קיש נפלא, עשיר בטעמים ומשביע, שמתאים להיות מנה מרכזית בארוחה טבעונית, לצידו סלט רענן.
הבסיס לקיש הוא בצק פריך משובח המוכר לכם מהמתכון לקרק’ס כאן בבלוג (אם לא הכנתם עדיין אז קדימה), והמלית- תערובת ירקות עשירה בטעמים ומשובחת, שנזהרתי שלא לחסל אותה בכף פשוט כמו שהיא. התערובת כזו טעימה שיכולה לעמוד כמנה בפני עצמה על מצע של אורז מעורב באורז בר, מצע של בורגול או קינואה.
מה שתצטרכו
לקלתית
2.5 כוסות קמח כוסמין (רגיל, או קמח מלא לפי העדפתכם)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
למלית
(שימו לב: כמויות המלית שכאן מעט גדולות ממה שתצטרכו לקיש. אפשר לחתוך בירקות או להנות מהמלית המעולה בארוחה נוספת)
חציל בלאדי בינוני קלוף וחתוך לקוביות בגודל של כ 2 ס”מ
2 שיני שום קצוצות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 קישואי זוקיני וחתוך לקוביות
חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מעט שמן זית
כמה ענפי קורנית, פטרוזיליה קצוצה, עלח בזיליקום קרועים (מה שיש מאלה)
חופן זיתי קלמנטה או זיתים שחורים טובים קצוצים גס
בצל סגול פרוס דק
מלח, פלפל גרוס
3-4 כפות שמן זית

כך עושים
מכינים את הבצק לקלתית- מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומעבדים לכדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה על השיש.

מרדדים את הבצק לעלה עגול ומעבירים אותו לתבנית ששימנו במעט שמן זית. מהדקים את הבצק לשוליים, חותכים את עודפי הבצק המיותרים.
אופים ב 170 מעלות כ 15 דקות עד שהקלתית משחימה ומתחזקת.

בנתיים מכינים את תערובת הירקות הקלויים-
ממליחים קלות את החצילים ונותנים להם לעמוד כרבע שעה עד שיתחילו להזיע. סוחטים מעט.
מחממים שמן זית במחבת גדול ורחב נון סטיק. מקפיצים בתוכו את החצילים עד שמתרככים ומשנים את צבעם. מוסיפים את שיני השום הקצוצות וממשיכים להקפיץ.
מוסיפים את קוביות הפלפל ומקפיצים 2-3 דקות, מוסיפים את קוביות הזוקיני ומקפיצים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את עגבניות השרי, ממליחים ומפלפלים. מקפיצים עוד דקה שתיים ומכבים את האש.
מוסיפים את הבצל הסגול וזיתי הקלמנטה אל תוך תערובת הירקות הקלויים.
את עלי הקורנית מסירים מהענפים ישירות אל תוך המחבת, מוסיפים פטרוזיליה ובזיליקום.
מעבירים את תערובת הירקות הקלויים לתוך הקלתית האפויה. דוחסים קלות את הירקות לתוכה ומפלסים את פני המלית בכף. סבירות גבוהה שתשארו עם עודף קל של ירקות. אל תעמיסו אותם על הקלתית כדי לא להקשות על החיתוך של הקיש אחרי האפיה.
אפו את הקיש בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד שירקות נראים קלויים והבצל נראה שחום קלות.
הוציאו מהתנור והניחו למאפה לנוח לעשר דקות של התייצבות. פרסו בסכין חדה.

שתהיה שבת שמשית ונפלאה לכולם,
נראה מעולה!אנסה. התמונות שלך נפלאות כרגיל!
תודה רותי, שתהיה לך שבת יפה 🙂
נראה טעים ביותר.
השאלה היא, אם זה לא לגמרי מתפרק עם הירקות מעל?
אין שום חומר שיחבר את הירקות – שמנת אלפרו או משהו דומה?
היי יעל, לא, ממש אין צורך בנוזל.
דוחסים את הירקות מעט, אופים, נותנים זמן להתייצבות לפני פריסה ופורסים בסכין חדה, ממש כפי שאת רואה בצילום.
וואו, נראה מעלף !!
תודה על המתכון 🙂
בשמחה, תודה על התגובה 🙂
הי,נראה מעולה ועושה חשק 🙂
שאלה: אני לא אוהבת חצילים… נראה לך שאפשר לוותר או אולי להוסיף משהו אחר במקום? בטטה אולי?
קוביות בטטה קטנות זה יופי, אפשר פלפל ירוק,
אפשר פשוט לוותר ולהשאר עם הירקות האחרים.
בהצלחה 🙂
מעולה, טעים ממש!!! תודה רבה 🙂
איזה כיף לשמוע, תודה שחזרת לספר 🙂
שיהיה חג שמח!
בס”ד
הי עינת
תודה על המתכון.
נראה מעולה טעים וגם בריא.
מעולם לא הכנתי קיש השאלה היא
האם חייבים תבנית לקיש אם כן, איזה גודל התבנית שהשתמשת בה.
והאם אפשר להכין בתבנית אלומיניום עגולה ??
בתודה על תשובתך,
הודיה
שלום 🙂
נראה מתכון מעולה, במידה ואני מעוניינת להוסיף רוטב רויאל, אני מוסיפה את המלית לאחר שהקפצנו את הירקות והבצק עבר אפייה עיוורת?
היי מאי,
כן, בדיוק.
בהצלחה:)