תשמעו, לא רוצה להתגרות באף אחד אבל השנה לא אהיה כאן בערב פסח. במין פוקס מהמם שקרה באופן מקרי ובלתי צפוי של הדקה התשעים אנחנו עושים לחיצת ידיים אווירית עם משפחה מקסימה שמתגוררת אי שם בפאתי הולנד. הבית במיקום מקסים, 25 דקות נסיעה מאמסטרדם. יוצאים מהשער פונים ימינה ומגיעים ליער משגע. בזמן שביתנו שלנו יחגוג ליל סדר עם משפחה מקסימה שבאה מהולנד אנחנו נעשה את ארוחת החג בביתם ההולנדי הכפרי והנחמד. אבל… קוראי הבלוג היקרים, אל תצטערו. הכנתי לכם מתנת תנחומים, מקבץ מהמם לפסח, פוסט חגיגי מיוחד לחג ובו שלל רעיונות, פרינטבל מקסים וחינמי להדפסה לארגון ארוחת החג וקישורים למתכונים שווים ורלוונטים. באהבה ♥
כבר סיפרתי כאן לא פעם כמה שאני אוהבת חגים ואוירה של חג, אבל מבין החגים, אל אלה שמתייחסים לטבע יש לי חיבה מיוחדת. פסח בשבילי הוא קודם כל החג של האביב וא”כ גם חירות וזה. אז כדי שיהיה לכם חג שמח והכנות נעימות עיצבתי לכם דף לניהול ארוחת החג. הורידו את קובץ ה PDF בגרסא מלאה להדפסה למחשב שלכם. שלחו להדפסה במדפסת הביתית. הכי כיף זה שההדפסה צבעונית ואיכותית! לכן מומלץ לציין best כשאתם שולחים להדפסה. השתמשו בדף המעוצב לרישום ארוחת החג שלכם. כך תוכלו להתחיל באוירה חגיגית כבר משלב ההכנות, מתנה ממני.
מזכירה למי שעדיין לא מנוי בבלוג לקפוץ לחלונית ולמלא את כתובת המייל בחלונית מימין כדי לקבל הדרכות, מתכונים והטבות שכאלה בעתיד.
מקבץ הקישורים לקראת החגים הפך להיות מסורת כאן בבלוג, והרי מקבץ קישורים לפסח לפניכם.
בדיוק לפני שנה, בחג פסח שעבר הייתי שקועה עמוקות בהרכבת ארוחת ליל סדר אביבי, אסתטי, שמח וטבעוני אותו אירחתי בביתנו. אתם חייבים חייבים לקפוץ לפוסט המסכם של ליל הסדר שארחתי בשנה שעברה בביתי בו תארתי את ההכנות, עיצוב הבית והתפריט. אני באמת חושבת שהשולחן הזה היה השולחן הכי חגיגי שארגנתי מימי. ישבנו סביבו והרגשנו כמו בתוך קסם. חושבת ש”היצירה” הזו זו אחת היצירות שנחרטו בזכרון אורחי וקוראי הבלוג כי במהלך השנה קיבלתי עליה המון מחמאות.
באותו פוסט ממש ציינתי בפרוטרוט את תפריט הסדר שלנו במדויק כולל קישורים למתכונים.
הבית היה מסודר לעילא, חגיגי ושמח, כאילו הוא עצמו ישב בחולצה לבנה, ענוד בזר לבן על הדש, מלא בעששיות יפות ובזרי קטנים של גיפסניות לבנות שסודרו על אגרטלי זכוכית הפוכים ובקונוסים מנייר שנתלו על משענות הכסאות ובכל מקום אפשרי. הקובץ של הקונוסים ניתן גם הוא להורדה, הדפסה ושימוש בביתכם. כנסו לפוסט הזה ותמצאו אותו שם.
אוכל…
החרוסת
סיפרתי לא פעם כאן בבלוג על מוצאה של סבתי וסבי מצד אמא- עירק. בארוחות ליל הסדר שסבתא רוז הייתה מארחת בתור חרוסת הייתה עוברת צלחת עמוקה ובה סילאן ושברי אגוזי מלך. המתנדב (אני!) היה עובר בין הסועדים שהיו תובלים פיסת מצה בסילאן עליו העמיסו אגוז או שניים, וזה היה טעים כל כך! זו החרוסת הכי טעימה בעיני כי אין כמו טעמי הילדות ותמיד העדפתי אותה על אלה עם התפוחים המרוסקים. את המנהג הזה אימצתי ומאז זו החרוסת בבית שלי.
לפני כמה שנים פגשתי בחורה ממוצא צרפתי ולמדתי ממנה להגיש “חרוסת כדורים”. אלה בעצם כדורים של תמרים ואגוזים ודברים טובים שמובאים לשולחן. הסועדים נוטלים כדור או שניים ומועכים אותו על פיסת מצה או אוכלים כך. אין ספק שזו חרוסת הרבה יותר אסתטית ויפה. מי שבוחר בחרוסת מהסוג הזה- ממליצה על המתכון המעולה ללאדו, כדורים נפלאים מתובלים בעדינות וטעימים, אותו קיבלתי מ“אמא הודית”. המתכון מופיע כאן בבלוג.
כיוון שהבלוג לא עוסק בבישול אלא יותר באפיה ומתוקים, אין לי מה לתרום לגיזרת המלוחים, מלבד ההמלצה להציץ בתפריט הסדר הטבעוני שעשיתי בשנה שעברה. התפריט מכיל גם קישורים. לא נותר אלא לעבור למתוקים.
מתוקים
אם טרם ניסיתם את טראפלס שוקו תפוז שמיימיים שלי אתם חייבים לנסות. אמנם זה מתכון ותיק כאן בבלוג אך אחד המוצלחים. אלה טראפלס על בסיס שוקולד וקרם קוקוס שמתובלים בהמון גרד תפוז. טעמם נפלא ומרקמם נהדר. זו פצצת שוקולד קטנה ואייכותית. קחו בחשבון שהטראפלס האלה זקוקים לתבניות סיליקון קטנות כיוון שהם לא ניתנים לחיתוך והם דורשים קירור עד שלה ההגשה.
טרפלס אחרים ומשובחים שעלו ממש לאחרונה לבלוג הם מיני קוביות טראפלס, מתוקים מרירים. יש להם טעם עדין עדין של חלבה, הם עשירים בטעמם, יפיפיים, מותירים שכבה דקיקה מרירה של קקאו בקצות האצבעות ונחתכים ממש נפלא. גם את אלה מומלץ לשמור בקירור עד ההגשה.
עוד בתחום השוקולד- ספק עוגיה ספק ממתק- עוגיות שקדים קלויים ושוקולד. מעולות. מקסימות ליד התה של סוף הארוחה וכמתנה של תשומי למארחים.
נשנוש חמוד וממכר של לפני הארוחה הוא השקדים המקורמלים המעולים, או מיקס של אגוזים מומלחים מתובלים וקלויים.
בשנה שעברה מילאתי קונוסים אישיים מנייר באגוזים כאלה. הקהל היה מרוצה פלוס פלוס.
עוד בתחום המתנות האישיות- מתנה קלאסית, מקסימה ועונתית, שתמיד תמיד משמחת היא ריבָּתוּת בצנצנת. אפשר להכין צנצנות קטנות אישיות או אחת גדולה. בכלל, נצלו את סוף עונת התות לשמר את הטעמים של הפרי הנפלא הזה עד לחורף הבא.
משום מה גורלם של הקוקוס ופסח די נקשר יחד, כך שראוי לקשר גם כאן את המתכון להכנת ממתקי קוקוס חמודים וטעימים.
נשנוש נוסף לפסח, חג האגוזים, גם הוא מקסים כמתנה בצנצנת למארחים- פקאנים סדוקים וקלויים בקליפתם. זהו מתכון קלילי ונפלא שכדאי להכיר ולשמור.
שתיה
אין ולא יהיה משקה כמו משקה הבית שלנו. זהו מתכון שקיבלתי מחברתי הקרמיקאית חוה רובינשטיין, ואומץ אצלנו ובעוד המון בתים של קוראי הבלוג הזה. משקה שבאופן עקבי זוכה ליחס מפרגן ונלהב מכל שותיו 🙂
מתכון נפלא, אלכוהולי ומרענן הוא ליקר למון גראס מהיר הכנה, חימום לראש ולבטן לפני או אחרי הארוחה.
פעילות
מי שהתברך בילדים- צפוי לפניו חופש ארוך ומשמעותי למדי. אז הורים יקרים, אתם מוזמנים להדפיס מתוך הפוסט הזה את הדף הצהוב שבו מנהלים את רשימת התוכניות לחופש. אצלנו בכל חופש מסדרת השבוע ומעלה הדף הזה הוא להיט.
אם אתם מחפשים להעביר יום נעים ושקט בבית בפוסט הלבנדר הגדול תמצאו רעיונות מעולים לעשיה עם הילדים באוירה נקיונית אביבית וריחנית. הילדים יהנו מהעשיה ובסוף יהנו מתוצרים שווים .
רעיון מדליק אחר לפעילות עם הילדים תמצאו בפוסט בצק חול ואנשים קטנים, בו תיארתי מתכון קליל ליצירת חול משחק, המזמין ליצור בתוכו עולמות.
שיהיה לכולם חג אביב שמח, פסח מלבלב ושפוי