עוגת פיצוחים ועוד שתיים

חברים, עם כל הצניעות, ויש צניעות, נמצאים כאן בבלוג כמה מתכונים ממש, אבל ממש אדירים.

עוגת הפירות הקייצית הכפרית שלי למשל, הכנתי אותה המון המון פעמים, עם מלא סוגים של שכבות פרי ותמיד יצאה מעולה. משתתפות הסדנאות שלי מכירות אותה ממש טוב, והילדים הצעירים שלי יודעים להכין אותה לבד.

הבסיס שלה מעולה ולכן הסתקרנתי למתוח אותה עוד קצת וליצור ממנה עוד וריאציות מוצלחות.

יש הבדלים קטנים בין המתכונים אבל הבסיס הוא אותו בסיס.

 

עוגת פיצוחים

את עוגת הפיצוחים הכנתי לגיסתי האהובה שילדה לאחרונה תינוק מתוק ומושלם ומאז זכתה לשמה- העוגה של לני.

אתם מכירים את מיקס האגוזים הקלויים שמופיע כאן בבלוג, נכון? על אותו רעיון הכנתי את השכבה העליונה של העוגה. הוא יצר ציפוי פריך ונעים לנגיסה. הכנתי את העוגה ליולדת האהובה שלי ממגוון אגוזים אורגנים, שמן קוקוס אורגני איכותי, כמו שאמא אומרת עם חומרים טובים מה יכול להיות רע. אז לא רק שלא רע- היא יצאה נהדרת ובזכותה שוגרו מלא מחמאות מה שעשה אותי דודה גאה לא רק בתינוק חמים ומתוק, גם בעוגה.

 

 

מה שתצטרכו לעוגה בקוטר 26 או מרובעת של 15 על 20

החומרים היבשים:

♢ כוס וחצי קמח רגיל מנופה (הניפוי יתרום לאווריריות הבצק. מומלץ לא לוותר)

♢ 1/2 כוס שקדים טחונים

♢ 3/4 כוס סוכר קנים

♢ 3/4 כפית שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום

♢ 3/4 כפית שטוחה סודה לשתיה

♢ 1/2 כפית גרד לימון או גרד תפוז

♢ קורט מלח

 

החומרים הרטובים:

♢ 1/2 כפית תמצית וניל

♢ 3/4 כוס חלב שקדים (או אחר שאוהבים)

♢ 1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב צמחי

♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס, שמן חמניות או שמן זית

♢ 1 כף חומץ תפוחים טבעי או כף מיץ לימון (חשוב לאווריריות העוגה)

 

לציפוי:

♢ כשתיים וחצי עד שלוש כוסות תערובת אגוזים טבעיים שלמים- קשיו, פקאן, מלך, פיסטוק, שקדים ולוז

♢ 2 כפות מייפל טבעי איכותי

♢ 1 כף שמן זית

♢ קינמון, זרעי וניל טחונים או תמצית וניל

 

כך עושים

♢ מנפים את הקמח אל תוך קערה רחבה, מוסיפים את יתר החומרים היבשים, מערבבים היטב.

♢ יוצרים גומה במרכז, מודדים ומוזגים לתוכה את הרטובים, מלבד החומץ. מערבבים היטב עד אחידות.

♢ מוסיפים כף חומץ ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת.

♢ מערבבים בקערה את האגוזים עם המייפל, שמן הזית, הקינמון והוניל. מפזרים את האגוזים על העוגה.

 

 

♢ אופים בחום של 165-170 מעלות כ 25 דקות.

 

 

עוגת שיש

על העוגה הזו חלמתי הלילה ובבוקר אפיתי. הילדים התעוררו לריח האפיה המתוק ולבדיחות הקרש של אב המשפחה, ממה מכינים עוגת תפוחים? מתפוחים. ממה מכינים עוגת שוקולד? משוקולד. ממה מכינים עוגת שיש? ……. ?

 

 

 

 

 

 

מה שתצטרכו לעוגת אינגליש קייש בגודל סטנדרטי

החומרים היבשים:

♢ כוס וחצי קמח רגיל מנופה (חשוב לנפות)

♢ 1/2 כוס שקדים טחונים

♢ 1 כוס סוכר קנים או סוכר חום

♢ 3/4 כפית שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום

♢ 3/4 כפית שטוחה סודה לשתיה

♢ קורט מלח

♢ 2 כפות אבקת קקאו איכותית

 

 

החומרים הרטובים:

♢ 1/2 כפית תמצית וניל

♢ כוס ורבע נוזלים- חלב שקדים או סויה

♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן חמניות

♢ 1 כף חומץ תפוחים טבעי או כף מיץ לימון

 

כך עושים:

♢ מערבבים יחד את החומרים היבשים (מלבד הקקאו), יוצרים גומה ומערבבים לתוכה את הרטובים (מלבד החומץ). מוסיפים את החומץ ומערבבים עד אחידות.

 

 

 

♢ מעבירים מחצית מהתערובת לקערה שניה. מנפים לתוכה את אבקת הקקאו, מערבבים היטב.

 

 

♢ מעבירים את התערובת החומה לכוס מידה המצויידת בפיה.

♢ מעבירים מחצית המתערובת הלבנה לתבנית אחרי ששימנו אותה. מטלטלים מעט ובעדינות על מנת שהתערובת תתיישר.

♢ מעבירים את המחצית השניה של התערובת הלבנה לכוס מידה המצויידת בפיה.

♢ מוזגים את התערובת החומה אל מרכז העוגה, לאורכה. נותנים לתערובת לצלול ולהתפשט ולהתיישר.

 

 

 

♢ מוזגים את שארית התערובת הלבנה אל מרכז העוגה, לאורך המקטע החום, נותנים לתערובת להתמזג לתוכה. אם רוצים אפשר לערבב מעט את הצבעים זה לתוך זה.

 

 

♢ ממתינים שניות אחדות לישור ואופים בחום של 165-170 מעלות כ 25 דקות.

 

עוגת תפוחים

הנה עוד וריאציה שהכנתי לאחרונה והייתה ממש מוצלחת. על התערובת יצרתי מבנה צפוף של פרוסות תפוחים עליהן פיזרתי קינמון וסוכר חום. יצא מוש.

 

 

מה שתצטרכו לעוגה מרובעת בגודל 15 על 20 ס”מ

לתערובת היבשה:

♢ כוס וחצי קמח רגיל מנופה (לא לוותר על הניפוי)

♢ 1/2 כוס שקדים טחונים

♢ 3/4 כוס סוכר קנים או סוכר חום

♢ 3/4 כפית שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום

♢ 3/4 כפית שטוחה סודה לשתיה

♢ 1/2 כפית גרד לימון

♢ 1/2 כפית תמצית וניל

♢ קורט מלח

 

לתערובת הרטובה:

♢ 3/4 כוס חלב שקדים (או אחר שאוהבים)

♢ 1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב צמחי

♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן קנולה

♢ 1 כף חומץ תפוחים טבעי או כף מיץ לימון

 

♢ 2 תפוחי גראנד קלופים, חצויים ופרוסים בעובי של כ 1/2 סמ

♢ לזריה: קינמון וסוכר

 

כך עושים:

♢ מערבבים יחד בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, הסוכר, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה.

♢ יוצרים גומה בקערת החומרים היבשים, מודדים ומוזגים לתוכה את הרטובים. מערבבים יחד עד שהתערובות יתאחדו. נמנעים מערבוב יתר.

♢ משמנית את התבנית ומוזגים לתוכה את הבלילה.

♢ מסדרים את פרוסות התפוחים על העוגה כמו רעפים של בית נחמד. זורים קינמון וסוכר.

♢ אופים כ 25 דקות בחום של 170 מעלות.

♢ מצננים מעט, זורים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

 

וכך זה נראה בהגשה אישית. הצילום צולם תוך סדנת ערב, התאורה הייתה רחוקה מלהיות מושלמת, מה שלא הפריע לחיסול.

 

 

אני מקווה שתסלחו לי אבל נראה לי שעוד לא סיימתי עם העוגה הו.

יש עוד שתי וריאציות שאני פשוט חייבת לנסות. עדכונים בקרוב.

שבת נפלאה לכולם, וספרו לי חוויות מהעוגות שלכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *