ממתקי קוקוס הכי טעימים שאכלתם אי פעם

לכבוד חג החירות הקרב ובא, משתפת אתכם במתכון לממתקי משגעים שמכינים באפס עבודה. סוף סוף ממתק שעושה כבוד עם הפרי המדהים והוורסטילי הזה ולא מייבש אותו למוות והופך אותו לסתם חומר.
קיימות גרסאות רבות לממתק הקוקוס, אך מה שיחודי במתכון שהרכבתי הוא שהוא טבעוני (אמרנו חירות), ומכיל כמעט רק חומרים שמקורם בקוקוס ולכן הטעם נשאר נאמן לדבר האמיתי. התוצאה היא ממתק עסיסי, מתוק בעדינות, כמעט כולו על טהרת הקוקוס, שפשוט אי אפשר להשוות בינו ובין המוצר התעשייתי הנוקשה והיבש. אתם מכירים את זה שלוקחים ביס מקוקוס טרי ואז מרגישים את הנוזלים מתיזים אל חלל הפה עם כל ביס? אז כזה מין.
מומלץ לעטוף בציפוי ורוד- הציפוי מוסיף מתיקות לשכבה החיצונית, מעניק טעם עדין של מי ורדים שהולך נפלא עם טעם הקוקוס, וגם צובע את הממתקים בגוון מפתה במיוחד, שזה חשוב לא פחות.

מה שנצטרך
3 כוסות קוקוס טחון
פחית קרם קוקוס ששהתה במקרר כשעתיים (נצטרך את החלק הסמיך בלבד)
2-3 כפות שמן קוקוס (אם הוא נוקשה יש לרכך אותו מעט ע”י חימום קל- ע”י ערבוב או מעל אדים חמים)
2 כפות סוכר חום (או סוכר קוקוס)
לציפוי:
קוקוס טחון
מעט סירופ מלבי (רוכשים מוכן בחנויות התבלינים והבישול)
מעט שמן קוקוס

שמים בקערה את הקוקוס הטחון ואת הסוכר. פותחים בזהירות את פחית השימורים ולוקחים בעזרת כף את החלק הקרמי הסמיך בלבד, מוסיפים לקוקוס הטחון. מוסיפים את שמן הקוקוס, שטוב לנו בכדי להקשות מעט ולמצק את הממתקים. מערבבים היטב את כל החומרים.
נוטלים חופן מהתערובת ומניחים על נייר אפיה. דוחסים ומקווצ’צ’ים יחד לגוש (1-2)
מגלגלים תוך דחיסה את הנייר על התערובת ויוצרים צורה מעוגלת ונוקשה ככל האפשר
אם יש בבית מחצלת סושי, זה הזמן לשלוף אותה מהארון. את הנייר שמים על המחצלת ומשתמשים בה ליצירת לחץ פיזי מתון על הגלילים (3-4)

מכינים גלילים או כדורים

להכנת הציפוי הורוד
הציפוי הורוד אינו הכרחי. הוא מוסיף מתיקות ועניין, בזכות מי הורדים שבתוכו, וצבע מהמם.
בקרב בני משפחתי היו שהעדיפו ממתק קוקוס לבן ונקי והיו שהעדיפו את הורדרד, לכן הייתי מכינה מיקס של כאלה וכאלה.

סירופ מלבי בעל טעם מודגש של מי ורדים

מערבבים יחד את הקוקוס הטחון וסירופ המלבי.

מוסיפים מעט שמן קוקוס (שמן נוקשה מרככים ע”י ערבוב מהיר בכף או השהיה של כמה שניות מעל אדים חמים).
נוטלים חופן מהתערובת ומצמידים לאורכו של הנקניק הלבן.
אם התערובת לא מספיק נצמדת לגליל הוסיפו טיפ טיפה של שמן קוקוס נוזלי.
אם התערובת רכה מידי מעבירים למספר דקות למקרר.

מצפים בשכבה ורדרדה

מהדקים יפה סביב סביב תוך שמירה על הצורה המעוגלת.

צרו גלילים בגודל אישי

את הממתקים יש לשמור בקרור עד האכילה.

הגלילים מתפוררים מעט בחיתוך. ניסיתי לחתוך בעזרת סכין עם שיניים ובלי שיניים, סכין לייזר וסכין יפנית (בהשראת חרוזי הפימו), ולא הייתי מרוצה מהתוצאות, לכן אני ממליצה ליצור גלילים קטנים, בגודל מנה כך שלא יהיה צורך לחתוך. אפשרות אחרת היא לעבור לנוסח המעוגל של כדור קטן מצופה במעטה קוקסי ורוד.

ממתק הקוקוס בצורה הכדורית

את הכדורים מוציאים מהמקרר לפני ההגשה. אפשר להגישם לשולחן בתפזורת אך אפשר גם במארזים אישיים מתוקים (ארזו ושמרו במקרר ארוזים).

ממתק הקוקוס במארז אישי

אם אתם מתכננים להכין ממתקי קוקוס לאורחים בארוע גדול מומלץ לקצר את הדרך ולהזמין תוויות אישיות למתנות.
אפשרות נוספת למארזי חג אישיים ואביביים תמצאו בפוסט הקודם. מתכונים שווים נוספים תמצאו כאן

מאחלת לכולכם המשך הכנות נחמדות (ולא מתישות בכלל) לחג-אביב-שמח וחירות לכולם 🙂

  • טוב. ומה צריך לעשות כדי להצטרף לשולחן שלכם כדי לזכות גמכן בכזה צ'יפור? שואלת בשם בעלי, חולה הקוקוס. ומצד שני – מה זה "סירופ מלבי"? פעם ראשונה שאני שומעת על זה . . .
    תמי מאמי,
    (לא אנונימית בכלל, פשוט זו האופציה היחידה להגיב)

    • לתמי היקרה והלא אנונימית בכלל-
      סירופ מלבי זהו סירופ שניתן לרכוש מוכן בחנויות התבלינים והבישול. זהו סירופ ורדרד בעל טעם מודגש של מי ורדים. לי יש בקבוק זכוכית של ליטר אבל ראיתי כאלה גם במיכלים קטנים יותר. את שלי קניתי ב"פצוחי חממה" ברח ויצמן בכפר סבא. לדעתי אפשר למצוא אותו גם ברשת עדן טבע מרקט ובלגעת באוכל.

    • אפשר למצוא בכל חנות אני משתמשת בזה למלבי שאני מכינה בבית אבל בקרם קוקוס לא השתמשתי אף פעם איפה ניתן להשיג אותו? בסופרים? או בחנויות מיוחדות?

    • קרם קוקוס אפשר להשיג היום כמעט בכל סופר (בקופסאת שימורים). הוא בד"כ יושב במדף של האוכל האסייתי או במדף קופסאות השימורים ליד מי הקוקוס/חלב הקוקוס.

  • עינת, נראה מרהיב, מכיוון שחיטיפי קוקוס הם הכי הכי, אשמח לנסות, רק שאלה קטנה… מה זה סירופ מלבי?

    • סירופ מלבי זהו סירופ שניתן לרכוש מוכן בחנויות התבלינים והבישול.
      אני רכשתי בחנות "פצוחי חממה" ברח ויצמן בכפר סבא. אני די בטוחה שראיתי אותו בעדן טבע מרקט וברשת לגעת באוכל.

  • עינת, עשית לי חשק!
    הלכתי לקנות את הסירופ מ"קליית חממה", הם אמרו שזה לא כשר לפסח ולכן לא היו מוכנים למכור לי.
    יש אפשרות להפוך את הממתק לכשר?

    • היי אנונימית 🙂
      לי יש סירופ של משקד. רשום על זה שזה פרווה, וכשר למהדרין ללא חשש טבל ושביעית. וגם לא מכיל חמץ.
      למ לא מכרו לך, אין לי מושג.
      אם את שואלת על תחליף, אולי אפשר להשתמש במעט סירופ פטל מהול במים+ מעט מי ורדים. לא ניסיתי אבל נראה לי הכי קרוב…

    • לפני שהתחלתי לקנות את הסירופ מוכן הייתי מכינה בבית ,מרתיחה מים וסוכר עד להסמכה כמו שמכינים סירופ לעוגה ,הוספתי כמה טיפות מי ורדים וקצת פטל בשביל הצבע. ודרך אגב גם אני לא אנונימית אבת אין אפשרות אחרת .

  • ראשית- נשמע ונראה מעולה. רק שאלה קטנה- סוכר חום רגיל או דמררה? ואם הסוכר חום אז איך נשמר הצבע הלבן של הקוקוס? תודה וחג שמח 🙂

    • אני השתמשתי בסוכר קנים. מדובר בכמות יחסית קטנה ביחס לקוקוס הלבן לכן הצבע נשמר.
      לא הייתי משתמשת בדמררה בגלל צבעו הכהה. החום הרגיל הבהיר יכול להתאים מעולה.
      חג שמח! 🙂

  • אני עשיתי את כדורי הקוקוס בלי הציפוי הורוד ובלי סוכר, ואז כשהם התקשו במקרר טבלתי אותם בשוקולד שהמסתי (60% קקאו) ויצא כמו חטיף Bounty, ואפילו יותר טעים!

    • היי, הקטע של הסירופ הוא הגוון המיוחד שהוא מעניק לציפוי, המתיקות והטעם.
      גם כדורים לבנים, כמו שהם בלי הציפוי יוצאים טעימים מאוד.
      שיהיה חג שמח!

  • המתכון נראה נפלא
    ואני חובבת קוקוס אז חייבת לנסות.
    שאלה:
    אין לי נסיון עם קרם קוקוס
    איך מפרידים אותו?
    ומה עושים עם החלק שלא משתמשים בו?
    תודה מראש
    חולת קוקוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *