קציפת חלבה עם טראפלס מטבעות שוקולד

משתפת בקינוח מהיר הכנה וטעים שהגשתי בליל אמש, בארוחת החג בסוכה. קציפה קלילה שכולם טרפו בהנאה.

זה התחיל ממארז של שערות החלבה שקרץ לי מהויטרינה של מאפיית אבולעפיה ביפו. יש להם שערות חלבה נפלאות. פריכות, לא נדבקות לשיניים בכלל, וממש עדינות בטעמן. התחשק לי להכין מהן קינוח קליל. לשבירת הצבע וגיוון בטעם יצרתי מטבעות טרפלס קטנים על בסיס טחינה וסילאן. אחד השילובים המעולים.

 

dsc_3237

 

מה שתצטרכו

לקציפה

250 מ”ל שמנת צמחית להקצפה או פחית קרם קוקוס מקוררת משך לילה + 3 כפות פודינג וניל

7-8 כפות של שערות חלבה או חלבה טובה ואיכותית מפוררת לגושים קטנים אך לא מפוררת לגמרי

יוגורט סויה טבעי

 

לטראפלס מטבעות השוקולד

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות סילאן טבעי

2 כפות קקאו שנופה דרך מסננת

2 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה

2-3 טיפות תמצית וניל

 

להגשה

בְּרָס (אגוזי לוז קלויים ומצופים), קקאו מנופה או אבקת שוקולית או מעט שערות חלבה

 

כך עושים

מקציפים את השמנת עד שתהיה יציבה. אם משתמשים בקרם קוקוס- לאחר הקירור מעבירים רק את החלק העליון, הסמיך למערבל (מוותרים על הנוזל שבתחתית הפחית) מוסיפים את הפודינג ומקציפים יחד.

מערבבים בקערה את החלבה והיוגורט. הערבוב יפורר את שערות החלבה לפיסות קטנות יותר. אין צורך לעשות ערבוב מלא ואחיד, כי נחמד שנתקלים בהפתעות קטנות של חלבה תוך כדי אכילה.

 

dsc_3245

 

מקפלים את היוגורט אל תוך הקצפת. מעבירים לכלים קטנים ושומרים במקרר.

 

dsc_3257

 

dsc_3264

 

מכינים את מטבעות השוקולד

מערבבים בכוס עם פיית מזיגה (השתמשתי בכוס מידה) את כל החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים לגובה של עד 1/2 ס”מ לתבניות קטנות. מעבירים לפריזר.

 

dsc_3270

 

כעבור שעה מחלצים בעדינות את המטבעות מהתבנית ושומרים אותן בכלי בפריזר (לטראפל קר ונוקשה יותר) או במקרר (לטראפל יותר רך) עד להגשה.

 

dsc_3276

 

להגשה

מפזרים את הברס ונועצים מטבע של טראפל שוקולד. מגישים מיד.

אפשר לסדר את המנות מראש ולשמור בקירור עד הארוחה.

 

dsc_3280

 

dsc_3294

 

המשך חגים שמחים וימים נעימים לכולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *