לחם חום

כרגיל בנוהל, כשיוצאים דברים טובים במטבח שלי חייבת לשתף אתכם, אז הפעם מתכון לא מקורי שלי, אבל הוא יצא כל כך מוצלח שממש ממליצה לכם להכין גם.

המתכון של מנחת הארץ (האתרדף הפייס), טחנת קמח אורגנית שיש לה ליין של קמחים אורגנים משובחים, ובה טוחנים קמח מלא, בריא וטבעי ללא שום תוספות.אני קונה בקביעות את קמח הכוסמין שלהם (גם 100% וגם ה 70%) ובעיני הוא הכי טעים שיש בשוק.

לא אומר שאין במטבחינו קמח לבן אך אני בהחלט משתלדת לשלב גם קמחים נוספים, בריאים יותר ומלאים. בלחם הזה שהכנתי בשבת משולבים קמח מלא, קמח שיפון וקמח כוסמין, אין בו שמן כלל והתוצאה נהדרת. הלחם טעים, מרקמו נהדר, הוא מתאים לממרחים ולטבילה ברוטב של הסלט, במרקים ובתבשילים. הוא משובח כשהוא טרי וגם עובר בהצלחה הקפאה והפשרה. יש לא נוכחות ונפח, הוא משביע אך לא דחוס מידי וכבד.

 

הרכב החומרים מדויק לפי המתכון של מנחת הארץ, אך הכנתי את הלחם באותו האופן שאני מכינה בד”כ בצקי שמרים, רק הארכתי את זמן ההתפחה.

 

dsc_4535

 

מה שתצטרכו לכיכר גדולה או שתי כיכרות קטנות

♢ 350 גרם קמח מלא 70% או קמח לבן

♢ 250 גרם קמח שיפון

♢ 150 גרם קמח כוסמין

♢ 2 כפות שמרים יבשים

♢ 3 כפות סוכר

♢ 1 כף מלח

♢ 2.5 כוסות מים חמימים

 

כך עושים

♢ מנפים את הקמחים אל תוך קערת המערבל. מוסיפים את הסוכר השמרים והמלח. מוסיפים את המים.

♢ מפעילים את המערבל, כשוו הלישה מותקן עליו לכ 10 דקות. אם אין מערבל חשמלי, מערבבים את החומרים יחד בקערה ולשים כ 10 דקות.

♢ מעבירים לקערה משומנת קלות להתפחה של כשעה במקום חמים.

♢ משחררים בעדינות את האויר מהבצק ומתפיחים חצי שעה נוספת.

♢ יוצרים את צורת הככר ומניחים על תבנית אפיה. אני חילקתי את הכמות בין שתי תבניות מאורכות.

♢ מכסים ומעבירים להתפחה של כשעה במקום חמים.

 

dsc_4469

 

מחממים את התנור ל 200 מעלות. מעבירים ל 180 מעלות ואופים את הכיכרות כ 40-45 דקות. מצננים על רשת.

כשהלחם מגיע לטמפרטורת החדר ניתן לפרוס אותו לפרוסות ממש דקיקות, שקופות כמעט.

 

dsc_4628

 

אבל אני איך לומר, בנאדם של פרוסות דשנות. אבא היה קורא לזה פרוסות פועלים.

תכל’ס, הגיוני. פועלת פשוטה אני. לשה מתפיחה ואופה. שמחה על הלחם.

 

dsc_4529

 

dsc_4549

 

 

למי שבעינייני שמרים, תמצאו עוד המון מתכוני שמרים כאן.

שבוע נהדר לכולם

  • נראה מעולה!
    שתי שאלות: שתי תבניות- האם הכוונה לשתיים של לחם שהן רחבות יותר מאינגליש קייק רגילות?
    ושאלה שניה האם אפשר להכין רק עם קמח כוסמין ושיפון?
    לא משתמשת בקמח חיטה רגיל גם אם הוא מלא..
    תודה
    קרן

    • היי קרן,
      השתמשתי בתבניות אפייה רחבות יותר מאינגליש קייק. לדעתי אינגליש קייק פחות מתאים.
      לא ניסיתי ללא קמח חיטה. אני מאמינה שיעבוד. אם תנסי תעדכני?
      עינת.

  • ראשית כמה אני שמחה שיש נוהל. ועוד נוהל לדברים טובים. מה טוב. והפעם עבורי זה פוסט חגיגה עם המלצה להניח בצד את המערבל החשמלי ולהזמין את הידיים הפועלות שלי ..ובסוד אשתף אותך שגם לי יש סיפור של אבא ולחם פועלים אבל זה כבר לשיח פועלות מחוץ לאון ליין..מקסים וטעים הפוסט שלך. אני טופחת ותופחת מנחת..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *