כל כך אוהבת אוכל פשוט להכנה שהוא גם טעים טעים ונראה מעולה. כזה הוא פאי הבוטנים שלנו. קל להכנה שגם הילדים יכולים להכין אותו.
שוקולד וחמאת בוטנים- אחד ה-שילובים האהובים עלי, ואם אתם כמוני נסו גם את המתכון לפאי מוס שוקולד וחמאת בוטנים הנפלא וגם את עוגת השוקולד הטבעונית שלי המצויידת בשכבה של חמאת בוטנים במרכזה.
הפעם הרכבתי מיני פאיים, כאלה של שנים שלושה ביסים ונגמר, עשירים ומרוכזים בטעמם.
מה שתצטרכו להכנת כ 15 מיני פאי טעימים
♢ כוס חמאת בוטנים חלקה (כ 230 גרם)
♢ 120 גר’ פתי בר (כחצי שרוול), לגירסא ללא גלוטן השתמשו בפתי בר ללא גלוטן
♢ 200 גר’ שוקולד מריר איכותי
♢ 125 מ”ל נוזל קוקוס (ממליצה על AROY-D הנמכר בקרטונים קטנים המורכב ממי קוקוס טבעיים ללא תוספות).
♢ תבנית או שתי תבניות סיליקון של שקעים קטנים
כך עושים
♢ מרסקים את עוגיות הפתי בר במעבד מזון לפירורים גסים. מוסיפים את חמאת הבוטנים ובכמה פולסים מאחדים את הפירורים עם חמאת הבוטנים.
♢ שמים ככף מהתערובת בכל שקע ודוחסים עם אגודל קטן.
♢ ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרו, מוסיפים את נוזל הקוקוס ומערבבים יחד.
♢ מוזגים את השוקולד החם לתוך הקעריות.
♢ מנערים בעדינות כדי להגליצ’ את השוקולד לרוחב השקעים.
♢ מעבירים למקרר קירור של כ 4 שעות. לאחר שהתקררו באופן מוחלט ומחלצים מהשקעים, מסדרים על צלחת הגשה ומגישים מיד.
ניסיתם? הכנתם? יהיה נהדר אם תשתפו בתוצאה
שבת טובה לכולם
נראה מהמם וטעים! גם אני מאוד אוהבת את השילוב הזה:)
במה אפשר להשתמש במקום נוזל הקוקוס? לא טבעונית..
היי אופירה,
נוזל הקוקוס הוא סוג של תחליף לשמנת מתוקה, נוזל עשיר ועדין.
הכנתי עם הילדים לשבת,
כמובן שלא עמדנו בזה ואכלנו כמה….
מוצלח ביותר והעיקר קל ופשוט להכנה!
תודה דבורה,
אני ממש שמחה שנהנתם 🙂