תראו את המופלאות האלה. עוגיות נהדרות, במראה כפרי מקסים, עשויות משני מרכיבים בלבד. הן בריאות, ומכינים אותן בדקות ממש.
העוגיות נשמרות נפלא ונראות נהדר בצנצנת, מה שהופך אותן מועמדות אידיאליות למתנות קטנות של תשומי.
הן טעימות ככה, מה זה טעימות, נחטפות, נו, כמו גרעינים, ומשדרגות מנות של מוזלי,יוגורטים וסלטי פירות.
נצלול למתכון הזריז הזה-
מה שתצטרכו
♢ 300 גרם גרעיני חמניות קלופים שהן שתיים וחצי כוסות (השתמשתי בשקית גרעיני חמניה אורגנים של תבואות)
♢ 1/4 עד 1/2 כוס מייפל (לפי רמת המתיקות שמתאימה לכם). ממליצה להשתמש במייפל טהור, עדיף גם אורגני
כך עושים
שופכים את שקית הגרעינים לקערה. מוזגים את המייפל. מערבבים. פורסים על נייר אפיה. אופים. מצננים. מקלפים את נייר האפיה. שוברים לחתיכות, מאחסנים.
נכון פשוט? ועכשיו צעד צעד.
♢ שופכים את שקית הגרעינים לקערה.
♢ מוזגים את המייפל.
♢ מערבבים.
♢ פורסים את התערובת על תבנית גדולה של התנור, מרופדת בנייר אפיה.
אני מוצאת שנוח לפרוס את התערובת בתבנית פיירס מלבנית רק בשביל ליצור את המשטח האחיד, וא”כ להעביר לאפיה בתבנית גדולה. לצורך העניין את משתמשת בתבנית מפיירקס בגודל 20 על 30.
מיישרים ומהדקים בכף כך שהתערובת תהיה בעובי אחיד של כס”מ בערך
מעבירים בזהירות לתבנית הגדולה של התנור
♢ אופים בחום של 160-170 מעלות. התחלתי ב 170 וירדתי בהדרגה ל 160 לקראת סוף האפיה.
ממליצה להציץ מידי פעם כדי להמנע מאפיית יתר, פשוט כי גרעינים צלויים מידי ומייפל חרוך זה לא הדבר הכי טעים.
אצלי האפיה נמשכה כ 25 דקות, עד שהגרעינים הזהיבו והמייפל שבשולי התבנית נראה מבעבע, רגע לפני חריכה.
♢ מצננים.
כשמתקרר אפשר להרים את המשטח הזה באויר כמו מין ביסקוויט ענק וזה מגניב ממש.
♢ הופכים על נייר נקי. מקלפים את נייר האפיה. תראו את התחרה המהממת הזו!
♢ שוברים לפיסות. לא פירורים.. חתיכות.
כשעוגיות יצטננו לגמרי הן יאבדו את הדביקיות לחלוטין ויהיו יבשות למגע.
♢ מאחסנים.
למשקיענים: צנצנת יפה, סרט בד, שלושה סיבובים של חוט מקרמה וקשר פרפר.
מגישים
והנה וריאציה על שומשום אורגני מלא. יצא מצוין.
מאחלת לכם סופ”ש מלא שמחה בריאות ועליצות לפחות העוגיה הזו