עוגת השוקולד הטבעונית שלי

כל בית צריך עוגת שוקולד טובה. אז זהו, סוף סוף אחרי ארבע שנים פחות חודש של טבעונות מצאתי את העוגה שלנו. היא לחה אך לא מתפוררת, לא מחניקה ולא מיובשת, טעימה ברמות ונשמרת כמה ימים טובים (בקיץ במקרר).

 

מומלץ לאפות את העוגה בתבנית לא גדולה- עגולה של 20 ס”מ (יש כאלה חד פעמיות) או בתבנית אינגליש קייק, כדי שיהיה לה מספיק עומק שיגן עליה מפני התייבשות.

 

במרכז העוגה נמרח גנאש מעולה של שוקולד מתובל בחמאת בוטנים (השילוב האהוב עלי!) מי שלא אוהב חמאת בוטנים יכול להחליפה בחמאת אגוזים עדינה כמו חמאת שקדים (או שקדיה) או חמאת קשיו. את יתרת הגנאש נמרח למעלה וסביב סביב.

(הפעם לפניכם תמונות מהתוצר המוגמר בלבד… העוגה הוכנה בשעות לילה מאוחרות ובלתי רלוונטיות לצילום).

 

dsc_5160

 

מה שתצטרכו לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס”מ

החומרים היבשים

♢ 2 כוסות קמח רגיל

♢ 1/2 כוס קקאו מנופה

♢ 1 כפית סודה לשתיה

♢ 3/4 כוס סוכר (אני משתמשת בסוכר קנים אורגני)

קורט מלח

 

החומרים הרטובים

♢ כוס וחצי חלב שקדים או חלב צמחי אחר שאוהבים

♢ 50 גרם שוקולד מריר

♢ 1/2 כוס שמן

♢ כפית תמצית וניל

♢ 3 כפות סירופ מייפל טבעי

♢ 1 כף חומץ תפוחים או חומץ טבעי אחר (לא מורגש בטעם אך נחוץ למרקם)

 

לגנאש

♢ 1/2 כוס חלב שקדים או חלב צמחי אחר

♢ 1/3 כוס אבקת סוכר

♢ 50 גרם שוקולד מריר

♢ 1/2 כפית תמצית וניל

♢ 1/4 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה או חמאת שקדים או חמאת קשיו

 

dsc_5172

 

כך עושים

♢ מערבבים בקערה בינונית את החומרים היבשים עד ערבוב אחיד.

♢ מחממים יחד כוס מהחלב יחד עם השוקלד בסיר קטן על אש נמוכה תוך בחישה והקפדה שהחלב לא ירתח.

♢ מערבבים היטב עד שהשוקולד ימס לגמרי בחלב. מורידים מהאש. מוסיפים את יתר החומרים הרטובים, מלבד החומץ, מוסיפים גם את כוס החלב הנותרת. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

♢ מצרפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים היטב. מוסיפים את כף החומץ ומערבבים שוב עד שהחומץ יטמע כליל בתערובת.

♢ משמנים שתי תבניות זהות בקוטר 20 ס”מ (אפשר גם חד פעמיות) או תבנית אחת גבוהה בקוטר 20 ס”מ, או: 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

♢ אופים את העוגות בחום של 170 מעלות כ 30 דקות במקרה שאנחנו אופים בשתי תבניות שונות או כ 40 דקות אם אנחנו אופים את כל הכמות יחד בתבנית אחת.

איך יודעים מתי העוגה מוכנה? נועצים במרכזה קיסם. בעוגות טבעוניות הקיסם לא אמור לצאת יבש אלא לח. המנעו מאפית יתר.

♢ מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה כ 10 דקות. כעבור 10 דקות מוציאים מהתנור ועוטפים אותה במגבת מטבח נקייה למניעת התייבשות, עד התקררות מלאה.

 

בנתיים מכינים את הגנאש:

♢ בסיר קטן מחממים את החלב ואת אבקת הסוכר (ללא רתיחה). מוסיפים את השוקולד ומחממים בעדינות תוך בחישה עד שהשוקולד ימס לגמרי בתוך החלב.

♢ מוסיפים את חמאת הבוטנים ותמצית הוניל ומערבבים היטב יחד ליצירת קרם חלק ואחיד. מקררים מעט לפני שממשיכים.

 

אם גם לכם כמו לי נוצרה חטוטרת משונה על העוגה בזמן האפיה, מיישרים את העוגה ע”י ניסור רוחבי בסכין. כדי שתהיה ממש ישרה הפכו אותה כך שהחלק התחתון יהיה למעלה.

אם אפיתם עוגה אחת פרסו אותה באמצעה ומרחו מחצית הגנאש על המחצית התחתונה. אם אפיתם שתי עוגות מרחו על אחת העוגות את מחצית הגנאש.

העבירו את המחצית המצופה לקירור של כמה דקות במקרר עד שהגנאש יתמצק. הניחו את המחצית השניה מעל העוגה ומרחו את יתרת הגנאש על העוגה וסביב לה. אם הגנאש רטוב ונוזלי אפשר שוב להעביר לקירור קל עד הסמכה והתמצקות.

 

dsc_5206

 

dsc_5180

 

dsc_5380

 

זהו, העוגה מוכנה ומשובחה. תהנו!

  • תודה! נראית עוגה נהדרת, אנסה אותה לסופ”ש הקרוב 🙂
    בקשת עיצה: אני מכורה לעוגות שוקולד וגם לעוגות קפה…
    אפשר לשלב קפה בעוגה הזאת, או שהוא לא יורגש?
    ואם כן, איפה היית משלבת אותו, בתערובת או בגנאש (או גם וגם…)?
    תודה, ושתהיה שבת חורפית ביתית וחמה <3

    • היי מלכה,
      את ממש צודקת, קפה ילך פה מעולה. הייתי מוסיפה לתערובת.
      בתערובת- הוסיפי בשלב של חימום החלב כפית וחצי קפה נמס מגורען והמיסי עם השוקולד.
      אפשר גם לחזק את הגנאש עם עוד טיפה קפה, נגיד חצי כפית, לטעום ואולי לחזק עוד טיפה.
      תעדכני איך יצא?

        • אז סוף סוף הכנתי היום – קודם כל, עוגה נהדרת, תודה!!!
          לגבי הקפה, כפי שחששתי, למרות ששמתי 2 כפיות בבלילה ועוד כפית בגנאש, טעמו נבלע והוא לא הורגש.
          אם כך להבא, פעם נהנה מעוגת שוקולד, ופעם מעוגת קפה –
          פעמיים כי טוב”

    • היי אופיר,
      היא נשמרת מעולה כמה ימים טובים. בחורף יכולה לשהות בכיף מחוץ למקרר.
      אני קונה אבקת קקאו ראו אורגנית. אלה פולי קקאו לא קלויים שעברו טחינה. ניתן לרכוש בחנויות הטבע. נחשב סופר פוד ומאוד מזין. שווה להחזיק בבית 🙂

      • תודה על המענה 🙂
        סליחה על כל השאלות…יש לעוגה מרקם טבעוני? להרבה עוגות שאני מכינה יוצא מרקם או מאוד יבש או מאוד משחתי (ברמה מוגזמת שמרגיש חנוק ונדבק לשיניים ולפה)..אני פשוט מחפשת עוגה שוקולדית כמו עוגות לא טבעוניות שהכנתי פעם..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *