השבוע זכיתי לארח יחד עם חברתי, השחקנית אורלי ויסברוד, ארוע מקסים ומרגש, מעגל רוקמות, ערב המשלב מופע ורקמה. על הערב סיפרתי בהרחבה כאן.
אורלי היקרה היא תושבת הישוב הקהילתי שכניה בגוש משגב ובין יתר כישוריה ועיסוקיה הרבים אורלי אחראית על תחום התרבות בישוב. אורלי הפכה את המפגשים התרבותיים לסוג של שגרה שבה אמנים שונים, שחקנים וסטנדאפיסטים מתארחים במועדון של הישוב.
כשערכנו את ההכנות לארוע וחשבנו על הכיבוד אורלי סיפרה לי על הסנגריה שהיא נוהגת להכין לאורחים בארועי התרבות ובמסיבות החורף המתקיימות במועדון התרבות. כשהאורחים מגיעים אדי הסנגריה ממלאים את האולם, ויוצרים אוירה חמימה ושמחה. ברור שאימצתי את הרעיון בשתי ידי, והכנו את הסנגריה של אורלי גם במופע – רקמה שלנו.
לבקשתי ולבקשת המשתתפות במופע – רקמה שלנו המתכון של אורלי מובא לפניכם.
האמת שכבר הספקתי להכין נגלה מהמשקה הטעים לאורחים של הורי בשבת, והתגובות היו נהדרות.
זו סנגריה מהירת הכנה וטעימה מאוד מאוד!
מה שתצטרכו להכנת כ 12 מנות
המתכון גמיש וסלחני, אפשר להכינו יותר אלכוהולי או פחות, יותר מתוק או פחות, עם יותר פירות או פחות… תתחילו בכמויות כדלהלן.
♢ בקבוק יין אדום יבש
♢ כ 2/3 כוס סיידר תפוחים טבעי (תרכיז תפוחים)
♢ כוס וחצי מים (או יותר לסנגריה פחות מחוזקת…)
♢ 2 תפוזים
♢ 2 תפוחי גראנד סמית
♢ 5-6 מקלות קינמון
כך עושים
♢ חותכים את התפוחים לקוביות קטנות. מסירים את הקליפה מהתפוזים וחותכים לקוביות קטנות. שומרים סרט קליפה אחד.
♢ אם קניתם מקלות קינמון שלמים כמו בצילום, שוברים אותם למקלונים ארוכים ודקים יותר בעזרת כמה מכות של מערוך. פעולת השבירה תשחרר את הטעם וריח הקינמון הנפלא.
♢ שמים את כל הרכיבים יחד בסיר, ואת הסרט מקליפת התפוז ומביאים לרתיחה.
♢ מוזגים את המשקה לכוסות שקופות יחד עם הפירות ומגישים עם כפית.
אם חשקה נפשכם במשקה אלכוהולי נפלא אחר בהכנה עצמית, הציצו במתכון לליקר למון גראס,
משקה מטורף וטעים אחר הוא הוודקה בזוקה ואם תרצו משקה פירותי קר נפלא ללא אלכוהול, המתכון למשקה הבית כאן עבורכם.
שיהיה לכולנו חורף חמים בלב ובנשמה