שברים
1/3 אבקת סוכר (השתמשתי באבקת סוכר חום- נהדרת ונוחה לשימוש)
2 כפות חלב סויה או חלב שקדים, או חלב צמחי אחר שאוהבים
מעט תמצית וניל

מערבבים יחד בקערה בינונית את החומרים היבשים- הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, המלח, אבקת הסודה לשתיה.
יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החומרים הרטובים- השמן, סירופ המייפל, תמצית הוניל, והחלב.
בעזרת כף מערבבים יחד את הרטובים במרכז בקערה ובהדרגה מערבבים לתוכה את היבשים.
עוברים ללישה בעזרת הידיים. לשים תוך איסוף כל היבשים אל תוך הכדור. הבצק צריך להיות רך ונעים למגע. אם הוא מרגיש לכם טיפה קשה ומתפורר הוסיפו כף שתיים נוספות של נוזלים.
עוטפים את הכדור בניילון נצמד ונותנים לו לנוח מעט על השיש. המנוחה תגרום לו להיות גמיש ונוח.

מערבבים את כל חומרי המילוי יחד ליצירת מלית רכה וטעימה בטירוף.
נוטלים פיסות מבצק השוקולד.
מכדררים לכדור, משטחים לעיגול בין הידיים או בעזרת מערוך.
מניחים במרכז העיגול כפית מילוי.

שלבים במילוי

סוגרים סביבה את הבצק. צובטים את הפתח ומגלגלים קלות בין הידיים ליצירת כדור.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה תוך מעיכה קלה. אפשר גם לשטח יותר, אישית העדפתי את המראה הכיפתי העגול.

מוכן לאפיה

אופים דקות אחדות ובהשגחה בחום של 170 מעלות. הבצק נאפה ממש מהר!

רק ביס.

 

אם אתם בעניין של משלוח מנות, כנסו לפוסט שכתבתי על הכנת משלוחי מנות משגעים ומקוריים.
עוגיות סופר מתאימות ושונות לגמרי בטעמן הן עוגיות התחרה הדקיקות.
מתכון אחר, נפלא, עירקי מסורתי שאהוב מאוד על משפחתי, הוא הבעבע תמרים ובעבע במילוי אגוזים והל, שאצלנו אורח קבוע בפורים וכל השנה.

המשך הכנות שמחות לכולם

    • היי נופר, תודה 🙂
      לא ניסיתי, האמת שאני מעט חוששת שהן יתיבשו ויסדקו בהמתנה.
      אולי, עם ניילון מאוד מאוד הדוק שלא יאפשר כיסי אוורי.
      אין לך אפשרות לאפות אותן היום? אחרי האפיה את יכולה להיות רגועה לגבי ההמתנה.

  • הי, יש אפשרות להמיר את הקמח בקמח כוסמין? (לא אוכלת חיטה…) וסליחה על הבורות, אבל מה זה אגבה..?

    • היי מוריה, בעוגיות האלה ספציפית לא ניסיתי, אבל אני ממירה לעיתים קרובות את הקמח בקמח כוסמין ללא בעיה.
      סירופ אגבה זהו סירופ טבעי המופק בסוג של קקטוס, מתוק ועדין בטעמו. תחליף של הטבעונים לדבש…
      שיהיה בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *