עוגת פירות קיצית כפרית

שלום לכולם,

משתפת במתכון ביתי שלנו לעוגה מקסימה ושמחה. בצק שקדים עדין ונפלא ושלל פירות צרובים, חמצמצים מתוקים. עוגה טבעונית ומשובחת.

העוגה הזו נפלאה לארוחת שבועות ולחגיגות לכל אורך הקיץ. היא נהדרת בכיסוי של פרי אחד, כמו תאנים בשלות של שיא הקיץ, פרוסות לרוחב, שזיפים אדומים של אמצע העונה או משמשים של תחילתה.

אני אוהבת אותה כשהיא מעוטרת במיקס צבעוני ועליז של פירות העונה, כל ביס שונה מקודמו, פירות חמצמצים מתוקים מתפצפצים בין השיניים.

אם אתם משתמשים בפירות חמוצים ממש, אפשר לזרות כף של סוכר חום לפני האפיה. הפירות יתקרמלו באפיה והמתיקות תאזן את החמיצות.

 

DSC_6450

 

מה שתצטרכו לעוגה בתבנית פאי נמוכה בקוטר 26 או תבנית פאי מלבנית

החומרים היבשים:

♢ כוס וחצי קמח רגיל מנופה (הניפוי יתרום לאווריריות הבצק. מומלץ לא לוותר)

לעוגה ללא גלוטן- החליפו את הקמח בקמח רב תכליתי ללא גלוטן

♢ 1/2 כוס שקדים טחונים

♢ 3/4 כוס סוכר קנים או סוכר חום

♢ 3/4 כפית שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום

♢ 3/4 כפית שטוחה סודה לשתיה

♢ קורט מלח

 

החומרים הרטובים:

♢ 1/2 כפית תמצית וניל

♢ 1/2 כפית גרד לימון או תפוז

♢ 3/4 כוס חלב שקדים (או אחר שאוהבים)

♢ 1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב צמחי

♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן

♢ 1 כף חומץ תפוחים טבעי או כף מיץ לימון

 

פירות של קיץ: שזיפים ממינים שונים, נקטרינות, משמש, ענבים ירוקים או שחורים, דובדבנים, תאנים, תפוחים או אגסים, תות בעונה- שניים שלושה פירות מכל סוג, מגולענים ופרוסים לפרוסות.

התאמה לחורף: תפוחים או אגסים (אפשר מתובלים בקינמון).

 

 

כך עושים

♢ מערבבים יחד בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, הסוכר, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה.

♢ יוצרים גומה בתערובת, מודדים ומוזגים לתוכה את החלב, המיץ, תמצית הוניל, גרד הלימון והשמן. מערבבים יחד להתאחדות. מוסיפים את כף החומץ. מערבבים אך נמנעים מערבוב יתר.

 

DSC_6346

 

♢ משמנית תבנית פאי ומוזגים לתוכה את הבלילה.

♢ מסדרים את פרוסות הפירות על העוגה. נועצים בין הפרוסות את חצאי הענבים והדובדבנים. מי שאוהב יותר פירות- העמידו אותם בזווית והעמיסו יותר. שימו לב שהפירות נעוצים קלות בתערובת.

♢ אופים כ 40 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהפירות יצרבו קלות והבלילה תהיה יבשה (מותר לקיסם לצאת עם מעט פירורים, אל תמתינו ליבוש מלא לבל תייבשו את העוגה למוות).

מוציאים מהתנור, מניחים את התבנית על רשת ומצננים כ 20 דקות לפני שפורסים. זורים מעט אבקת סוכר ונהנים.

♢ העוגה נפרסת נהדר. בקיץ את מה שלא זללתם באותו היום רצוי להכניס למקרר.

 

DSC_6436

 

העוגה נפרסת יפה לפרוסות ולא מתפרקת, רק הבטיחו להתאפק עד צינון קל לפני שתפרסו אותה….

 

DSC_6466

 

העוגה נאפתה כל כך הרבה פעמים במטבחנו ותמיד חוסלה עד תום.

 

 

 

 

 

ועוד אחת:

 

 

שיהיה לכולם קיץ נפלא, ושלמרות השמש הקופחת נזכור להנות מהמתנות של העונה השמחה הזו.

עוד פוסטים מעניינים

  • מתכון מצויין!
    הכנתי בעזרתו עוגה הפוכה וזה יצא פשוט מושלם!
    הדבר היחיד שעשיתי שונה זה שמתי את הפירות בתחתית, ואת הרשת שהעוגה יושבת עליה בתנור שמתי במרכז ולא נמוך מידי, בכדי שלא ישרף.
    מדהים מדהים מדהים! תודה רבה על המתכון.

    • היי ליזי,
      לא הייתי מוותרת על השקדים כי הם תורמים למרקם ולטעם העדין של העוגה.
      אם זו בעיית אלרגיה הייתי מנסה אגוזי קשיו טחונים שהם יחסית עדינים בטעמם ולא משתלטים.

    • היי הדר,
      תפקיד החומץ הוא ליצור תסיסה כאשר הוא בא במגע עם הרכיבים האחרים שבעוגה, וכך ליצור אווריריות בבלילה ותוצאה פחות דחוסה ויותר קלילה.
      אפשר להשתמש בכל חומץ אחר. תפוחים הוא המעודן שבהם אבל תחליפי חופשי בחומץ אחר.
      בהצלחה 🙂

  • הי,

    האם אפשר להשתמש בפולפה שנשארה מהכנת חלב שקדים?

    ובהזדמנות הזו אני רוצה להודות לך עינת על מתכונים מופלאים וצילומים מרהיבים.

    הבלוג שלך משובב נפש!

  • יצאה עוגה משגעת. כל המתכונים שלך מקסימים, והכי אני אוהבת שהם עשויים מרכיבים שיש בבית… תודה רבה על זה! (נ.ב. לא הוספתי שמן בכלל, ועדיין יצא משגע).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *