פודינג לחם- קינוח מהיר לעצלנים

אני מקווה שאני לא יוצרת בלבול אצלכם. כן, אני יוצרת, כל מיני פרוייקטים אומנותיים, סדנאות וגם אוכל. כל עוד הוא טעים ויפה וגם טבעוני.

 

לפניכם מתכון מדליק מאוד ומהיר הכנה. אמנם הוא מלא גלוטן ויש בו גם סוכר אבל מה זה מנחם. צריך קצת נחמות בחורף הזה עם כל הרוחות והכפור.

 

זה רק עוד מתכון שבו הגרסא הטבעונית לא נופלת מהמסורתית, בעיני להפך, טעימה הרבה יותר ומאוד מעודנת. בחרתי לתבל בתערובת של אבקת סחלב (אותה תערבבו לבד או תשתמשו בשקית מוכנה) שהוסיפה טוויסט עדין משגע והעלה את מד הנחמה שלב אחד נוסף. נשתמש בלחם ישן, בן כמה ימים, חמוץ כמעט, כי ככה הוא הכי טעים והכי סופג את הטעמים. נשרה את הלחם, א”כ נאפה ובתמורה נקבל מאפה מנחם שאוכלים חם, מהביל, אחרי שבזקנו עליו אבקת סוכר, למען הלובן העדין והאופטימי הזה. במהלך האפיה הקשה של הלחם הופך להיות קריספי והלחם שבתחתית התבנית רך וספוג, ומזכיר קצת לחם מטוגן, ומתובל בנגיעות האלה המוכרות מהסחלב.

 

מה שנצטרך (לתבנית סטנדרטית)

◇ 8-10 פרוסות לחם ישן, עדיף לבן או חלה, בני יומיים שלושה

◇ 2 כוסות חלב שקדים או חלב צמחי אחר שאוהבים

◇ 2 כפות אבקת סוכר

◇ 2 כפות אבקת קורנפלור

◇ טיפות אחדות של מי זהר או מי ורדים

◇ כפית תמצית וניל איכותית או גרגרים שהוצאנו מחצי מקל וניל שנחתך לאורכו

◇ 250 מ”ל נוזל קוקוס (ממליצה על AROY-D הנמכר בקרטון קטן וירוק). הכי טבעי, הכי טעים

◇ אבקת סוכר לפיזור לפני ההגשה

*קיצור דרך לממהרים: במקום אבקת הסוכר, הקורנפלור ומי הזוהר- שקית אבקת סחלב להכנה מהירה- 56 גרם.

 

כך עושים

◇ חותכים את פרוסות הלחם לפיסות בגודל ביס.

 

dsc_6493

 

 

◇ מוזגים את החלב ונוזל הקוקוס לקערה. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת הסוכר, ומי הורדים (או את האבקה מהירת ההכנה, במקום השלושה) לקערה. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים.

◇ נותנים לתערובת לחכות כמה דקות ומערבבים מפעם לפעם. התערובת תתחיל להסמיך מעט.

◇ מוזגים את התערובת על הלחם בתנועה סיבובית כזו שתגיע לכל קצות התבנית. הופכים מעט ובעדינות את הלחם (זהירות לא לפרק!).

◇ מניחים להמתנה של כעשר דקות, כוננות ספיגה.

 

dsc_6590

 

◇ אופים כ 20-30 דקות בחום של כ 170 מעלות, עד שפני המאפה שחומים והבלילה אפויה. בוזקים מעט אבקת סוכר.

◇ עורמים בקעריות וטורפים.

 

dsc_6579

 

גיוונים:

במקום התיבול הסחלבי המעולה אפשר לפזר בתבנית חופן פקאנים קצוצים גס, או שוקולד צ’יפס, או קינמון.

גם קוביות פרי כמו תפוחים או אגסים עם או בלי צימוקים, הולך מצוין.

 

dsc_6582

 

כפי שסיפרתי בפוסט הקודם, לאחר תקופת פיתוח אינטנסיבית ומהנה אני יוצאת עם 4 סדנאות שונות בתחומי ה DIY, העיצוב והיצירה. לוח הסדנאות החדש כבר עודכן בבלוג.

אלה הסדנאות הבאות שבחרתי ללמד בסשין הזה, של חורף 2017:

מעצבות סקולנטים– סדנה של יצירת שתילי סקולנטים זעירים בטכניקה מעורבת של ציור ורקמה.

צילום רקום– עבודת רקמה על צילום שלכם, בתוך מסגרת של חישוק רקמה.

שוזרות רוקמות– סדנת רקמה ואפליקציה של זר פרחים בסגנון נוסטלגי.

אפליקציה ורקמה– יצירת תמונה המורכבת משילוב של בדי כותנה מדוגמים ותכי רקמה.

 

מעוניינות להרשם לאחת הסדנאות? שלחו לי מייל.

prevew1

 

חורף של נחמות מתוקות לכולם

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *