מרעננים של קיץ

את יוצאת מהרכב. לחייך לוהטות, גבך מעוות אחרי שניסית לנשום ישירות מפתח האוורור של המזגן שעבד קשה כל הנסיעה אך לא הספיק לאזן את המצב בגלל הנסיעה הקצרה. את יוצאת הישר אל תוך המרק הקיצי המהביל שבחוץ הולכת ישר למקרר, פותחת את הדלת מכניסה את פניך לעומקו הקר וכולו מחייך אליך, מציע נחמות של קיץ.

 

כל המרעננים טבעוניים, טעימים ולא מכבידים. מחליקים ומתפשטים במורד הגוף ומורידים את הטמפרטורה שלו בשתי מעלות לפחות (הממצא עדיין לא הוכח באופן מדעי).

 

 

קוֹמפּוֹט

אני מודה שכשהיתי ילדה וסבתא זהבה הייתה מגישה קומפוט בתור קינוח הייתה הרגשה של אכזבה ממש. את רצינית, מרק פירות? אין איזו עוגת שוקולד עם קרם או מוס שוקולד או לפחות פרלין שוקולד קטן?

למדתי להעריך את הקומפוט בבגרותי. זה קריר, טעים, מרענן, מתוק, יש לזה טעם של העונה. זה נפלא. גם הילדים בבית נהנים ממנו מאוד.

 

 

אנחנו מכינים את הקומפוט כמו מין משקה, נוזלי. נוח לאחסן אותו בצנצנת או בקבוק ולמזוג ממנו לכוסות. את המשקה שותים, את הפירות אוכלים בכפית.

 

מה שתצטרכו

♢ פירות בשלים של קיץ חתוכים לקוביות- נקטרינות, שזיפים, אפרסקים, ענבים, אפשר גם אגסים ותפוחים.

♢ 2-3 סוכר קנים או יותר לפי הטעם

♢ שני סרטים של קליפת לימון

♢ אפשר: מקל קינמון

 

כך עושים

♢ שמים את הפירות וסוכר בסיר, מוסיפים מים ביחס הגיוני לכמות הפרי כך שיהיה לנו משקה לא דליל מידי וגם לא ריבה.

♢ מחממים עד רתיחה עדינה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול.

♢ מצננים, מעבירים לצנצנת גבוהה ומאחסנים במקרר.

 

מנגו לאסי

יש מצב שהקשר בין המתכון שלי למתכון ההודי מקרי בהחלט אבל ההשראה היא לגמרי מהודו. מתכון שעשיתי כמה פעמים והבאתי לכדי דיוק, לשמחת כל בני הבית.

 

השוק מוצף כעת במנגו משובח ומי שהתברך בעץ מנגו טוב הוא ודאי קורס מרוב פרי בימים הללו. כיוון שאין לנו עץ מנגו, אפילו לא קטן, אנחנו מסתפקים בלקטוף את הכוסות מהמדף במקרר. בעונג.

 

 

מה שתצטרכו

♢ 4-5 מנגו בשלים

♢ 1 כוס חלב שקדים או קוקוס שקדים או חלב צמחי אחר שאוהבים

♢ 1 יוגורט טבעוני

♢ 1 כף מייפל (במידת הצורך, חיזוק לפרי פחות בשל)

♢ קוביית ג’ינג’ר קפוא או רבע כפית ג’ינג’ר טרי (אופציונלי)

♢ גרידת לימון

 

כך עושים

♢ מכניסים את המנגו, הג’ינג’ר, החלב והיוגורט לבלנדר או לויטמיקס ומרסקים עד שאחיד. המנגו לאסי אמור להיות במין מצב ביניים- לא נוזלי לגמרי וגם לא סמיך לגמרי.

♢ מתבלים מייפל וגרידת לימון נותנים עוד שני פולסים וטועמים. טעם הגרד לימון והג’ינג’ר אמור להיות מורגש אך לא משתלט.

