עוגת נהדרת עם קראמבל פיסטוקים, אגוזים והל

עוגה טבעונית נפלאה עם קראמבל משגע

השבוע הכנתי עוגה נפלאה למשתתפות הסדנא שלי.

מי שעוקב ומכיר את המתכונים כאן בבלוג, ודאי מכיר את עוגת פירות הקיץ הכפרית המופלאה והאהובה שהוכנה אינספור פעמים, גם במטבחנו וגם במטבחים אחרים ותמיד מצליחה.

זו עוגה קלה להכנה, בעלת מרקם משגע, עוגה שהבסיס שלה כל כך מוצלח שהוא יכול לקבל שלל גיוונים ווריאציות באהבה, ולמרות שהבסיס אותו בסיס, עם כל וריאציה מתקבלת עוגה שונה.

 

בוקר אחד התעוררתי והיה לי רעיון לגיוון מגניב. יכולתי ממש לחוש על הלשון את המרקם הקראנצ’י והטעם המיוחד של שכבת קראמבל שידעתי שתשב מושלם על העוגה. בבוקר הכנתי, אפיתי, הגשתי, יצא מעולה. ביקשו מתכון, לא היה לי. השבוע עשיתי שחזור ולטובת כל מי שרוצה- והנה המתכון לפניכם.

עוגה טבעונית נהדרת עם בננות שלמות וקראמבל משגע

שכבת הקראמבל מורכבת מפירורים, פיסטוקים ואגוזים. התיבול של זרעי הל כתושים (לא טחונים לאבקה!) יוצרים כיסי טעם מפתיעים ומפנקים.

רגע לפני מזיגת התערובת השכבתי שתי בננות שלמות לאורך התבנית. במהלך האפיה הבננות נאפו והפכו למין כיסי הפתעה בתוך העוגה.

 

עוגה בחושה טבעונית נפלאה

העוגה כאמור על בסיס עוגת פירות קיצית כפרית עוגה מצויינת כשלעצמה

המתכון לעוגה

החומרים היבשים:

♢ כוס וחצי קמח רגיל מנופה או קמח כוסמין (הניפוי יתרום לאווריריות הבצק. מומלץ לא לוותר)

לעוגה ללא גלוטן- החליפו את הקמח בקמח רב תכליתי ללא גלוטן

♢ 1/2 כוס שקדים טחונים

♢ 1/2- 1/3 כוס סוכר קנים או סוכר חום (בהתאם לרמת המתיקות המועדפת עליכם)

♢ 3/4 כפית שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום

♢ 3/4 כפית שטוחה סודה לשתיה

♢ קורט מלח

 

החומרים הרטובים:

♢ 1/2 כפית תמצית וניל

♢ 1/2 כפית גרד לימון או תפוז

♢ 3/4 כוס חלב שקדים (או אחר שאוהבים) + 2 כפות

♢ 1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב צמחי

♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן

♢ 1 כף חומץ תפוחים טבעי או כף מיץ לימון

 

למילוי:

♢ 2 בננות בשלות

 

לשכבת הקראמבל:

♢ 1/3 כוס פיסטוקים טבעיים קצוצים

♢ 1/3 כוס אגוזי פקאן או מלך טבעיים קצוצים

♢ 3/4 כוס קמח רגיל או קמח כוסמין (או- קמח ללא גלוטן או קמח מעורב בשקדים טחונים)

♢ 3 כפות סוכר קנים

♢ 1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

♢ זרעים מ 6 תרמילי הל שכתשתם בעזרת מכתש ועלי או גרסתם גס במטחנת תבלינים (לא אבקת הל!)

 

כך עושים

♢ מערבבים יחד את כל חומרי הקראמבל בקערה.

 

עוגה טבעונית נפלאה- ערבוב הקראמבל לציפוי

 

♢ מערבבים יחד בקערה את החומרים היבשים- הקמח, השקדים הטחונים, הסוכר, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה.

♢ יוצרים גומה בתערובת, מודדים ומוזגים לתוכה את החלב, המיץ, תמצית הוניל, גרד הלימון והשמן. מערבבים יחד להתאחדות.

♢ מוסיפים את כף החומץ. מערבבים אך נמנעים מערבוב יתר.

 

עוגה טבעונית נפלאה עם קראמבל משגע

 

♢ משמנית תבנית פאי ומניחים בתוכה את שתי הבננות.

 

עוגה טבעונית נהדרת המחביאה בתוכה בננות שלמות

 

♢ מוזגים את הבלילה לתוך התבנית כך שהבנות יתכסו.

 

עוגה טבעונית נהדרת עם קראמבל של פיסטוקים, אגוזים והל

 

♢ ממוללים בין האצבעות, מעל העוגה את תערובת הקראמבל כך שיווצרו פירורים ויכסו את פני העוגה מקתה לקצה.

 

עוגה נפלאה עם קראמבל של פיסטוקים, אגוזים והל

 

♢ אופים כ 40 דקות בחום של 180 מעלות.

♢ מניחים לצינון חלקי לפני שפורסים. בקיץ- את מה שלא זללתם באותו היום רצוי להכניס למקרר.

 

עוגה טבעונית עם קראמבל של פיסטוקים, אגוזים והל

 

עוגה טבעונית נהדרת עם בננות שלמו וקראמבל

 

שמחה לספר בהזדמנות זו שלוח הסדנאות התעדכן בימים האחרונים, ועלו מבחר סדנאות במועדים שונים.  

הסדנאות מתקיימות בסטודיו שלי, סטודיו לרקמה, מרחב כפרי, אינטימי ומזמין:)

לרישום – מוזמנים לפנות במייל

 

סדנאות רקמה בסטודיו לרקמה בכפר סבא

 

ימים טובים לכולם

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *