הימים האלה של ראשית הקיץ הם ימים מבורכים בימי הולדת במשפחה שלנו.
לפני עשר שנים הם הגיעו לעולם, מתוקים וקטנטנים. כיוון שהם נולדו ממש בסמיכות לבת דודתם וכעבור כשנה נולד לה אח, נוצרה רביעיה מהממת, צוות של ממש.
חיכו לילדים האלה הרבה זמן, בשתי המשפחות, וכשהגיעו נעטפו באהבה על ידי המשפחה כולה.
השנה, לכבוד יום ההולדת של התאומים ובת הדודה החלטנו לפנק קצת את המשפחה בחזרה, ופתחנו בית קפה ליום אחד.
אז בבוקר הפשילו שרוולים, והיו קונדיטורים חרוצים ולקראת ערב הפכו לצוות מלצרים פעיל ומסור.
הרעיון מקסים לציון יום הולדת או ארוע חשוב במשפחה, מפגש קיץ מוצלח לחברים או למשפחה, ואתם מוזמנים לאמץ אותו בשמחות שלכם.
הרכבת התפריט
בשלב הראשוני, כשהרעיון רק עלה והתחלנו בתכנון, יצרנו לוח פינטרסט בשם “ביתקפה”. בלוח הילדים נעצו מנות שהתחשק להם להכין ולהגיש לאורחים.
ימים אחדים לפני הארוע ישבתי עם הילדים והרכבנו את התפריט. בחרנו מנות אהובות ומוכרות ולצידן גם חדשות, שמנו דגש על יצירת מגוון של טעמים- משהו שוקולדי, משהו פירותי, משהו יבש וכולי.
אחרי שסגנו את תכולת המנות יצרנו רשימת קניות מסודרת. ומשם לקניות בסופר. ביום הארוע המצרכים היו מסודרים בצורה נגישה ונוחה עבורם.
הדפסתי את המתכונים של המנות הנבחרות, כך שיהיו מונחים וקריאים מולנו בזמן ההכנות.
ביום הארוע, בין מנה ומנה, כשהרגלים היו זקוקות למנוחה הילדים התיישבו לכתיבת התפריטים.
לכל מלצר היה תפריט משלו, אותו הכין על דף בריסטול לבן. הילדים ניגשו לאורחים עם התפריטים, הציעו והסבירו מה המנות השונות (היו כמה אורחים שהיו מאוד תקשורתיים בעניין).
{ הסבר על המנות עצמן כאן בהמשך }
האווירה
נכון, זה אותו הבית ואותם האנשים, אך רצינו ליצור אווירה שונה.
רצינו ליצור את הקסם הזה, שברגע שהאורחים יעברו את שער הבית הם תשרה עליהם החוויה.
כשאורחים נכנסים לחלל שהוכן והושקע לכבודם, הם נהים תוך שניות נינוחים יותר ושמחים יותר. אתה מרגיש שמישהו חשב והתכונן לבואך, ברור לך בשניה אחת שהיום היום, בדיוק עכשיו, קורה משהו מיוחד.
בחרנו להקים את הביתקפה על הדֶק שבחזית הבית. אחרי טיטוא ופינוי הרחבה העברנו רשת של חוטים בין העצים, ממנה תלינו תליית פנסי נייר לבנים.
על העצים שסובבים את החצר תלינו גרילנדות עדינות- שרשראות של נורות שרכשתי בעבר במקסטוק ובאיקאה.
על ספי החלונות ועל השולחנות הקטנים הילדים פיזרו עששיות שהדליקו בשעה היעודה.
שרשראות דגלונים שמחות ניתלו מקצה לקצה, ובערב כשהאויר הגיע (וגם המאוורר) הם נעו קלות מעל.
את הכדורים, שרשראות הנורות והדלונים שלפתי מארגז הקישוטים שליקטתי במהלך השנים. תערובת של קישוטים קנויים וכאלה שהוכנו ומשתלבים בארועים לפי צורך- ימי הולדת, מסיבות, סוכות, חנוכה וארוחות חגיגיות…
בבוקר הארוע
התכנסנו יחד, הרביעיה ואני, לתדריך קצר. עברנו על רשימת המנות ודגנו את אלה שזקוקות לקירור ארוך ואיתן התחלנו את ההכנות.
הילדים היו פעילים ויעילים. חתכו, שטפו, קצצו, ערבבו לפי צורך. כשהתעייפו מעבודת מטבח ישבו להכין את התפריטים.
בהפסקה הבאה קרצפו את הכסאות והשולחנות ששימשו בביתקפה שלנו. בחרנו בריהוט נמוך, שמתכנס למרכז אחד כמעין ביתקפה- זולה. רכזנו יחד ספסלי ישיבה מהגינה, כסאות נמוכים ושולחנות קטנים.
תפעול המטבח וההגשה
המלצרים הצטיידו בפנקסים, בתפריטים שכתבו ובכלי כתיבה. הם ניגשו לאורחים, הסבירו להם על המנות השונות ורשמו בפנקסים.
רחבת הדֶק עליה פתחנו את הביתקפה צמודה למטבח וכך התקשורת בין המלצרים לצוות המטבח (אני ועמרי שלי) הייתה דרך חלון המטבח.
הביאו פתק, הסבירו מי הזמין מה, קיבלו מנות להגשה לאורחים ואחר כך החזירו דרך החלון את הכלים לשטיפה.
התפריט
הגשנו בעיקר מנות מתוקות ומנה אחת קטנה ומלוחה. הכל טבעוני, הכל הוגש במנות קטנות ומפתות.
המשקאות שהוגשו היו תוצרת בית- חליטות טעימות, מים קרים, שתיה חמה למיניה.
כמה חבל שבסוף הערב נשפכה חליטה אדומה על התפריטים היפים שהילדים הכינו…
אלה המנות-
♢ קייק פופס בציפוי סוכריות צבעוניות
♢ עוגיות פקאן
♢ עוגה שמחה
♢ מלבי קר
♢ פאי תפוחים משובלל
♢ עוגיות זעתר
♢ חליטה קרה של עלי גינה
♢ משקה הבית
♢ קפה קר
♢ שתיה חמה: קפה ותה
מתכונים והסברים
קייק פופס בציפוי סוכריות
אני מאוד אוהבת את עוגת השוקולד הטבעונית מעוגות בחמש דקות שאגב עובדת נפלא גם עם קמח ללא גלוטן.
הכנו את העוגה כפי שהיא, המתנו להתקקרות. פוררנו את העוגה בקערה.
המסנו יחד 100 גרם שוקולד מריר וחצי כוס שמנת צמחית. ערבבנו יחד. הוספנו את השוקולד המומס אל פירורי העוגה וגם חופן שוקולד צ’יפס קטנים.
ערבבנו תוך לישה ואיחוד.
יצרנו כדורים בגודל בינוני. הנחו על רשת מתחתיה נייר אפיה ומזגנו בעדינות שוקולד מריר מומס בעזרת כף, ליצירת ציפוי.
פיזרנו סוכריות צבעוניות.
המלצרים הגישו את הכדורים שניים שניים כאשר מזלגון נעוץ בתוכן.
עוגיות פקאן
עוגיות נפלאות ומומלצות. הכנו אותן בדיוק כפי שהן, מהבלוג עוגיו.נט.
אחרי האפיה העוגיות נחתכו לריבועים קטנים והוגשו שניים שניים בצלחות קטנות.
עוגה שמחה
עוגה מקסימה שנולדה בפנטסיה שלנו, והפכה להיות גם עוגת יום ההולדת של השלישיה עליה הודלקו נרות לפני שהמטבח נפתח להגשה.
הקרדיט לצילום לסבא. הקרדיט לשם הקולע של העוגה- הילדים שהם גם הקונדיטורים.
העוגה מורכבת משכבות שכבות של פירות טריים ומשומרים, בסקוויטים וקצפת. יצא טעים כל כך!
מלבי קר
אני נוהגת להכין את המלבי המצוין הזה. אפשר להגיש אותו עם הרוטב או בלעדיו.
על סף החלון ממנו הילדים לקחו את המנות הייתה קערית קוקוס וקערית פיסטוק קצוץ. הילדים ביררו מי רוצה איזה תוספת והגישו לאורחים את הכלים הקטנים עם כפיות קטנות.