♢ מעבירים לכוסות קטנות ומאחסנים במקרר. מגישים עם כפיות קטנות.

 

קרטיב אבטיח

יש אנשים שאוהבים אבטיח רק כמו שהוא. אני מאוד אוהבת מיץ אבטיח ונענע (אבטיח + נענע בויטמיקס 20 שניות) וגם קרטיב אבטיח.

 

 

מה שתצטרכו

♢ קוביות אבטיח

♢ כוסיות חד פעמיות קטנות, מקלונים לנעיצה, וושי טייפ למשקיענים

 

כך עושים

♢ מרסקים את האבטיח בבלנדר, מעבירים לכוסיות קטנות ומכניסים לפריזר.

♢ לאחר התמצקות חלקית נועצים את המקלונים. ממתינים לקפיאה מלאה לפני שאוכלים.

♢ לשחרור הקרטיב מהכוסות שוטפים את הכוס מבחוץ במעט מים חמימים.

 

מעדן טפיוקה

הבית שלנו מתחלק לשניים- לאלה שאוהבים מעדן טפיוקה סמיך, כמעט מוצק ומאוד עשיר ולאלה שאוהבים אותו יותר דליל.

המעדן טפיוקה הכי טעים בעיני הוא זה של הבית התאילנדי המוגש עם קוביות קרח ופירות טריים.

 

 

לאחר המון ניסיונות וכל מיני שיטות, כך אני מכינה את המעדן טפיוקה שלנו:

 

מה שתצטרכו

♢ שלוש וחצי כוסות מים

♢ רבע עד חצי כוס סוכר או 3-4 כפות מייפל טבעי

♢ 1/2 כוס פניני טפיוקה קטנות (קונים במדף “מזרח ומערב” בסופר)

♢ כ 200 מ”ל נוזל קוקוס (ממליצה על זה של AROY-D)

♢ קוביות של פירות העונה- בקיץ מנגו ליצ’י ואננס מוצקים ויפים

 

כך עושים

♢ בסיר בינוני מבשלים את המים וההסוכר עד רתיחה עדינה.

♢ מוספים את פניני הטפיוקה תוך בחישה.

♢ מבשלים על אש רגועה, תוך בחישה מפעם לפעם לבל יהפכו הפנינים לגוש. עבור כל 20 דקות או כאשר הפנינים הופכות להיות נפוחות ושקפקפות מכבים את האש.

♢ מניחים להגיע לטמפ’ החדר ומידי פעם בוחשים. מכניסים לקרור.

♢ מוסיפים כ 200 מ”ל נוזל קוקוס או לפי הטעם.

♢ מוסיפים את קוביות הפרי, מערבבים. מעבירים לכלים אישיים או לכלי אחסון מרכזי ומכניסים למקרר. המעדן הכי טעים כשהוא קר ממש.

 

כך זה נראה כשממש רוצים להשקיע: צנצנת קטנה ממקסטוק, מנג’ט של עוגיות וגומיה. התווית עשיה רצועת וושי טייפ.

 

למתכון בסיסי למעדן טפיוקה ועוד כל מיני גיוונים קפצו גם לכתבה של חברתי עופרי זוטא.

 

 

 

משקה הבית

מי שהגיע לסדנאות שאני מארחת בביתי מכיר את המשקה הזה היטב:)

זהו משקה שלמדתי ממורתי לשעבר לקרמיקה, חוה רובינשטיין מכפר מלל, אומץ על ידי משפחתי באופן חוקי ומאז הוא בן בית.

המתכון של המשקה צעד צעד כאן בבלוג.

 

 

חליטת צמחים מהגינה

מה שתצטרכו

♢ צרור של עשבי תה- לימונית, נענע, מליסה לואיזה, עלה אחד של ג’רניום לימוני

♢ כף שתיים סוכר

 

כך עושים

מבשלים יחד בסיר קטן את העלים והסוכר עם מים. מצצנים, מעבירים לבקבוק ומכניסים למקרר.

 

ימים נעימים וצוננים לכולם

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *