כל כך אוהבת אוכל פשוט להכנה שהוא גם טעים טעים ונראה מעולה. כזה הוא פאי הבוטנים שלנו. קל להכנה שגם הילדים יכולים להכין אותו.
שוקולד וחמאת בוטנים- אחד ה-שילובים האהובים עלי, ואם אתם כמוני נסו גם את המתכון לפאי מוס שוקולד וחמאת בוטנים הנפלא וגם את עוגת השוקולד הטבעונית שלי המצויידת בשכבה של חמאת בוטנים במרכזה.
הפעם הרכבתי מיני פאיים, כאלה של שנים שלושה ביסים ונגמר, עשירים ומרוכזים בטעמם.
מה שתצטרכו להכנת כ 15 מיני פאי טעימים
♢ כוס חמאת בוטנים חלקה (כ 230 גרם)
♢ 120 גר’ פתי בר (כחצי שרוול), לגירסא ללא גלוטן השתמשו בפתי בר ללא גלוטן
♢ 200 גר’ שוקולד מריר איכותי
♢ 125 מ”ל נוזל קוקוס (ממליצה על AROY-D הנמכר בקרטונים קטנים המורכב ממי קוקוס טבעיים ללא תוספות).
♢ תבנית או שתי תבניות סיליקון של שקעים קטנים
כך עושים
♢ מרסקים את עוגיות הפתי בר במעבד מזון לפירורים גסים. מוסיפים את חמאת הבוטנים ובכמה פולסים מאחדים את הפירורים עם חמאת הבוטנים.
♢ שמים ככף מהתערובת בכל שקע ודוחסים עם אגודל קטן.
♢ ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרו, מוסיפים את נוזל הקוקוס ומערבבים יחד.
♢ מוזגים את השוקולד החם לתוך הקעריות.
♢ מנערים בעדינות כדי להגליצ’ את השוקולד לרוחב השקעים.
♢ מעבירים למקרר קירור של כ 4 שעות. לאחר שהתקררו באופן מוחלט ומחלצים מהשקעים, מסדרים על צלחת הגשה ומגישים מיד.
ניסיתם? הכנתם? יהיה נהדר אם תשתפו בתוצאה
שבת טובה לכולם
נראה מהמם וטעים! גם אני מאוד אוהבת את השילוב הזה:)
במה אפשר להשתמש במקום נוזל הקוקוס? לא טבעונית..
היי אופירה,
נוזל הקוקוס הוא סוג של תחליף לשמנת מתוקה, נוזל עשיר ועדין.
הכנתי עם הילדים לשבת,
כמובן שלא עמדנו בזה ואכלנו כמה….
מוצלח ביותר והעיקר קל ופשוט להכנה!
תודה דבורה,
אני ממש שמחה שנהנתם 🙂
היי
אם אני רוצה לעשות כפאי, הכמויות מתאימות או להכפיל?
לדעתך התחתית תהיה מספיק יציבה?
תודה!
היי לי,
כן, הייתי מכפילה כמויות.
אין בעיית יציבות של המילוי, רק תקפידי לצופף / להדק את שכבת הבסיס כדי שלא תתפורר בחיתוך.
בחיתוך לעבוד עם סכין טובה כדי ליצור חיתוך נקי.
בהצלחה:)
היי,
ייתכן שיש טעות במתכון?
היחס של ביסקטוויטים (120 גרם) לחמאת בוטנים (230 גרם) יוצר מרקם נוזל למדי, לא משהו שאפשר לדחוס/ לצופף/להדק. בתמונה נראה יותר כמו בצק פירורי, עם הכמויות האלה קיבלתי עיסה שניתן לשפוך לתבנית.
היי,
אין טעות במתכון, אבל מוזר לי שיצא לך נוזלי.
חמאת בוטנים זה חומר די סמיך. אולי השתמשת במשהו אחר?
האם אפשר לשמור בהקפאה ?
היי שלומית, כן, אפשר כמובן לשמור בהקפאה אך רצוי לא להפשיר ולהקפיא. זאת אומרת שמה שיצא- נאכל:)