אז איך עברה אליכם ארוחת החג? אצלנו יופי, תודה רבה. האמת שהאמת שהיה נעים וטעים אבל רגע השיא המרגש שהאחיינית שלי בת העשר דיקלמה מולי בעל פה את המתכון לסינמון רול שאותו היא מכינה קבוע, בכמות כפולה, כי הכמות הרגילה זה לא מספיק. זו הייתה הוכחה חוזרת לכמה הילדים שלנו מעולים בבישול ואפיה ושאוכל שילדים מכינים לא חייב להיות משעמם ונחות.
שירה שלי מכינה לגמרי בעצמה מהבלוג שלי כמה וכמה מתכונים. היא עובדת עם הסלולרי ומסתדרת מצוין. הבוקר התעוררה בחשק מטורף ללחמניות שאפשר למלא בתוכן סלט וטחינה. נכנסנו למטבח והוצאנו את החומרים ואת המערבל. השתמשנו בבצק של המתכון המעולה לככרות לחם האישיים הממולאים בצל מקורמל וערמונים ויצאו לחמניות קלילות ומקסימות. עורכת את המתכון כאן, עבורכם וגם עבורה, שיהיה לה תיעוד נגיש ונוח כדי שנזכה העוד לחמניות בהמשך…
מה שתצטרכו להכנת 14 לחמניות
לבצק:
♢ שתיים וחצי כוסות קמח
♢ כוס קמח כוסמין (או כוס נוספת של קמח רגיל. סה”כ שלוש וחצי כוסות)
♢ 1 כוס חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)
♢ 1 כף חומץ טבעי (תפוחים או הדרים) או כף מיץ לימון
♢ 1 כף שמרים יבשים
♢ 4 כפות שמן זית
♢ 1 כף סוכר קנים
♢ כף מלח
♢ לזריה: שומשום, קצח, זעתר גרעני חמניה, פרג או מלח גס
כך עושים
♢ לבעלי מערבלי חשמלי: מנפים את הקמחים אל תוך קערת המערבל. מוסיפים את יתר החומרים. מתקינים את וו הלישה ומפעילים את המערבל במהירות האיטית ביותר כ 8 דקות. תוך כדקה בהדרגה החומרים ילכו ויתכדררו לבצק. אם התערובת פירורית ולא מתכדררת מוסיפים 2-3 כפות מים חמימים. אם היא דביקה ונראית מרוחה על דפנות הקערה מוסיפים כף או שתיים של קמח תוך הערבול.
למי שאין מערבל חשמלי: מנפים את הקמחים לקערה עמוקה, מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים לכדי כדור בצק ולשים כמה דקות טובות.
♢ מעבירים את הבצק לקערה גדולה שבתחתיתה מעט שמן זית. הופכים את כדור הבצק פעם אחת בתוך הקערה כך שיתכסה בשכבת שמן דקיקה, מה שישמור עליו מהתיבשות בזמן התפיחה.
♢ עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומעל במגבת ומניחים לשעה להכפלת הנפח.
♢ כעבור כשעה הבצק יקבל ממדים חדשים.
♢ יוצרים כ 14 פיסות. מכדררים בין כפות הידיים ומניחים בתוך עטרות ששומנו קלות. במקום עטרות אפשר להשתמש בתבנית שקעים או בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות לחמניות עגולות, מאורכות או לחמניות קשר.
♢ זורים את הזרעים, מכסים במגבת ומניחים להתפחה שניה של כעשרים דקות.
♢ אופים בתנור שחומם לחום של 170 מעלות 15-20 דקות עד שהלחמניות ישתזפו יפה.
הן אווריריות, טעימות ומופלאות. טעימות עם ממרחים מלוחים או מתוקים. אין אין על לחמניות טריות בעולם.
והנה הסיפוק השלם, כשהן ממולאות סלט ירקות טרי וטחינה.
ודאי הבחנתם מאחור ברקע המעניין, אז זו גאווה קטנה, הספקי ערב החג.
זו ארונית מקסימה שרכשתי ביד שניה ומיד סונג’רה לאחסן את קופסאות חוטי הרקמה שלי. המבנה שלה מהמם והצביעה שאבי שיקית כמו שאני אוהבת אבל את הבד שהודבק בפתחים ממש לא אהבתי.
במקור זו היא הייתה מין ארונית סבתא, בצבע חום כהה וכבד שכזו ורציתי להחזיר אותה להיות ארונית סבתא.
שלא כהרגלי לא צילמתי לפני ולא אחרי ולא תוך כדי עבודה, אבל כאן, מאחור, אתם יכולים לראות איך נראתה לפני. בתמונה חלל הבית רגע לפני סדנת רקמה.
ראשית פרקנו את הדלתות כדי לעבוד ביתר נוחות.
לימדנו את הילדים לעבוד עם צבט והם שלפו החוצה את סיכות המהדק שהחזיקו את הבד. במקומן קיבענו זכוכית שציפינו בטפט משגע.
איך?
לפני כמה ימים מדדתי את הפתחים והזמנתי שתי זכוכיות בעובי 3 מ”מ בחנות בשם מחסן הזכוכית באזור התעשיה כפר סבא. כשאספתי את הזכוכיות חתוכות במידה ומלוטשות, רכשתי גם 8 פינות שישמשו כקבוע לזכוכיות (אצרף בהמשך צילום בשמחה).
את הטפט המהמם מצאתי לאחר פישפושים ברשת. הזמנתי אותו מחנות און ליין בשם צביקה טפטים. הטפט הגיע הביתה עם שליח, בשירות נעים ונוח. הדוגמא שבחרתי כאן.
לימדתי את הילדים איך להצמיד את הטפט לזכוכית בלי שיווצרו בועות והם עזרו בהדבקה. עבדנו בהדרגה, בכל פעם התקדמנו כ 5 ס”מ באורך. הצמדנו את הטפט עם מין שפכטל פלסטיק שמשמש אותנו במטבח. זהו כלי עם שפה שטוחה ושפה מעוגלת. את השפה השטוחה מצמידים לטפט ומחליקים כלפי חוץ, כלפי השוליים הצדדים.
א”כ מדדנו וסימנו את המיקום המיועד של הזכוכית, ואת מיקום הזוויות שמחזיקות את הזכוכית. לימדנו את הילדים לקדוח חורים עדינים עם קדח צר ולהבריג לתוכם את הברגים שתפסו את הפינות התומכות.
כך הארונית נראית כעת. בעיני שלמות. מתחשק לי פשוט לגור בתוכה.
שיהיה המשך של חג שמח 🙂
כמה זמן ההתפחה השנייה?
עוד כעשרים דקות.
האם אפשר להכין את הלחמניות רק מקמח כוסמין?
אפשר,
הן יהיו יותר דחוסות אך גם יותר בריאות:)