ככר לחם קינואה (בעצם שתיים)

טוב לא אחפור לכם על היתרונות הבריאותיים של הקינואה, במיוחד כשברור כשמש בצהרי אוגוסט שגם אתם בימים האלה של החופש הגדול קצת מורידים סטנדרטים. חמש שעות טלויזיה במקום חצי שעה, נודלס בכוס הפלסטיק של מנה חמה, פופקורן מהמיקרו ודברים איומים כאלה (סתם! הזיתי! אל תשלחו את שירותי הסעד!).

 

תכינו את הלחם הזה כי יש לו מרקם מיוחד, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, הוא קליל, מתקתק וקולט נפלא טעמים וממרחים. מריבה טובה ועד הרוטב הזה שנשאר בקערה אחרי שמחסלים את הסלט. זה לחם שלא ניתן ללוש ומכינים אותו בדרך שונה ממתכוני השמרים האחרים כאן בבלוג. קצת יותר מעורבות של הידיים וקצת דביקי אבל התוצאה שווה ומזינה.

 

מלבד הקינואה יש בלחם תערובת קמחים (כוסמין ולבן 50/50). אפשר להחליף את הלבן במלא והמרקם יהיה דחוס ומלא יותר, בהתאם.

להכנת הלחם תצטרכו 2 כוסות של קינואה מבושלת. הרתיחו 3-4 כוסות מים בסיר, הוסיפו חצי כוס קינואה ובשלו עד שתתרכך אך לא תתפרק (עניין של 7-8 דקות). סננו ומדדו שתי כוסות.

 

מה שנצטרך לשתי ככרות גדולות או שלוש קטנות 

לתסיסה הראשונה

2 כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח חיטה מלאה או קמח לבן)

2 כוסות קמח לבן

1 כף סוכר חום

כף וחצי שמרים יבשים

3 כוסות מים חמימים (כאלה שניתן לטבול בתוכם אצבע בנעימות)

 

יתר חומרי הבצק

1/2 כוס שמן זית

2 כוסות קינואה מבושלת

1 כף מלח

3-4 כוסות קמח (כוסמין ורגיל או מלא, להעדפתכם)

שומשום לציפוי

 

כך עושים

◆ אל תוך קערה גדולה מנפים שתי כוסות קמח כוסמין ושתי כוסות קמח לבן. מוסיפים את הסוכר והשמרים היבשים, מערבבים.

 

DSC_1126

 

◆ מוזגים את המים החמימים ומערבבים-מקפלים בעזרת לקקן תוך איסוף התערובת מדפנות הקערה.

◆ מניחים לכעשר דקות. התערובת תחל בתהליך תסיסה, במהלכן יווצרו בועות מרגשות.

◆ בנתיים מנפים 4 כוסות נוספות של קמח לתוך קערה אחרת (חצי קמח כוסמין וחצי קמח רגיל). מוסיפים כף שטוחה של מלח ומערבבים את הקמח והמלח.

◆ מוסיפים לבלילה 2 כוסות קינואה מבושלת, את שמן הזית ואת הקמח עם המלח בהדרגה, 3 כוסות והרביעית בהדרגה.

◆ מערבבים-מקפלים עם לקקן, אוספים מהדפנות ומערבבים פנימה. הבצק עיסתי ודביק למדי.

◆ מקמחים את השיש ובידיים נקיות ומקומחות מעט מעבירים את הבלילה הבצקית לשיש. הופכים-מקפלים את הבצק פעמים אחדות.

 

DSC_1133

 

◆ שוטפים את הקערה ומייבשים היטב, משמנים אותה מבסיסה ולאורך הדפנות. מעבירים את הבצק לקערה. אם יש לכם מין שפכטל פלסטיק של אפיה אפשר להשתמש בו לאיסוף הבצק.

◆ מכסים בניילון ומעבירים למקום חמים להתפחה של כ 40 דקות עד הכפלת הנפח.

בנתיים משמנים היטב את התחתית והשוליים, עד למעלה של תבניות הלחם.

 

DSC_1137

 

◆ בידיים יבשות ומקומחות מעבירים מחצית מהבצק לתבנית ואת המחצית השניה לתבנית השניה.

 

DSC_1143

 

◆ מפזרים שומשום וטופחים עליו קלות בעזרת לקקן או יד רטובה בכדי להצמידו ככל האפשר לבלילה.

◆ מניחים למנוחה של כחצי שעה.

 

DSC_1150

 

◆ אופים כ 35 דקות בחום של 170 מעלות. אפשר לנעוץ קיסם במרכז ולבדוק שהככרות נאפו היטב.

◆ מצננים כעשר דקות ומחלצים מהתבנית.

 

DSC_1175

 

עם ריבת פירות קיץ וחמאה טבעונית. טעים. ממש.

 

DSC_1187

 

המשך קיץ שפוי לכולם ღ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *