האמת שאני ממש מכה על חטא ואם כבר להכות על חטא הכי הגיוני שאכה על חטא בימים האלה של לקראת יום כיפור.
עכשיו באמת, בלי שמץ של ציניות, הייתי כל כך עסוקה לקראת ראש השנה שלא הכנתי לכם את מקבץ הקישורים המסורתי לפני ערב החג. לא הזכרתי לכם את כל הרעיונות וההדרכות לסידור שולחן החג, להכנת מתנות אישיות ולמתכונים רלוונטים. במהלך החג בכל פעם שנזכרתי בפריט שהיה יכול לשמש אתכם ליבי נחמץ לרגע. איך, איך לא ערכתי מקבץ לראש השנה?
מזל שלפנינו המשך רצועת חגי תשרי, אז יש לי הזדמנות לתקן. לפנינו מקבץ משמעותי של ארועים וערבי חג, מפגשים משפחתיים וחברתיים, שזה עוד המון הזדמנויות ליצור, להכין, לבשל ולאפות, לייצר באהבה.
אז קבלו את המקבץ החגיגי לחגי תשרי!
קישוטים
יש לי רעיון חדש ומקסים (אפילו שניים) שרציתי לצלם ולהעלות לבלוג. כבר רכשתי את החומרים ואפילו המצלמה מוכנה ואני מקווה לחדש לכם ברעיונות חדשים לקישוטים בהמשך השבוע.
בנתיים שולחת אתכם להזכר בהדרכות רלוונטיות שכבר נמצאות כן בבלוג. נתחיל בגרילנדה שהכנתי מחוטי כותנה בטכניקה של מקרמה. היא הייתה כזו מוצלחת שנשארה לקשט את המרפסת, ובמקומה עדיין מאז סוכות הקודם.
שווה לקפוץ לפוסט שבו מקבץ קישוטים מהשנה שעברה ובו גרילנדת גלילים, גרילנדת שקיות נייר חומות ועוד. ההדרכות פשוטות להכנה ומבוססות על מוצרי מקסטוק ודומיהן, עממים ומוזלים שבטיפול נכון נראים נפלא.
אם נלך עוד קצת אחורה בזמן, אל פוסטים מהעבר נמצא את ההדרכה הזו ליצירת מיני פנסים סיניים בעטיפת ספר ישן
וגם את מקבץ ההדרכות ליצירת קישוטי הסוכה- ריכוז רעיונות מ 2013.
אוכל
למי שצם וגם למי שלא מצפות לא מעט ארוחות בשרשרת החגים- מועדים – שבתות שלפנינו. קיבצתי לכם קישורים, תמונות ואזכורים למתכונים מצויינים שככבו בלא מעט בתים. כמובן שכל המתכונים בבלוג טבעוניים.
בתחום המתכונים המסורתיים שטבענתי באהבה וממש מתאימים לארוחה המפסקת יש לכם את המתכון של הקרפלעך במילוי תפוחי אדמה אותו מגישים עם שפע בצל מטוגן (יש לי ילד אחד ממש, ממש מכור).
כיוון אחר, יהודי הונגרי הוא הגוֹמבוֹץ הטבעוני. מעדן ממש. אלו מין כופתאות קלילות, ממולאות דובדבן או ריבת פובידל, שמבשלים במים.
אוהבת ארוחות קונספט ובעיני הן ממש מתאימות לאירוח אושפיזין בסוכה.
ארוחה קלאסית אחת היא ארוחת פיצות ופוקצ’ות פעילה מכינים שולחן על מערוכים, כדורי בצק ומלאן תוספות ויש פעילות שמחה לכולם וגם פיצה טריה.
כיוון נהדר אחר ומשביע לארוחה הוא לחמעג’ון, מהמטבח התורכי. זו עוד אחת מהארוחות האהובות בביתנו. אופים את הלחמעג’ונים אל תוך הארוחה, מצרפים לשולחן טחינה טובה וסלטים. ארוחה מושלמת.
כיוון נוסף לארוחת קונספט, הפעם ישראלית, היא מה שאנחנו קוראים לו בבית ארוחת פלאפל. האמת היא שהפלאפל עצמו ממש לא הכרחי אבל הפיתות כן.
מרכזים על השולחן שלל סלטים שיש להם חיתוך קטן שנדחס טוב לפיתה כמו סלט כרוב או גזר, סלט ירקות קצוץ דק, סלט פטרוזיליה, סלטי חצילים וקישואים. חומוס ביתי וטחינה זה לגמרי חובה. אפשר לצ’פר בצ’יפס בטטות וצ’יפס תפוחי אדמה אפויים או מטוגנים לפי העדפתכם.
מרכז אחר לארוחה מגניבה הוא סמבוסק עירקי עם חומוס וזה. אחד המאכלים האהובים שיש. מעדן, קל הכנה לכל מי שלא מפחד מבצק שמרים.
השנה אני מתלבטת אם לעשות ארוחה הודית בסוכה. אם כן, אכין את האלופטרי – כיסונים נפלאים שככבו כבר בלא מעט ארוחות על שולחננו
לצד האלופטרי כנראה אוסיף מרק עדשים עם כמון ולימון, תבשיל קארי טוב המוגש על ערמה של אורז לבן, עם קשיו קצוצים קלויים ואולי תבשיל נוסף. קינוח נפלא ומתאים הוא מנגו לאסי צונן.
אם אתם הולכים על ארוחה המורכבת ממספר מנות, המוגשת על שולחן בר או אל שולחן האוכל, אתן לכם כמה רעיונות ללחמים ומאפים ולאחר מכך לעוגות וקינוחים. סלטים ותבשילים פחות מגיעים לבלוג (על אף שאוכלים הרבה בבית).
מאפה עמוס ירקות קלויים הוא הקיש אנטיפסטי הזה-
אפשרות אחרת היא שושני השמרים עם הבצל הירוק. למעשה זה מעין לחם המקפל בתוכו שפע של בצל ירוק.
יש לכם גם את לחם השכבות של פסטו זיתים ובזיליקום, שאפשר להגיש בתור לחם תלישה או כלחמניות אישיות,
ויש גם את המתכון לככרות הלחם הקטנות והמקסימות האלה הממולאות במילוי מפנק של בצל מקורמל, ערמונים וקורנית. יותר למבוגרים ופחות לילדים.
בקטע האישי אפשר להכין חלות כדורים אישיות קטנות, הן תמיד נראות חגיגיות ואכפתיות כאלה
או את לחמניות שירה שרק עלו השבוע לבלוג וכבר גרפו המון צפיות ומחמאות.
עוד בענייני שמרים ולחמים מזכירה לכם את הלחם החום, ככרות לחם קינואה, והפלוטים של זיתי הקלמטה
עוד מתכון מגניב ללחם, שהוא גם פעילות עם הילדים, לחם מעולה המתאים לבוקר החג או לחול המועד –
לחם שמכינים בשקית זיפ לוק. הפוסט מלווה בפרינטבל, קובץ של המתכון ערוך במיוחד לילדים אותו מדפיסים ומניחים על שולחן האופים, כך שיוכלו לעבוד ישירות מול המתכון.
בקטע של המתוקים חייבת (!) להכין ולהזכיר לכם את העוגיות המסורתיות של סבתא רוז- בעבע בתמר זהו בצק שמרים דק, ממולא בתמרים. טעים!
ממש באותו פוסט תמצאו מילוי אחר עליו גדלתי בילדותי – מילוי של פקאנים, סוכר והל. מכינים כמות של מאפים כאלה, מאחסנים בצנצנת (או בפריזר) ויש מה לנשנש כל החג.
בעניין קינוחים לארוחות החג מזכירה לכם את פאי דובדבנים הכה מפנק וטעים. אחד המתכונים המוצלחים כאן בבלוג.
עוד בעניני פאי, אם לא ניסיתם עדיין, אתם חייבים לנסות את פאי של מוס השוקולד וחמאת הבוטנים. אני אוהבת מאוד מאוד את השילוב הזה.
עוגה אחרת של שוקולד וחמאת בוטנים היא עוגת השוקולד הטבעונית שלי. נפלאה, באמת.
עוגה מגניבה אחרת היא שהיא גם סוג של קינוח היא עוגה פרועה המורכבת מאיטריות קדאיף ומילוי מפנק
שתי עוגות שמתאימות גם לארוחה המפסקת, לארוחה שאחרי הצום וגם לארוח בסוכה, לשבת ולכל השבוע הן עוגת פקאנים הקפוצ’ינית
וגם עוגת הפירות הקיצית כפרית שהכנו אינספור פעמים הקיץ הזה. הילדים כבר יודעים להכין אותה לגמרי לבד.
אפשר לנצל את סוף עונת פירות המטע ולהכין אותה עם שלל פירות קיץ. אחר כך, כשיעלמו עד לקיץ הבא אפשר להכין את העוגה עם שכבה נאה של תפוחים וקינמון, או פרוסות אגסים.
בתחום הקינוחים מזכירה לכם את המנגו לאסי ואת קינוח הטפיוקה שאני נוהגת להכין בכוסות אישיות. שני המתכונים מופיעים בפוסט מרעננים של קיץ.
קינוח קטנטן וחמוד בקטע שוקולדי הוא ממתק השוקולד ופצפוצי האורז
וקינוח ביס טעים אחר הוא מיני טראפלס משובחים. אחד הטעימים, באמת.
ולרציניים שבחבורה, הכינו את ליקר הלמון גראס הנפלא שכאן. כמו שאומרים, ושמחת בחגיך.
מתנות
אם אתם מתארחים כאושפיזינים נחמדים קבלו כמה הצעות למתנות קטנות. מצרפת לכם רעיונות פשוטים להכנה שנראים נפלא:
הדרכה שזכתה לתגובות נפלאות ולהתנפלות על המשתלות בחיפוש אחר סקולנטים יפים היא ההדרכה להכנת טרריום של סקולנטים. תופתעו כמה זה פשוט, נראה נהדר ולא יקר בכלל.
ריבות ביתיות זה משהו שתמיד עובד ותמיד משמח. כשהן מוגשות בצנצנת יפה אי אפשר לעמוד בפניהן. עכשיו זה הזמן הכי מתאים להכין ריבת מנגו מעולה או ריבה של מיקס פירות קיץ ולשמר טעמים של קיץ בצנצנת.
עוד בתחום הפינוקים בצנצנת יש לכם גם את המתכון למיקס אגוזים. תמיד מצליח, תמיד נראה טוב, תמיד מתנשנש בהנאה גדולה.
ואחר, נפלא, דורש קצת התעסקות אבל כל כך שווה הוא המתכון לשקדים קלויים ומצופים. המתכון אולי הכי ותיק כאן בבלוג אבל כה טעים.
ועוד, שניים מעולים להגשה בצנצנת, הפעם בגזרה המלוחה- עוגיות יין לבן, מצויינות
ומתכון אחר, ותיק ואהוב להכנת קרקר’ס משובחים.
מקווה שלא העמסתי עליכם יותר מידי, ושתצאו מכאן מצויידים בכמה כיוונים טובים.
♥♥♥♥♥♥
עדכון בעניין סדנאות הרקמה שלי. סדנאות הרקמה הבאות יתקיימו במועדים הבאים:
* יום שישי, חוה”מ סוכות, ה 6.10, 9:15-12:45 בכפר סבא (נותר עוד מקום אחד).
* יום שישי ה 20.10, 9:15-12:45. יש כמה מקומות פנויים.
יתכן ויתווסף מועד ערב נוסף ביום חמישי או רביעי, אעדכן בהקדם.
לסדנאות הצטרפו הדפסים חדשים נפלאים, גם של חיות וגם של זרים. תענוג לרקום עליהם!
לוח הסדנאות כאן. מעוניינים להרשם לאחת הסדנאות? שלחו מייל ונמשיך משם.
גמר חתימה טובה וחגים שמחים לכולם!