סלט קיסר טבעוני

טוב, הייתי חייבת, פשוט חייבת לשתף אתכם בסלט הזה. הוא 100% הצלחה בקרב 100% מבני הבית שזה שש נפשות אנינות בעלות מגוון טעמים אקראי, הטרוגני ולעיתים אף בלתי צפוי.

לא משנה כמה אני מכינה מהסלט הזה (עברתי מקערה רגילה לגדולה וממנה לעצומה ובקרוב אעבור לגיגית כביסה), הוא מתחסל והם רוצים עוד!

 

זהו סוג של סלט ארוחה שקל להכין, כל ביס שלו מתפצח בפה במגוון טקסטורות של רך קשה וקריספי. ככל שתשתמשו בחומרים טובים וטריים הוא יהיה נפלא יותר.

 

חסה– השתמשו בסוג או בכמה סוגים של עלי חסה טריים ולא מרים. לב של חסה ערבית, חסה עגולה, חסות עגולות.

 

 

טופו– אני משתמשת אך ורק את טופו קדיתא. זהו מוצר אורגני, לא מתועש, נעשה בעבודת יד, טעמו עדין ונייטראלי ואין לו טעמי לוואי.

תבלין גריל– תערובת תבלינים שעושה בסלט הזה עבודה חשובה. אפשר לרכוש את התערובת בחנויות התבלינים הטובות או להכין לבד.

קרוטונים– חלק חשוב בסלט. אנחנו אוהבים להשתמש בפיתה קראנץ’ בטעם זעתר (מוצר של עלית) אך גם קרוטונים תוצרת בית יעשו את העבודה.

 

מתכון לסלט קיסר טבעוני

 

הרכיבים לסלט

♢ חפיסת טופו (300 גרם), ממליצה בחום על טופו קדיתא

♢ תערובת תבלינים לגריל (אפשר לקנות או להגין לבד, ראו למטה)

♢ חבילת עלי חסה עגולה או לב חסה ערבית שטופים, פריכים וטריים קרועים לפיסות

♢ אפשר: עלי חסה משי אדומה וירוקה שטופים וקרועים לפיסות

♢ חצי בצל סגול פרוס דק

♢ 6-7 פטריות שמפיניון יפות וקשות פרוסות

♢ 2 מלפפונים ירוקים פרוסים לפרוסות דקות

♢ פיתה קראנצ’ בטעם זעתר (הולך מצוין!), קרוטונים קנויים או תוצרת בית

♢ אפשר: חופן פקאנים קלויים וקצוצים

 

לרוטב

♢ 3-4 כפות שמן זית

♢ כפית מיץ לימון טרי

♢ מלח, פלפל טחון טרי

♢ שן שום כתושה

♢ 1/2 כפית חרדל גרגרים

♢ אפשר: מעט רוטב סויה, מעט טבסקו

 

כך עושים:

♢ פורסים את הטופו לפרוסות בעובי של כס”מ. מניחים את נייר מגבת ומספיגים מעודפי המים. חותכים לקוביות.

 

נתחי טופו בסלט קיסר טבעוני

 

אני כל כך נהנית להשתמש בתבלינים שבארונית התבלינים המקסימה שלנו. הכל כל כך נגיש ונוח. אם התבלינים שלכם דורשים ארגון וסדר, ממליצה לעבור כאן ולראות איך יצרנו לבד ארגון נהדר לתבלינים. חווית הבישול במטבח הרבה יותר מהנה מאז.

 

מתכון לסלט קיסר טבעוני. הכנת תערובת גריל ביתית.

 

♢ מערבבים 2 כפיות של תערובת הגריל יחד עם כפית שמן זית ומעט מלח בתוך קופסא הרמטית או בקערה. מוסיפים את קוביות הטופו. את הקופסא סוגרים והופכים אותה עדינות שוב ושוב עד שהטופו יהיה מצופה בתבלינים. אם אתם משתמשים בקערה הפכו את הטופו בעדינות בכף, מלמטה, כך שלא ישבר או ימעך. משאירים את הטופו לנוח בתערובת חצי שעה לפחות, ו 24 שעות לכל היותר.

 

סלט קיסר טבעוני, קוביות טופו מוקפצות בתערובת תבלינים

 

סלט קיסר טבעוני- מתכון

 

♢  משמנים קלות בשמן פלאנצ’ה, מחבת פסים או מחבת רגילה. כשהפלנצ’ה חמה מקפיצים את קוביות הטופו, הופכים מפעם לפעם עד שיהיה צלויים קלות. מצננים מעט את הטופו כדי שהחסה לא תחטוף מכת חום ותשאר פריכה עד האכילה.

 

מתכון לסלט קיסר טבעוני עם טופו מוקפץ

 

♢ בנתיים מעבירים את הירקות לקערה. מניחים בקרקעיתה את העלים השטופים. מעליהם את המלפפונים הפרוסים, הפטריות והבצל הסגול.

 

סלט קיסר טבעוני טעים ובריא

 

מתכון לסלט קיסר

 

♢ מעבירים את קוביות הטופו לקערה. זורים מעל את הפיתה קראנצ’ או הקרוטונים. אם רוצים זורים פקאנים קלויים קצוצים.

 

 

סלט קיסר טבעוני

 

♢  מערבבים 2 כפות פרמזן לתוך הרוטב ושופכים את הרוטב על הסלט, או- מפזרים פרמזן על הסלט ואחר כך את הרוטב.

♢ מערבבים קלות ומעבירים בכפות לצלחות, כאשר תכולת הכפות מכילה את כל השכבות.

 

סלט קיסר טבעוני- ארוחה שלמה בקערה

 

סלט קיסר טבעוני נפלא

 

להכנת תערובת גריל ביתית

♢ פפריקה מתוקה (יותר)

♢ פפריקה חריפה (פחות)

♢ פלפל שחור גרוס

♢ מלח

♢ אבקת שום

♢ אבקת בצל

♢ גרגרי כוסברה טחונים

♢ כמון

 

מערבים הכל יחד ושומרים בצנצנת.

 

פרמזן טבעוני של גלי לופו אלטרץ

פגשתי לאחרונה את גלי בסדנת גבינות טבעוניות. הייתה סדנא מעולה ולמדתי בה המון דברים חדשים. גלי מפתחת מתכונים ודרכי בישול חדשות להכנת אוכל טבעוני ביתי, בריא וטעים. היא יצרה מאות מתכונים שמופיעים באתר שלה, בספר שלה ובסדנאות בישול שונות ומגוונות.

 

גלי הרשתה לי לשתף אתכם בפינוק קטן ונחמד למאפים, סלטים ופסטות- מעין פרמזן, טבעוני. לאחר הסדנא הכנתי צנצנת קטנה כזו והיא נשמרת במקרר ומשמשת אותנו לשדרוגים של מנות.

 

סלט קיסר מתובל בפרמזן טבעוני

 

♢ חופן שבבי שקדים

♢ חופן קשיו טבעי

♢ 1/3 כפית מלח (השתמשתי במלח אטלנטי)

 

טוחנים יחד במטחנת תבלינים ומאחסנים בצנצנת אטומה. כמה פשוט ככה טעים.

 

 

מקווה שתכינו את סלט הקיסר המעולה הזה, וותהנו לפחות כמונו

  • שאלה: אפשר להכין כמות גדולה של טופו מתובל ולצרוך יומיים מהמקרר? או להקפיא במנות? לאחרונה הוחלט (אני החלטתי והשאר מצטרפים) לוותר על מוצרים מהחי, ואני צריכה פרקטיקה. אני לא עומדת במטבח כל יום. מבשלת בסוף שבוע, משלימה קצת באמצע מה שצריך. קל לשלוף טבעול מהמקפיא, מעדיפה להכין לבד (משוטטת בבלוג שלך ושוקלת צעדיי להמשך השבוע).

    • היי, אין בעיה להכין טופו ולצרוך מהמקרר.
      אני לא רגילה להקפיא אוכל (הרגלים ישנים מאז ומתמיד). הייתי מכינה תבשילים עשירים בירקות וקטניות, מרקים, קציצות ביתיות ומשלימה בירקות טריים.
      שיהיה המון בהצלחה!! וכל הכבוד על הבחירה לעשות שינוי.

    • אני משערת שהשאלה היא לגבי התבלין גריל.
      אפשר להכין לבד תערובת מפפריקות, כמון, מלח, פלפל, אפשר גם אבקת שום, אבקת בצל וזרעי כוסברה טחונים. בהצלחה:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *