שלום לכולם,
משתפת במתכון ביתי שלנו לעוגה מקסימה ושמחה. בצק שקדים עדין ונפלא ושלל פירות צרובים, חמצמצים מתוקים. עוגה טבעונית ומשובחת.
העוגה הזו נפלאה לארוחת שבועות ולחגיגות לכל אורך הקיץ. היא נהדרת בכיסוי של פרי אחד, כמו תאנים בשלות של שיא הקיץ, פרוסות לרוחב, שזיפים אדומים של אמצע העונה או משמשים של תחילתה.
אני אוהבת אותה כשהיא מעוטרת במיקס צבעוני ועליז של פירות העונה, כל ביס שונה מקודמו, פירות חמצמצים מתוקים מתפצפצים בין השיניים.
אם אתם משתמשים בפירות חמוצים ממש, אפשר לזרות כף של סוכר חום לפני האפיה. הפירות יתקרמלו באפיה והמתיקות תאזן את החמיצות.
מה שתצטרכו לעוגה בתבנית פאי נמוכה בקוטר 26 או תבנית פאי מלבנית
החומרים היבשים:
♢ כוס וחצי קמח רגיל מנופה או קמח כוסמין (הניפוי יתרום לאווריריות הבצק. מומלץ לא לוותר)
לעוגה ללא גלוטן- החליפו את הקמח בקמח רב תכליתי ללא גלוטן
♢ 1/2 כוס שקדים טחונים
♢ 1/2- 1/3 כוס סוכר קנים או סוכר חום (בהתאם לרמת המתיקות המועדפת עליכם)
♢ 3/4 כפית שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום
♢ 3/4 כפית שטוחה סודה לשתיה
♢ קורט מלח
החומרים הרטובים:
♢ 1/2 כפית תמצית וניל
♢ 1/2 כפית גרד לימון או תפוז
♢ 3/4 כוס חלב שקדים (או אחר שאוהבים) + 2 כפות
♢ 1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב צמחי
♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן
♢ 1 כף חומץ תפוחים טבעי או כף מיץ לימון
פירות של קיץ: שזיפים ממינים שונים, נקטרינות, משמש, ענבים ירוקים או שחורים, דובדבנים, תאנים, תפוחים או אגסים, תות בעונה- שניים שלושה פירות מכל סוג, מגולענים ופרוסים לפרוסות.
התאמה לחורף: תפוחים או אגסים (אפשר מתובלים בקינמון).
כך עושים
♢ מערבבים יחד בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, הסוכר, המלח, אבקת האפיה והסודה לשתיה.
♢ יוצרים גומה בתערובת, מודדים ומוזגים לתוכה את החלב, המיץ, תמצית הוניל, גרד הלימון והשמן. מערבבים יחד להתאחדות. מוסיפים את כף החומץ. מערבבים אך נמנעים מערבוב יתר.
♢ משמנית תבנית פאי ומוזגים לתוכה את הבלילה.
♢ מסדרים את פרוסות הפירות על העוגה. נועצים בין הפרוסות את חצאי הענבים והדובדבנים. מי שאוהב יותר פירות- העמידו אותם בזווית והעמיסו יותר. שימו לב שהפירות נעוצים קלות בתערובת.
♢ אופים כ 40 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהפירות יצרבו קלות והבלילה תהיה יבשה (מותר לקיסם לצאת עם מעט פירורים, אל תמתינו ליבוש מלא לבל תייבשו את העוגה למוות).
מוציאים מהתנור, מניחים את התבנית על רשת ומצננים כ 20 דקות לפני שפורסים. זורים מעט אבקת סוכר ונהנים.
♢ העוגה נפרסת נהדר. בקיץ את מה שלא זללתם באותו היום רצוי להכניס למקרר.
העוגה נפרסת יפה לפרוסות ולא מתפרקת, רק הבטיחו להתאפק עד צינון קל לפני שתפרסו אותה….
העוגה נאפתה כל כך הרבה פעמים במטבחנו ותמיד חוסלה עד תום.
ועוד אחת:
שיהיה לכולם קיץ נפלא, ושלמרות השמש הקופחת נזכור להנות מהמתנות של העונה השמחה הזו.
נראה מצויין!
אם רוצים לעשות את העוגה חלבית יש בעיה להחליף את השמן בחמאה? וחלב השקדים בחלב רגיל? תודה!
היי סיון, העוגה מעולה כמו שהיא. אפשר גם להחליף.
שיהיה בהצלחה 🙂
מתכון מצויין!
הכנתי בעזרתו עוגה הפוכה וזה יצא פשוט מושלם!
הדבר היחיד שעשיתי שונה זה שמתי את הפירות בתחתית, ואת הרשת שהעוגה יושבת עליה בתנור שמתי במרכז ולא נמוך מידי, בכדי שלא ישרף.
מדהים מדהים מדהים! תודה רבה על המתכון.
וואוווו הילה, רעיון אדיר!
תודה על התגובה
ממש שמחה שאהבתם 🙂
הי,
במה אפשר להשתמש במקום שקדים טחונים?
תודה!
היי ליזי,
לא הייתי מוותרת על השקדים כי הם תורמים למרקם ולטעם העדין של העוגה.
אם זו בעיית אלרגיה הייתי מנסה אגוזי קשיו טחונים שהם יחסית עדינים בטעמם ולא משתלטים.
שלום,
תודה על המתכון היפהפה.
מה יכול להחליף את חומץ התפוחים?
תודה!!
היי הדר,
תפקיד החומץ הוא ליצור תסיסה כאשר הוא בא במגע עם הרכיבים האחרים שבעוגה, וכך ליצור אווריריות בבלילה ותוצאה פחות דחוסה ויותר קלילה.
אפשר להשתמש בכל חומץ אחר. תפוחים הוא המעודן שבהם אבל תחליפי חופשי בחומץ אחר.
בהצלחה 🙂
הי,
האם אפשר להשתמש בפולפה שנשארה מהכנת חלב שקדים?
ובהזדמנות הזו אני רוצה להודות לך עינת על מתכונים מופלאים וצילומים מרהיבים.
הבלוג שלך משובב נפש!
היי טל,
תודה על התגובה המשמחת.
לדעתי פולפה תתאים, בהחלט הייתי מנסה.
עינת.
יצאה עוגה משגעת. כל המתכונים שלך מקסימים, והכי אני אוהבת שהם עשויים מרכיבים שיש בבית… תודה רבה על זה! (נ.ב. לא הוספתי שמן בכלל, ועדיין יצא משגע).
היי מור, איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים שלי
עדיין לא עשיתי אותה בלי שמן. וואוו, חידשת לי!
הכנתי את העוגה מלא פעמים והיא מושלמת!
הפעם נגמר לי השמן קוקוס ויש לי נטורינה קוקוס, יכול לעבוד לדעתך?
היי תהל, תודה על התגובה הכייפית 🙂
אני לא מכירה את המוצר הזה. אבל גם שמן זית עדין יכול לעבוד כאן.
הי עינת, מה זה אומר שקדים טחונים? קמח שקדים? שקדים קצוצים? בנינגה? בקוצץ?
היי טלי,
שקדים טחונים אפשר למצוא בחנויות התבלינים למינהן, ואפילו בסופרים. בד”כ יש כאלו במשקל, ואפשר גם לבקש ולטחון את השקדים במקום.
הטחינה היא טחינה לפירורים דקים ולא לאבקה כמו קמח השקדים (טקסטורה דומה לזו של הקוקוס הטחון המוכן).
יש לי וינטמיקס אך מודה שמעולם לא טחנתי את השקדים בבית לעוגות (אבל כן לחלב שקדים).
בהצלחה:)