משוגעת על אוכל שילדים יכולים להכין לגמרי בעצמם. היופי הוא שככל שהם גדלים הרפרטואר מתרחב, וזה כל נוח…
היום, למשל הם הכינו מלפפונים חמוצים כי אלה שהם הכינו בפעם שעברה התחסלו. הפעם הצלחנו אפילו לתעד!
אל תצחקו אבל למרות שידעתי איפשהו בראש שמלפפונים חמוצים זה משהו שממש קל להכין, רק לאחרונה התחלתי ליישם את המתכון הותיק של אמא. והאמת שאין כמו מלפפונים חמוצים ביתיים.
מה שתצטרכו
♢ 7-8 מלפפונים מוצקים ויפים (מומלץ ב*עונה* – בקיץ)
♢ 3-4 שיני שום
♢ צרור שמיר
♢ מלח
♢ חומץ איכותי
♢ אפשר: פלפל ירוק חריף
כך עושים
♢ שוטפים את המלפפונים ואת השמיר.
♢ מכניסים את המלפפונים לצנצנת שטופה ונקיה (ועדיף גם מעוקרת אך לא חמה למגע) כזו שתכיל אותם בצפיפות יחסית.
♢ דוחקים פנימה את השמיר.
♢ מקלפים את שיני השום.
♢ ממלאים מים כך שיכסו את המלפפונים ומודדים תוך כדי את הכמויות.
♢ זורקים פנימה את שיני השום.
♢ על כל כוס של מים מוסיפים כפית אחת של מלח.
♢ על כל כוס של מים מודדים כף אחת של חומץ (אפשר גם פחות).
♢ פוקקים.
♢ ועכשיו הקטע הקשה…. ממתינים ותוך כדי מותחים קצת את שריר האיפוק. אפשר להניח את הצנצנת על אדן של חלון שמגיעות אליו קרני השמש כדי להאיץ את התהליך.
♢ איך יודעים שהמלפפונים מוכנים? מידי פעם פותחים ודוגמים. המים ילכו ויהיו עכורים וצבע המלפפונים יראו יותר ויותר כמו…. מלפפונים חמוצים. סביר להניח שיהיו מוכנים כעבור 5-6 ימים.
♢ כשהמלפפונים מוכנים- מעבירים למקרר.
אתם יודעים מה הקטע הכי טוב בתיעוד? בפעם הבאה הם כבר לא יצטרכו את ההוראות שלי בע”פ כי יהיה להם אותן כאן, בבלוג. שזה עוד שלב בעצמאות.
תודה רבה על התיעוד
צריך גם חומץ וגם מלח?
היי ללי,
כן, במתכון הזה יש גם מלח וגם חומץ. שני המרכיבים תורמים להחמצה ולשימור.
אגב, אפשר לחזק כל אחד מהם, לפי הטעם.