אוהבת לשמר. זכרונות רגעים חוויות וגם טעמים. תותים של האביב, תפוזים סיניים של חורף, שזיפים של קיץ, למון גראס פעם בשנה. הפעם שימרתי מנגו מעולה של סתיו אותו תיבלתי בעדינות בזרעים של וניל. זו ריבה נהדרת על טוסט, עם יוגורט וגרנולה, או סתם בכפית קטנה ישר לפה כשיש נפילת סוכר.
בימים האלה של החגים, ריבה באריזה אישית זו אחת המתנות DIY הקלאסית והמוצלחות שיש. תמיד עובדת ותמיד משמחת. את הריבה ארזתי בצנצנות מאותו סוג שריססתי ושימשו אותי כתפוחים שמולאו בהפתעות לילדים בראש השנה.
מה שתצטרכו להכנת ריבת מנגו מעולה
4 מנגואים גדולים ויפים (כ 1200 פרי נטו)
500 גרם סוכר
חצי כפית זרעי וניל (ניתן לקנות בחנויות האפיה) או זרעים מחצי מקל וניל
כך עושים
חותכים את המנגו כמה שיותר קרוב לגרעין, קולפים וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים לסיר.
מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. בוחשים מפעם לפעם, בזהירות, כדי לא למעוך או לשבור את הפרי.
הריבה תסמיך, מעט. מכבים את האש ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
עכשיו כמעט בטוח שתהיה שנה מתוקה, לא?
פשוט מדהים מדהים!!!!!!!
אשמח לדעת מאיפה הצינצנות
נכון מושלמות? קניתי במקס סטוק, 4 ב 10 שקלים. קנייה שווה 🙂
תראי בפוסט הזה את ה DIY שעשיתי איתן:
https://www.mazminim.co.il/2016/09/%d7%a9%d7%95%d7%9c%d7%97%d7%9f-%d7%97%d7%92-diy.html