לקראת שבועות, אחד החגים היפים והאהובים עלי בלוח השנה, יצרתי לכם מקבץ חגיגי, אוסף קישורים לפוסטים מתוך הבלוג- רעיונות לעיצוב שולחן החג, מתכונים מכל טוב הבלוג הזה שמפה לשם חגג 7 שנות פעילות לא מזמן, וצבר המון תוכן שאולי יעניק לכם השראה לחג היפה הזה.
מקבץ קישורים חגיגי לשבועות
הכנת זר משגע ורב פעמי לראש
לפני כמה שנים פיתחנו יחד, אני ומספר שתיים שלי, את הטכניקה הזו לשזירת זר לראש. מאז כבר הכנו לא מעט זרים כאלה- לימי הולדת, לשבועות ואפילו השנה בתחפושת. הם יפייפים, עמידים, כולם שמורים אצלנו יחד בארון ונשלפים בעת הצורך. ההדרכה שלב שלב כאן.
רעיונות לעיצוב שולחן לשבועות
מצרפת רעיונות אחדים מתוך פרויקט עיצוב שולחן שבועות שעשיתי לפני שנתיים כאן בבלוג. אוהבת סגנון עיצובי כפרי אך מעודן, לבן, עם כתמי צבע שמחים ופרחוניים, אך יותר מהתימה העיצובית אני אוהבת למצוא רעיונות פשוטים וזולים ולהשתמש בחומרים “סתמיים” שיש מתחת לידיים ולתת להם מגע אישי כך שיראו נפלא.
במסגרת הפרויקט צילמתי צעד צעד הדרכה כיצד להכין מרכז שולחן פורח. זהו מרכז שולחן פורח, שמח ומשמח- מין אדנית פרחים נמוכה אותה יצרתי מתחתית של קופסת קורנפלקס שמולאה בספוג ירוק של סידורי פרחים. מרכז השולחן הזה רב פעמי וכך נארז ונשמר לשימושים עתידיים.
רעיון אחר שמופיע באותו פרויקט עיצוב שולחן שבועות הוא תוויות אישיות שהוצמדו לכוסות היין, אותן הכנתי מתמונות בולי שבעת המינים שמצאתי ברשת
ורעיון אחר- שימוש בפחיות שימורים משומשות שהפכו להיות אגרטלים יפיים וכלים לסכו”ם בשולחן הבופה.
צנצנות הן דרך נהדרת להגשת קינוחים אישיים. אתה מרגיש שמישהו באמת חשב עליך…
עוד רעיונות נחמדים ופשוטים ליישום, תמצאו באותו פוסט על עיצוב שולחן שבועות.
מתכונים לחג הקציר
ברוח הבלוג והבישול בבית שלנו- כל המתכונים טבעוניים (ומשובחים:) ).
לחמים ומאפים
אחד המתכונים האהובים בבלוג הוא המתכון לשושני שמרים ובצל ירוק. בצק שמרים תפוח ממולא בשפע בצל ירוק.
מתכון נהדר משובלל אחר הוא שבלולי שמרים במלוי קרם בטטה עדין וקורנית. מתקבלים מאפים מעודנים ונימוחים.
ועוד בגזרת הלחם והשמרים- ככרות לחם קטנים מילוי מפנק. הגשה אישית מוקפדת תמיד נותנת תחושה שמישהו חשב עליך…
מתכון חדש שעלה ממש השבוע לבלוג הוא מתכון ללחם תבואות– לחם שמרים נפלא, קראנצ’י מבחוץ ומתקתק בפנים, עשיר בפירות ודגנים.
ולמחרת החג, עם הילדים- מכינים לחם בשקית. בפוסט תמצאו מתכון מעולה ללחם פשוט וטעים, וקובץ להדפסה בעזרתו הילדים יכולים להכין שלב שלב לחם לגמרי לבד.
מתכון שטבענתי מבית סבתא הוא סמבוסק בג’יבן מאפה שמרים ממולא גבינה ואפוי שסבתא הייתה מכינה וכל כך אהבתי בילדותי.
עוד בגרסת השמרים הם פלוטים של זיתי קלמטה וקורנית – מעין לחמניות מתובלות וטעימות.
ירקות
כדי לאזן את כל הבצקים והגלוטן- מתכון לקיש אנטיפסטי. תערובת נהדרת של ירקות קלויים בסגנון ים תיכוני על תחתית של בצק פריך. בהחלט אפשר גם להגיש רק את המילוי, בקערה יפה בתור מנת ירקות טעימה.
נשנושים
המתכון לעוגיות יין לבן הוא אחד האהובים והמוצלחים בבלוג. זהו מתכון פשוט וקל שמצליח תמיד. למי שמתארח- נחמד להביא איתכם צנצנת עוגיות יפה כזו.
מתכון באותו הג’אנר, הוא המתכון להכנת קרקרים תוצרת בית. אחד הותיקים והאהובים כאן בבללוג.
מנה נהדרת שטבענתי מהמטבח ההונגרי, לא בדיוק קינוח אבל לא ממש מתוקה- גוֹמבוֹץ– כופתאות גבינה נפלאות
ובתחום הגבינה והשמרים ראו את הגביניות הכדוריות הטבעוניות.לחמניות שמנמנות המחביאות בתוכן כיס גבינה מתקתקה.
עוגות מפנקות
העוגה שהפכה אצלי מסורת בשבועות היא העוגה הנפלאה הזו- פאי דובדבנים משגע. אין ספק שאכין אותה גם השנה.
עוגה אחרת ואהובה מאוד בביתנו היא עוגת פקאנים קפוצ’ינית. עוגה עשירה בטעמים של שוקולד, קפה ופקאן.
ושתי עוגות “קצפת” מושחתות הן העוגה השמחה והעוגה הפרועה.
ומשהו שוקולדי קטן ושובב לקינוח הוא טראפלס שוקו תפוז שמיימיים ממש.
מאחלת חג שמח לכולם, חג של הודיה לטבע, לשפע המינים שמאפשרים לנו להנות מלחם, ירקות ופירות נפלאים, צבעוניים ומזינים.
חג שבועות שמח!