אלוּפָּטרי- כיסונים הודים מעולים

תמונה של הגלגלים האלה עם טקסט ברוסית קפצה עלי בפינטרסט והכניסה אותי לשגעת. התחלתי לחפור במתכונים ברשת כדי לגלות מה המאכל הזה, אחר כך צרפתי כמה מתכונים יחד כדי לבצע את הפלא. אז תכירו את האלוּפטרי Alupatry, כיסונים הודיים מטוגנים, ממולאים בתפוחי אדמה ותבלינים. טעימים ברמות.

 

מה שתצטרכו להכנת כ 20 כיסונים

לבצק:

♢ 200 גרם קמח

♢ 1/2 כפית מלח

♢ 1/4 כפית כורכום

♢ 1 כפית שמן

♢ 100 מ”ל מים

 

למילוי:

♢ 4-5 תפוחי אדמה בינוניים שטופים

♢ כפית סוכר חום

♢ צרור עשבי תיבול קצוצים קטן- פטרוזיליה, בצל ירוק

♢ 1/4 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר

♢ כפית מלח

♢ 2 כפות שומשום

♢ 1/4 כפית כורכום

 

כך עושים

♢ מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם עד ריכוך.

♢ שמים בקערה את הקמח והתבלינים. מוסיפים את כפית השמן.

 

 

♢ מוסיפים בהדרגה את המים, ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים, עד שניתן לאחד וללוש את הבצק. לשים מעט ומניחים בצד, עטוף בשקית סנדביצ’ים.

 

 

 

♢ שוטפים את תפוחי האדמה במים קרים כדי שנוכל לעבוד איתם. משילים את הקליפה.

 

 

 

♢ מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם התבלינים של המילוי, מועכים ומערבבים יחד.

 

 

♢ מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול, בעובי דק למדי של 3-4 מ”מ.

 

 

♢ מניחים בעזרת כף תלוליות של תערובת על הבצק ובעזרת האצבעות משטחים לשכבה אחידה למדי.

 

 

♢ מגלגלים את העלה לשטרודל. אפשר לקמח אותו מעט כדי להפרידו מהמשטח.

 

 

♢ חותכים לגלגלים בעובי של כ 1.5 ס”מ.

 

 

♢ מקמחים את הגלגלים בטיפ טיפה קמח. מנערים את הקמח המיותר.

 

 

 

♢ מטגנים בשמן חם בעומק של הכיסונים +.

♢ מניחים על נייר סופג וזוללים.

 

 

 

{וואווו יצא טעים ברמות! }

 

 

נהדר להגיש עם סלט ירקות טרי וטחינה! ארוחת טבעונית מושלמת.

 

 

ומי שחשקה נפשו באוכל הודי נפלא באמת- ממליצה מכל הלב להגיע לאחת הארוחות או הסדנאות של אמא הודית, חוויה קולינרית בלתי נשכחת. אני יודעת כי זכיתי כבר להנות מהאוכל המופלא הזה בשלוש הזדמנויות שונות. ובכל אחת מהן היה משובח.

להתראות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *