אני בטוחה שגם לכם מוכר המראה הזה של בננות עזובות ונטושות בסלסלת הפירות. מזל שהן כאלה שימושיות ואפשר לעשות איתן המון דברים מעולים.
באחד ימי אחה”צ של אמצע השבוע לילדים היה חשק למתוק. על השיש עמדה תבנית חדשה שהכנתי בסדנת קרמיקה (ואני מאוהבת בה לחלוטין), חיברתי אחד ועוד אחד, את הבננות והתבנית, והרי עוגה ביתית, בחושה, קלילה וכייפית. מבטיחה לכם שלמחרת בבוקר התבנית כבר הייתה בכיור בדרך לשימוש הבא (לחם כפרי!). ככה זה, משפחה מרובת ילדים.
מה שתצטרכו לתבניות אינגליש קייק אחת
3-4 בננות בשלות
250 מ”ל נוזל אגוזי קוקוס (ממליצה על הקרטון הירוק של AROY-D שהוא 100% רכיבים טבעיים) או נוזל קוקוס בפחית, או קרם קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל
חופן פקאנים או אגוזי מלך קצוצים גס
חופן שוקולד צ’יפס
כוס וחצי קמח רגיל או קמח כוסמין מלא (או תערובת של הקמחים)
כפית שטוחה של אבקת אפיה
כף סוכר חום (לא הכרחי)
קורט מלח
כף חומץ
כך עושים
בקערה גדולה מניחים את הבננות שבורות לרבעים או שלישים ומועכים במועך של פירה או במזלג.
מוסיפים את נוזל הקוקוס ומערבבים היטב. מוסיפים את תמצית הוניל, מערבים. מוסיפים את שבבי השוקולד והאגוזים.
מודדים את הקמח ומוסיפים אל תוך כוס המידה את המלח ואבקת האפיה.
מוסיפים את הקמח אל בלילת הבננות. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים כף סוכר. מוסיפים כף חומץ ומערבבים, עד איחוד ודי.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. נועצים קיסם ורואים שהוא יבש לפני שמכבים את התנור.
בפוסט הקודם סיפרתי שאני מארחת בביתי את המשוררת הנפלאה חלי ראובן לערב ספרותי, בפורום נשי אינטימי.
הערב יתקיים ביום ד’, ה 6.4.16 בביתי שבכפר סבא. קבלת פנים ב 19:00, ישיבה: 19:30.
בתוכנית: ארוח של חלי ראובן והקראה משיריה מתוך ספרה “עשני פשוטה”, וכיבוד קל.
דמי ההשתתפות: 160 ש”ח למשתתפת אחת, 120 למשתתפת שמגיעה עם חברה (240 יחד).
נותרו עוד מספר מקומות, פנו אלי במייל, שריינו מקום במייל. אני מבטיחה לכן ערב בלתי נשכח.
השירים של חלי כל כך יפים בעיני שאני מעלה, ברשותה של חלי כמובן, את השירים כגלויות, בפיד שלי.
מקווה שהשיר הזה יאיר גם לכם את היום.
שיהיה לכולכם סופ”ש נפלא וימים נעימים
מה באמת אפשר במקום נוזל קוקוס ? והאם החומץ חיוני?