פאי תפוחים משובלל
אלה בעצם מאפי תפוחים בבצק עלים הנמצאים כאן בבלוג תחת השם מאפי תפוחים לעצלנים.
עוגיות זעתר
את העוגיות עצמן הכנו על בסיס עוגיות היין הלבן המשובחות כאן בבלוג. עליהן זרינו זעתר משובח שבני הצעיר מכין לבד.
המתכון לזעתר הוא של גלי לופו אלטרץ, אלופת המתכונים הביתיים הטבעונים והבריאים. אחרי שלמדנו להכין זעתר ביתי כמו של גלי, הכרזנו שלא קונים יותר זעתר מוכן.
אנחנו קונים צרור זעתר טרי ואורגני ותולים ליבוש, לצד מדף התבלינים הכייפי שלנו. כעבור שבועיים בערך הזעתר יבש ומוכן לשימוש. מפרידים את העלים מהגבעולים.
טוחנים 5 כפות של עלי זעתר יבשים, עם 1/2 כפית סומק ו 1/2 כפית מלח ים במטחנת תבלינים קטנה.
קולים שומשום קלות (אנחנו משתמשים בשומשום מלא).
מוסיפים לצנצנת כף שומשום קלוי וכף שמן זית. מערבבים יחד.
הילד נהיה כזה אלוף בזעתר שהוא מכין צנצנות מתנה לאנשים שהוא אוהב במיוחד.
ולעוגיות עצמן- הכנו את בצק העוגיות יין לבן, יצרנו עוגיות עגולות קטנות, פיזרנו את הזעתר הביתי והדקנו לבצק. אפינו עד הזהבה.
כפינוק קטן מהמטבח הילדים הוציאו לאורחים כוסיות דובדבנים קטנות, הפתעה שלא הופיעה בתפריט
חליטה קרה של עלי גינה
משקה להיט בקיץ. הילדים יוצאים לקטיף בגינה וקוטפים כמה מכל בסוג- עלי לימונית, ג’רניום לימוני, נענע, לואיזה, מליסה.
שמים את כל אלה בספל גדול, עם 2-3 כפות סוכר, מוזגים מים רותחים, מערבבים וממתינים לקירור.
מעבירים לקנקן שתיה קרה, מוסיפים מים קרים, מכניסים למקרר עד לשימוש. מגישים קר קר.
משקה הבית
משקה אהוב על בני הבית ומשתתפות הסדנאות בקיץ.
זה משקה פירותי אדום וארומטי. המתכון שלו כבר מזמן מזמן בבלוג, כאן.
קפה קר
הכננו קנקן עצום של קפה קר מלא קוביות קרח (שלא הספיק והכנו תוך כדי אחד שני).
בבקבוק קטן הכנו מי סוכר, להמתקה לכל מי שנזקק.
המשפחה הייתה סופר שמחה, הילדים קיבלו מליון תשבוחות וחיבוקים ואחרי שסיימו את ההגשות ופינוי הכלים ישבו לסעוד בעצמם. התיאבון היה רב 🙂
מקווה שאהבתם את הקונספט ותמיד שמחה לקרוא את התגובות שלכם.
להורים שבינכם- מזמינה אתכם להדפיס את לוח החופש שעיצבתי, שלנו כל כך עוזר לנהל את ימי החופש הגדול.
מעדכנת שסדנאות הרקמה לנערות ונשים לקיץ זה מתמלאות בקצב, לאור הביקוש פתחתי סשין נוסף של סדנאות חד יומיות לנערות גם בחודש אוגוסט. מוזמנים להתעדכן בלוח הסדנאות.
קיץ נעים ושמח
להתראות
הי עינת,
מאוד אוהבת לעשות את המתכונים שלך ונהנית מהבלוג, מלא השראה 🙂
מחפשת ממש את המתכון מלבי המצוין אבל לא מצליחה. האם תוכלי להעלות את המתכון המפורט כאן?
היי זהר, איזה כיף לשמוע, תודה רבה!!
האמת שלא העלתי מתכון למלבי.
אני אוהבת לעשות את זה של עז תלם, הבלוג שלו נקרא “the kitchen coach”
בהצלחה, מלבי זה אחד הדברים הפשוטים להכנה והכל כך מספקים:)
עינת.