עוגה לחה וטעימה שהכנתי למשתתפות באחת מסדנאות הרקמה האחרונות וכיוון שהבנות אהבו ממש וביקשו את המתכון היה הכי הגיוני לשתף כאן לבלוג, לטובת כולם.
העוגה הזו מדליקה במיוחד מי המון סיבות- היא חסכונית מבחינת הכלים שיש לשטוף, כיוון שהכל מעורבב בקערה אחת גדולה, אין בה שמן וגם לא סוכר והיא מורכבת מחומרים טובים וטבעיים וגם בגלל שהיא טבעונית.
העוגה נחתכת נהדר ואפשר להכין אותה גם בפורמט אישי, בעטרות של מאפינס, ולשלוח עם הילדים לבית הספר, למשל…
מה שתצטרכו לעוגה בתבנית מאורכת כשל ככר לחם (בתכולה של 1200 מ”ל)
♢ כ 500 גרם בננות בשלות (3 בננות גדולות)
♢ 3/4 כוס נוזל קוקוס (ממליצה על מי קוקוס 100% של AROY-D)
♢ כפית תמצית וניל
♢ 3 כפות מייפל טהור
♢ 1/2 כוס שקדים טחונים
♢ 1 כוס קמח כוסמין 70% או קמח רגיל
♢ קורט מלח
♢ 1 כפית סודה לשתיה
♢ כפית קינמון טחון
♢ כף חומץ הדרים טבעי (או כף מיץ לימון)
♢ 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
♢ 1/2 כוס שוקולד מריר איכותי קצוץ גס
כך עושים
♢ מקלפים את הבננות ושמים אותן בקערה גדולה. מועכים למחית בעזרת הכלי ההוא המשמש לפירה או פשוט במזלג.
♢ מוסיפים את נוזל הקוקוס, מערבבים יחד. מוסיפים את הוניל והמייפל ומערבבים.
♢ מוסיפים את השקדים הטחונים, את הקמח בתנועות של פיזור על פני שטח התערובת, את הסודה לשתיה והקינמון. מערבבים היטב יחד. מוסיפים את החומץ, מערבבים. טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים מייפל.
♢ מפרישים הצידה חופן של אגוזי מלך ושברי שוקולד ואת היתר מצרפים לתערובת. מערבבים.
♢ מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מפזרים למעלה את האגוזים והשוקולד ששמרנו בצד. אופים בחום של 170 מעלות 40-45 דקות עד שהעוגה נראית יציבה אך לחה מעט.
♢ מניחים לעוגה להצטנן מעט לפני שפורסים אותה. במהלך האפיה העוגה עולה ואז בקירור המרכז שלה שוקע.
יאללה נסו אותה, מחכה לתגובות שלכם,