לביבות הבטטה האדירות שלנו

לביבות בטטה טבעוניות

אחד המתכונים המשובחים שצמחו בבית שלנו הוא המתכון ללביבות הבטטה האלה. מכירים את הסושי הזה שמכיל מין בטטה קריספית בתוך הרול? אז את הלביבות האלה יצרתי בהשראתו ניסיתי -לשחזר את הפנים הרך והמתקתק של הבטטה העטוף ציפוי פריך, ואני ממש מרוצה מהתוצאה.

 

אנחנו אוהבים לאכול את הלביבות הנהדרות האלה עם יוגורט שתובל בשום, מלח פלפל ובצל ירוק, או עם מטבלים נחמדים עוקצניים משהו, שרשמתי לכם כאן בהמשך. סלט ירוק עם קצת גודיס, אגוזים ורוטב טוב. מרק טוב לפתיחה, ויש ארוחה נהדרת.

 

אלה לביבות טבעוניות, קלילות להכנה, יפייפיות, שבכל פעם שאני מכינה אותן למשפחה א.הן נטרפות ו- ב. אני נורא גאה שהמצאתי אותן.

בבית שלנו יש ארבעה ילדים מעל גיל 11 לכל הילדים נגיעה כזו או אחרת לבישול. כולם אוהבים להכין דברים ומתרגשים מפלאים שנוצרים בתוך הסירים ובינהם. הם מבינים היטב שמתכן טוב הוא אוצר שצריך לשמור. אמא, זה יצא ממש טוב. רשמת את המתכון הזה? ברור, זה מתכון מהבלוג שלי.

אז שמחה לשתף את המתכון של הלביבות הנהדרות האלה גם כאן, למען התיעוד המשפחתי ומי יודע, אולי הן ישמחו עוד כמה בתים ומשפחות:)

 

לביבות בטטה טבעוניות נפלאות

מה שתצטרכו

♢ 1 קילוגרם בטטות קלופות ושטופות, חתוכות לפרוסות עבות (משקל נטו אחרי הקילוף)

♢ 4-5 כפות קמח עדשים כתומות

♢ 2 כפות רוטב סויה

♢ מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס

♢ לציפוי: פירורי לחם, פנקו, שומשום מלא או לבן

 

לביבות בטטה טבעוניות- מתכון

 

כך עושים

♢ מומלץ לבשל את הבטטות בשושנת אידוי. בישול באידוי עדין מבישול במים, הוא שומר על טעמן של הבטטות והרכיבים הטובים שבהן שאינם נשטפים במי הבישול. יתרון נוסף הוא שהבטטות יוצאות לחות, אך לא ספוגות במים.

לבישול בשושנת אידוי מניחים את השושנה בתוך סיר וממלאים מים עד גובה השושנה. מניחים את הירקות בתוך השושנה, סוגרים את הסיר. מביאים את המים לרתיחה ולאחר מכן מקטינים את האש ומבשלים עד ריכוך.

למי שאין שושנת אידוי אפשר לבשל את הבטטות בסיר עם מים או במיקרו, אם אתם לא משונאי המיקרו.

 

לביבות בטטה טבעוניות- מתכון

 

לאחר שהתבשלו, הבטטות מקבלות גוון עמוק וכהה יותר.

 

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות

 

♢ נעביר את הבטטות לקערה גדולה ונמעך אותן לפירה. נוסיף את קמח העדשים לתערובת. אם הוא נראה לכם גושי מומלץ לנפות אותו אל תוך התערובת כדי שיתפזר באופן אחיד ללא גושים. נוסיף את הסויה, המלח והפלפל.

התערובת צריכה להיות לחה ורכה. נטעם ונתקן תיבול.

 

מתכון ללביבות טבעוניות

 

♢ מערבבים יחד בקערה שטוחה את פירורי הלחם, הפנקו והשומשום.

צוררים בכפות ידיים או בכף מעט מהתערובת, מניחים בקערה עם פירורי הלחם. הופכים ונותנים ללביבה צורה של לביבה. תערובת פירורי הלחם והפנקו יצרו ציפוי יבש שיקל עלינו לתת ללביבות צורה עגולה ויפה.

 

מתכון ללביבות בטטה

 

לביבות בטטה

 

לביבות בטטה

 

♢ מטגנים בשמן חם, צד אחד ואחר כך צד שני, מוציאים ומניחים לספיגת עודפי השמן.

 

מתכון ללביבות

 

מתכון ללביבות טבעוניות נפלאות

 

♢ להכנת לביבות אפויות: מניחים את הלביבות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ששומן במעט שמן זית. אופים ב 170 מעלות כרבע שעה, הופים לצד השני ואופים עוד כעשר דקות.

מודה שהן פחות מאלה המטוגנות, אבל עדיין טעימות.

 

לביבות טבעוניות- מתכון

 

♢ לגרסה ללא גלוטן: מוותרים על פירורי הפנקו ומטגנים בפירורי לחם ללא גלוטן ושומשום.

♢ לגרסה ללא טיגון: אופים את הלביבות על נייר אפיה משומן במעט שמן זית בתנור בחום של 170 מעלות לכ 15 דקות. הופכים ואופים עוד כ 10 דקות.

 

רטבים להגשה

הרוטב הירוק האלילי לא פחות של מיכל פלד

רוטב נפלא שלמדתי ממיכל פלד היקרה. נפלא עם ירקות או טופו צלויים, ולביבות מכל סוג. הוא עוקצני במידה טובה, ומרתק לבלוטות הטעם.

♢ חבילת פטרוזיליה
♢ מיץ מחצי לימון
♢ חצי כוס שמן זית או יותר
♢ מעט מים
♢ 2 שיני שום או יותר
♢ חתיכת ג’ינג’ר טרי
♢ מעט דבש או סילאן
♢ מעט רוטב צ’ילי מתוק
♢ מלח

מרסקים יחד במעבד מזון ונהנים מהחיים.

 

לביבות טבעוניות מעולות

 

מיונז מתובל של רון שלי

הילדה הגאונה אלתרה את המטבל המעולה הזה השבוע כשהכנו אלופטרי נפלאים. זהו מין מיונז מתובל בעל גוון חום, נהדר לטבילה של מיני טוגנים, תפוחי אדמה אפויים ועוד מזונות בעלי טעמים עדינים יחסית.

♢ 4 כפות מיונז טבעוני

♢ רוטב סויה

♢ שורש ג’ינג’ר מגורר

♢ שום כתוש

מערבבים יחד ומגישים כך או בתוספת כוסברה קצוצה או בצל ירוק

 

מטבל עגבניות טריות: 

♢ 4 עגבניות אדומות ובשלות ללא העוקצים חתוכות לפלחים גדולים (אין צורך לקלף אותן)

♢ 1-2 שיני שום

♢ כף שמן זית

♢ מלח, פלפל גרוס

♢ עלי קורנית טריים

מכניסים למעבד מזון את העגבניות, שמן הזית, מלח ופלפל. מרסקים. מעבירים לקערה ומוסיפים עלי קורנית.

הרוטב הזה נהדר גם כרוטב חם לפסטה.  אחרי הטחינה מעבירים לסיר, מוסיפים קורנית ומבשלים מעט.

 

מטבל עגבניות שני, בסגנון גספצ’ו: 

♢ 4 עגבניות בשלות ויפות

♢ חצי פלפל אדום מתוק

♢ 1-2 שן שום

♢ מיץ מחצי לימון

♢ 1/2 בצל סגול או לבן

♢ מעט שמן זית

♢ מלח, פלפל טחון טרי

♢ 2 כפות פטרוזיליה טריה, אורגנו או זעתר

♢ אפשר: כף חומץ בן יין

 

עוד רטבים שילכו נפלא הם צ’ימיצ’ורי, פסטו, ומטבל של יוגורט שום, מלח פלפל ובצל ירוק.

 

הבטטה נפלאה עכשיו והיא פוקדת את שולחננו המון. לאוהבי הבטטה, ראו כאן את כיסוני השמרים האלה שאני מתגעגעת אליהם ממש.

מקווה שתהנו מהמתכון, ותמיד שמחה לתגובות ותובנות

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *