פאי מנגו טבעוני

מנגו זה מין פרי כזה מרוכז במתיקות ומלא בהפתעות. מנגו זו הבטחה לתענוג של בלוטות הטעם, וגם דרישת שלום מעולמות רחוקים שפעם יכולנו רק לחלום ולדמיין אותם.

 

בשבילי, בתוך הפרי היפה הזה מקופלים זכרונות ילדות רחוקים.

פעם פעם, לפני חמישים שנה סבא שהיה איש רואה עולם הכריז באוזני סבתא שמנגו זו השקעה נהדרת, ומי שישתול מנגו יהיה בעוד כמה שנים אדם עשיר. הם שתלו מנגו בחצר שלהם במושב, אך אני חושבת שהעץ הזה לא הניב מי יודע כמה פירות. סבא עזב אותנו צעיר, ובכל מקרה לא זכה להנות מפירותיו של המנגו בחצר.

 

כשהייתי ילדה, המנגו היה מצרך נדיר, יוקרתי ממש. פרי חדש שטעמיו היו שונים מכל פרי אחר שהכרנו. בבית ילדותי היו קונים מידי פעם מנגו אחד.

אני זוכרת את כולנו, שלוש בנות, אבא ואמא יושבים סביב השולחן, הפירורים מארוחת הצהרים עדיין על השולחן. אבא היה פורס את המנגו לפיסות ארוכות מלמעלה למטה, יחד עם הקליפה, וכל אחד היה מקבל פרוסת מנגו. היינו נוגסים ומוצצים את הפרי הרך עד שנותרה רק הקליפה העוקצנית. בהדרגה התפתח טקס קבוע סביב ארוחת המנגו. לרוב הקטנה שביננו הייתה זוכה לקבל את הגלעין וכל מה שסביבו שאז נראה לי הכי שווה והכי המון. היא הייתה נוגסת את חלקי הפרי ואחר כך מוצצת את הסיבים עד שהגרעין היה נחשף, לבן וחיוור. בכל פעם, בסיום החיסול המשפחתי, אבא היה פוסק “אני מעדיף תפוח עץ” ומיד זכה למבטים של רצח בעיניים, כאילו, רצחת וגם ירשת.

 

פעם אחת הגיע לביתנו חבר והביא איתו ארגז שלם מלא מנגו. כילדה היה לי ברור שהחבר הזה הוא העשיר באדם.

 

זמנים השתנו, יש מנגו כמעט בכל מקום אבל בעיני למנגו עדיין טעם של חגיגה, של משהו נדיר שתכף יעלם וישאר רק זכרון עד לפעם הבאה שיופיע… מנגו זה לא תפוח או אגס, זה לא תפוז שמביא עימו צרור חוויות ותחושות של תפוז. לכל פרי יש את הילת החוויות והזכרונות שלו. מנגו זה לא רימון או גויאבה. מנגו תמיד ישאר מנגו.

 

השבוע החלטתי לחגוג את שמחת המנגו בעוגה משגעת שהגיתי מתוך אהבת הפרי הזה. ההשראה לעוגה הזו היא פאי הדובדבנים הנפלא, אחד המתכונים האהובים והמוצלחים כאן בבלוג.

העוגה הייתה יפה וטעימה כל כך שזכתה להיות מצולמת בנייידים של הילדים ולעלות בגאווה לסטטוסים שלהם, כבוד…!:)

 

 

העוגה טעימה בטירוף, נותנת המון כבוד לפרי ומדגישה את טעמו הטבעי. היא נראית נפלא ונחתכת יפה. יש לה חסרון אחד- יש להגישה ישר מהמקרר.

 

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 26 ס”מ

רצוי להשתמש בתבנית בעלת דופן מתפרקת, להסיר את הטבעת החיצונית לפני ההגשה והפריסה.

 

מה שתצטרכו

לקלתית

♢ 1 כוס קמח תופח

♢ 1/2 כוס שקדים טחונים

♢ 3 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי

♢ 1/4 כוס סוכר (רגיל, סוכר קוקוס או סוכר קנים)

♢ 1 שקית סוכר וניל 

♢ 1 כף ברנדי

♢ כמה כפות מים קרים מהמקרר, לפי צורך

 

למילוי

♢ 4 מנגו בינוניים ובשלים, קלופים וחתוכים

♢ 3 כפות מיץ מליים טרי או לימון

♢ 3/4 כוס מי קוקוס (ממליצה על הנוזל של AROY-D שהרכבו 100% פרי)

{אופציונלי, לא חובה- 1-2 כפות מייפל טהור}

♢ 4 כפות קורנפלור

♢ גרד דק של קליפת חצי ליים או לימון

 

לקצפת קוקוס

♢ פחית קרם קוקוס (שהרכבה 40% שומן ומעלה+ מים, ולא שום רכיב אחר) ששהתה לכל הפחות לילה שלם במקרר

♢ 1-2 כפות אבקת סוכר

 

לקישוט

♢ פרוסות מנגו גדול אחד או שניים בינוניים.

 

כך עושים

קלתית

♢ שמים במעבד מזון בעל להב מתכת את חומרי הבצק מלבד המים מעבדים בפולסים קצרים. מוסיפים בהדרגה כמה כפות אחדות של מים ומעבדים עד שנוצר בצק פירורי.

 

♢ מעבירים את הפירורים לתבנית משומנת, ומהדקים אותם היטב בעזרת כפות הידיים לקרקעית התבנית ולדפנות.

 

♢ אופים את הבסיס כ- 15 דקות בחום של 170 מעלות עד הזהבה.

 

מלית

♢  לקערת מעבד מזון (ויטמיקס או דומיו) נכניס את המנגו, מיץ הלימון ומי הקוקוס. נוסיף את הקורנפלור דרך מסננת קטנה (אפשר כזו של תה) כך שיצארף לתערובת כאבקה דקיקה ללא גושים.

נעבד ליצירת מחית חלקה לגמרי. נטעם ונוסיף מעט מייפל טהור (כשהמנגו בשיאו אין צורך). נוסיף את גרד הלימון או הליים.

 

♢ מעבירים את מחית המנגו לקלתית הפאי ואופים ב 170 מעלות כ 35 דקות. פותחים את דלת התנור ונותנים לפאי להתקרר בהדרגה.

 

♢ לאחר שהגיע לטמפרטורת החדר מעבירים את הפאי למקרר, לקירור מלא.

 

קצפת קוקוס

♢ לפני הכנת הקצפת קוקוס ממליצה להציץ בפוסט המצוין של עז תלם המלמד צעד צעד כיצד להכין קצפת קוקוס.

מוציאים את הפחית הקרה מהמקרר. פותחים אותה בזהירות מבלי לנענע אותה. מוצאים בכף רק את החלק השומני המוצק שנמצא בחלקה העליון של הפחית, מבלי להכניס את הנוזלים שהצטברו בתחתית. מעבירים לקערה. (את החלק הנוזלי אפשר לשמור ולשלב ברטבים ובמאכלים אסייתים). מ

וסיפים כף או שתיים של אבקת סוכר לקרם הקוקוס וטורפים יחד כ 20-30 שניות במטרפה ידנית ליצירת קצפת. יש להמנע מהקצפת יתר שתגרום לקצפת להתפרק.

♢ מורחים את הקצפת על העוגה. מעבירים למקרר להתיצבות של כחצי שעה.

 

 

♢ מניחים את פרוסות המנגו כרעפים על העוגה. מחזירים את העוגה למקרר ומשאירים אותה בקירור עד להגשה. העוגה תשאר טעימה גם יומיים שלושה אחרי ההכנה.

 

זו עוגת מנגו נהדרת שנשמרת מצוין כמה ימים, נראית

 

אוהבי המנגו יהנו מהמנגו לאסי, שיכול להיות גם קינוח קליל ונהדר בסוף ארוחת החג. זהו מתכון אהוב שמככב אצלי גם בסדנאות מרגע שעונת המנגו מתחילה ועד סופה….

אם התברכתם בעץ מנגו גדול ומניב כמו שסבא חלם עליו, או סתם מתחשק לכם לשמר את טעמו כשיגמרו כל המנגו על העצים, הכינו את ריבת מנגו הנפלאה המתובלת בזרעי וניל.

 

בשבועות האחרונים הצטברו אצלי טיוטות וצילומים של פרוייקטים שעשיתי לאחרונה-  מתכונים, רעיונות, הדרכות…

היה קיץ עמוס ופעיל מאוד בסטודיו. אני שמחה על ההתחלה של שנה חדשה, על החגים הלבנים שקרבים אלינו ומקווה להעלות לכאן בהדרגה את כל מה שהצטבר אצלי במגירה.

 

מאחלת חגים שמחים ושנה טובה לכולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *