כבר כמה חודשים שהקינוח-ביס הטעים הזה מכבד חברים ומשפחה בארוחות חג ובהתכנסויות כאלה ואחרות. אני רואה איך מתענגים עליו כשהוא מוגש אני נעשית חייבת את המתכון לעוד כמה אנשים.
כל פעם שאני מכינה אותו אני מתחייבת בפני עצמי שהפעם אצלם ארשום ואעלה כבר לבלוג, שכולם יהנו, והנה אני מחזירה חובות ומכבדת גם אתכם במתכון קליל ונהדר, באהבה.
ביס של שוקולד וחמאת בוטנים עם שכבת הפתעה
הקינוח ביס הזה עשוי משלוש שכבות. ההכנה מהירה ופשוטה למדי והתוצאה- בכלל לא בפרופורציה לזמן ההשקעה. זה פשוט קינוח ביס (או שניים) קטן ומעלף.
מומלץ להכין אותו בתבנית שקעים קטנים מסיליקון. כוונתי לשקעים ממש קטנים, בקוטר של 3-4 ס”מ (ולא תבניות קאפקייק שהן גדולות בהרבה). השקעים הקטנים מאפשרים מראה קטן ומוקפד, והכמות מעולה, זה ביס מושחת במידה טובה.
הקינוח נשמר בפריזר וצריך לצאת ממש ככה דקות לפני האכילה מהמקפיא, לכן לא מתאים לשינוע בחום, אז בקיץ- שמרו אותו להזדמנויות שאתם מארחים.
בחורף אפשר להעביר ממקפיא למקפיא כשיש בינהם נסיעה קצרה. אני כבר לקחתי 60 כאלה למסיבה בחורף, במרחק 20 דקות נסיעה מהבית. הוצאתי מהקפיא, הכנסתי ישר למקפיא ורק כשהגיעו לקינוחים הוצאתי וסידרתי על צלחת הגשה. היה נפלא, נחטף מהר והספורים שנותרו נשארו לילדים של המארחים ונזללו בבוקר.
הקינוח מורכב משלוש שכבות: שכבת פירורים בטעם עדין של חמאת בוטנים, שכבת בננות מקורמלות ושכבת שוקולד.
ביס ממנו משלב את הקראנצ’יות של הפירורים, הרכות של הבנות המקורמלות, ושכבת השוקולד הקרמית המעודנת הדומה במרקמה לטראפל.
מה שתצטרכו להכנת 24 ממתקים
לשכבת הבסיס
♢ כ 10 בסקוויטים פתי בר
♢ 2 כפות חמאת בוטנים (מומלץ שלא לוותר! חשוב גם למרקם וגם לטעם עדין)
♢ כף סוכר חום או סוכר קנים
♢ 2 כפות שמן קוקוס
לבננות המקורמלות
♢ 2-3 בננות בשלות פרוסות לפרוסות בעובי של כסנטימטר
♢ כף שמן קוקוס
♢ כף סוכר חום
לשכבת השוקולד
♢ 200 גרם שוקולד מריר
♢ 100 מל’ נוזל קוקוס (ממליצה בחום על המוצר של AROY-D הנמכר בקופסאות קרטון קטנות)
כך עושים
♢ במעבד מזון עם להב פלדה נרסק את הפתי בר לפירורים גסים. נוסיף את חמאת הבוטנים, הסוכר ושמן הקוקוס ונרסק עוד טיפ טיפה, בפולסים אחדים. נרצה פירורים אך לא אבקה.
אפשר לפורר קצת בין האצבעות ולבדוק שחמאת הבוטנים התפזרה יפה על כל התערובת.
♢ נשמן את השקעים שבתבנית הסיליקון במעט שמן קוקוס. נניח 2-3 כפיות מהתערובת בתחתית השקע ונדחוס היטב עם הכפית ליצירת שכבה צפופה של פירורים.
♢ נקרמל את הבננות: נשמן את המחבת בכף שמן קוקוס ונחמם על להבה בינונית. נניח את פרוסות הבננה במחבת, נזרה כף סוכר חום ונטגן עד שהסוכר יתמוסס והבננות תהינה זהובות. נהפוך ונטגן כ-2 דקות נוספות עד שהן מזהיבות מכל צידיהן ועוטות שכבת קרמל. המנעו מטיגון יתר שעלול לגרום לבננות להתפרק. נסיר מהכיריים ונצנן מעט. נניח בזהירות פרוסה בכל שקע.
♢ לשכבת השוקולד: שמים יחד בבן מרי (או במיקרו) את השוקולד והנוזל קוקוס ומחממים עד שהשוקולד נמס, ובערבוב מתאחד עם הנוזל. מוזגים את השוקולד אל תוך השקעים.
הצעת יעול למען חיסכון בכלים: המיסו את תערובת השוקולד בתוך כוס מידה המצויידת בפיית מזיגה ומזגו ישירות לתוך השקעים. העבירו לאחסון בפריזר של לפחות 4 שעות
♢ להגשה: לוחצים את השקעים מאחור ומחלצים את הקינוח. אחרי שחילצנו אותם אפשר לשמור בכלי אחסון בפריזר ולפני ההגשה לסדר על צלחת הגשה.
יש להוציא מהמקפיא דקות ספורות לפני ההגשה. אוכלים קר.
מקווה שהמתכון הזה יכנס גם לרפרטואר המתכונים הביתי שלכם, כפי שנכנס לשלנו.
אם הכנתם ואהבתם- שמחה תמיד לשמוע.
תהנו:)
הי עינת,
זה ניראה ממש טוב! איפה קונים תבנית מיני שקעים טובה? תודה!
תודה רחל,
אפשר לקנות אותם בחנויות המתמחות באפיה וברשתות כמו פוקס הום וגולף.
אין ספק שמזכותם הצורה יוצאת כל כך מוקפדת ומרשימה.
אני לא יודעת אם הבלוג הזה פעיל או לא, אבל המתכון פצצה! תודה רבה 🙂
יעל מקסימה שאת, איזו תגובה כייפית! ומסכימה- זה מתכון אהוב על משפחתי ממש:))