שרשרת דגלונים מבד בשימוש חוזר

הכנת שרשרת דגלונים מבגדים ישנים

בפוסט הקודם על פקעות הרקפות, איתו התחלתי את השנה כאן בבלוג, סיפרתי שאת השנה הזו אני מתחילה במקום אחר מבשנים קודמות. היום אני מבינה הרבה יותר טוב את העוול שאנחנו עושים יום יום לסביבה שלנו בצריכת יתר. אני (רק) מתחילה להבין את המחיר העצום שאנחנו משלמים על כל הזבל הזה שאנחנו מייצרים יום יום. ותחושת הדאגה גדולה.

 

שרשת דגלונים מבד DIY בגישת 0 פסולת

שנה שנה, זה כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת הדרכות לקישוטי סוכות מדליקים שאפשר להכין לבד.

השנה אתגרתי את עצמי והחלטתי ליצור קישוטים בגישת 0 פסולת. החלטתי שהשנה אני לא קונה שום קישוט קנוי לסוכה או לחגיגות בכלל, ויותר מזה, החלטתי ליצור קישוטים ממה שכבר יש.

 

הגדרתי לעצמי את הכללים הבאים:

❀ 100% חומרים קיימים- הקישוטים יהיו מורכבים אך ורק מרכיבים שכבר קיימים ולא יוצרו במיוחד.

❀ 100% מחומרים מתכלים- הקישוטים יהיו מורכבים רק מחומרים שההתכלות שלהם יחסית מהירה.

❀ רב פעמיות-  הקישוטים יהיו רב פעמיים ורב שימושיים. יוכלו לשמש בסוכות הבאות, מסיבות או חגיגות, כמו שאומרים כן ירבו שמחות…

❀ מיקסום חומר הגלם- הקישוטים ייוצרו מתוך ניצול מקסימלי של החומר הקיים כך שיותירו כמה שפחות שאריות.

❀ הפרדה- אמנע ככל האפשר מערבוב חומרים שונים כדי לאפשר הפרדת פסולת פעם, כשיזרקו.

 

מקור התמונה כאן

אתגרים יצירתיים עושים אותי שמחה. נהנתי מכל שלב. מהרעיון, מהכוונה, מהעשיה, ומהתוצאות. הספקתי להכין פחות ממה שרציתי אך החלטתי לשתף במה שיש עד כה כדי אולי להספיק לתת השראה למי שהיה רוצה לקשט סוכה שאיננה מבוססת על קניות  ויש לו חיבה וגישה טובה לעבודת יד.

 

אם תחשבו על זה חג סוכות זה חג האסיף. במהותו הוא חג שמקרב אותו לטבע. אָסִיף הוא אותו תהליך שבו אוספים את הפירות שנותרו בכרמים ובמטעים מסוף עונת הגשים הקודמת. האסיף מסמל מחזור, סוף והתחלה.

האסיף, הישיבה בסוכה, ארבעת המינים, מצוות בשמחת בחגך, כל אלה מתיישבים נהדר עם שמירה על  הסביבה שלנו. כמו שקרה גם עם חגים אחרים על מנהגי החג המקוריים חגיגת הצרכנות התלבשה על המהות ואולי גם קצת טשטשה אותה. אז בואו איתי, נלך צעד אחורה מהצרכנות, נביט בהנאה על מה שכבר שיש ונשתמש בידיים ובחומרים יפים קיימים.

 

שרשרת ראשונה- שרשרת דגלונים משולשים

 

איסוף החומרים

בגדים, מצעים ומפות זה חומר גלם מצוין.

אם יש לכם בגדים קטנים ישנים או בלויים שכבר אין להם שימוש ואין למי לתת, כאלה עם הדפס שאהבתם, כאלה שיש בהם חלקים שלמים ונאים- אפשר להשתמש בהם שימוש חוזר.

 

אני קפצתי לאחד מהמקומות הללו בהם נערמים בגדים נטושים שאף אחד לא צריך ובחרתי כמה פריטים. אולי בגלל שכל כך קל וזול לקנות בגדים בימינו ולהביאם במשלוח של פרוטות בדואר מסין, אולי בגלל שהתרגלנו לקנות יותר מידי, אנשים נוטשים כמויות של בגדים. חלקם מגיעים לנזקקים אך למרבה הצער כמויות של בגדים משומשים מוצאים את עצמם בהרי הזבל, בהטמנה. חיפשתי כמה פריטים עם הדפס נחמד, כאלה שאוכל לשדך יחד. שילמתי על כל אחד 5 שקלים שנתרמו לצדקה.

 

כדי שנוכל להתיידד ולעבוד יחד שלחתי אותם לכביסה טובה וריחנית, ויבוש.

 

 

לשרשרת הדגלונים בחרתי כמה פרטי לבוש שדיברו בצבעוניות דומה של כחול לבן ואדום: שלוש חצאיות זהות שעוצבו כנראה לנערות (?) פרומות מצועצעות ומזעזעות למדי שנראה כאילו נפלטו כעודפי יצור בהן שולבה רקמה מקסימה, וגם שתי חולצות גבריות ישנות- אחת משובצת וקצרה והשניה מפוספסת וארוכה.

פירקתי את הבגדים על ידי גזירת כמה שיותר חלקים שלמים ורציפים. ניסיתי להיות מאוד יעילה ולהוציא כמה שיותר “חומר” מכל פריט.

 

 

הכנת “הגזרה”

הכנתי את הטמפלט מאריזת קרטון קשיחה. ציירתי משולש שווה שוקיים ברוחב 18 ס”מ ובגובה 24 ס”מ. חתכתי אותו החוצה בעזרת סכין חיתוך ואיתו סימנתי את הדגלונים כך שיהיהו זהים בגודלם.

 

 

סימון

בעזרת טוש נעלם סימנתי את המשולשים על הבדים. ניסיתי להכניס כמה שיותר משולשים שלמים על הבדים. בין המשולשים השארתי ריווח של כ 2 ס”מ, שוליים שישמשו להגנה על התפר.

 

 

תפירה

הנחתי זוגות של משולשים גב אל גב (כך שצד ימין “היפה” בפנים) ותפרתי את פסי הצד האלכסוניים, השוקיים של המשולש. את בסיס המשולש השארתי פתוח.

 

 

הייתי מאושרת לגלות שהצלחתי ליצור 18 דגלונים נהדרים מהבגדים הללו.

 

 

הפכתי את המשולשים, כך שצידם הימני יהיה בחוץ והתפר יכנס פנימה. הצמדתי סיכות לאורך התפרים וניגשתי לגהץ.

 

 

 

הוספתי לחלק מהדגלונים קישוטים קטנים משאריות של סרטים ופסי תחרה.

 

השתמשתי בסרט אלכסון לבן ליצירת השרשרת. המשולשים נתפרו אל תוך הסרט, זה לצד זה במרחקים של כ 5 ס”מ.

 

 

 

 

 

יצאה שרשרת מקסימה! אין לתאר את הסיפוק מהתוצאה. מרגישה כאילו הצלתי כמה נשמות אבודות מכליה.

 

שרשרת שניה- שרשרת מפיות כותנה

יש את החנויות האלה של ויצ”ו, נקראים ביגודית, מכירים? זו רשת של חנויות בהן ניתן לרכוש בגדים ומוצרים לבית במחיר סמלי, כאשר ההכנסות מופנות לנזקקים בקהילה.

נכנסתי לאחת כזו, מכוונת ישר לפינה של המפות והמפיות ומצאתי את המקסימות והמושלמות האלה- מפיות כותנה ישנות, משומשות אמנם אך במצב טוב למדי.

שילמתי 5 שקלים לזוג מפיות קטנות ו 10 שקלים לשלוש מפיות גדולות יותר.

 

 

אין סיכוי שהייתי משלבת אותן בשולחן (רק בגלל שלא הייתי עומדת בכאב הלב אילו היו מוכתמות מאוכל) אבל לשלבן בשרשרת דגלים יפה ולבנה כזו נראתה לי כמו רעיות מצוין!

 

ממפיות בד עגולות לשרשרת דגלונים

ההכנה היתה כל כך פשוטה והשרשרת הייתה מוכנה תוך חצי שעה.

המפיות קופלו לשתיים והוחזקו בסיכה. תפרתי פס פשוט לאורך הקיפול והשחלנו חוט כותנה. יצאה שרשת חגיגית ומקסימה!

 

 

 

יש לי עוד כל כך הרבה רעיונות, ונותרו כמה בגדים שממתינים לטיפול. אני מקווה להספיק עוד קישוט אחד או שניים לסוכה השנה. חג סוכות תמיד היה החג האהוב עלי, יחד עם פורים- הכי יצירתיים שיש.

 

למי שמחפש רעיונות לקישוטים שמתחשבים בסביבה-

אפשר להכין קישוטים יפים בשילוב איצטרובלים, עלים יבשים יפים, קליפות עצים וענפים, בשילוב חוטי כותנה. בדים וחוטי כותנה מתכלים מהר יחסית.

אפשר להכין קישוטים מניירות עיתון וניירות בשימוש חוזר. גם גלילי נייר טואלט הם חומר גלם מצוין.

 

מה אתכם? מכינים סוכה? איך אתם מקשטים אותה? תמיד שמחה לעוד רעיונות יפים.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *