פאי מוס של שוקולד וחמאת בוטנים מדהים

היי כולם, עוברת כאן לגיחה מהירה לשתף את התרומה שלי לארוחת ערב שישי.
מכירים את הכוסיות הקטנות האלה של שוקולד במילוי חמאת בוטנים, שנמכרות בזוגות? זו הייתה השראה שלי. יצא משהו קצת מזכיר, אבל אחר, טעים ברמות שאין לתאר. זהו פאי עשיר ומרוכז, בתחתיתו שכבת ביסקוויט פרורית. מעל קרם רך בטעם חמאת בוטנים ושוקולד ולמעלה קראסט שוקולדי מתפצפצץ בפה. להשלמת הטעמים ביסים של בוטנים קלויים מומלחים קלות. שילוב אלילי. והכל הכל טבעוני כמובן.
מהמתכון שלעיל יוצאות שלוש עוגות נפלאות, וזה ממש מזל, כי כך יכולתי להשאיר בסליק אחת לצילום בזמן שהאחרות התכלו בשתי הארוחות המשפחתיות.

מה שתצטרכו לשלוש עוגות פאי מאורכות (נמוכות ומרוכזות)
לשכבת הביסקוויט:

♢ 3/4 שרוול של פתי בר וניל

♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס (מניחים מעל קערת מים חמים למספר דקות)

♢ 2 כפות סוכר קוקוס או סוכר קנים

 

לשכבת המוס:

♢ 2 כוסות קשיו שהושרה במים מספר שעות (3 שעות ומעלה, אך לא יותר מלילה)

♢ 250 מ”ל נוזל קוקוס (ממליצה על הקרטונים הירוקים הקטנים של AROY-D של נוזל קוקוס טבעי)

♢ 6 כפות גדושות של חמאת בוטנים חלקה

♢ 1/2 כוס אבקת קקאו איכותית (אני אוהבת את ההולנדית)

♢ 1 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים איכותי

 

לציפוי ארטיק:

♢ 2 חפיסות שוקולד מריר איכותי

♢ 2 כפות שמן קוקוס

 

לקישוט:
♢  בוטנים קלויים מלוחים מקולפים, קצוצים

 

 

כך עושים
מכינים את שכבת הביסקוויט-
♢  מכניסים את הפתיבר למעבד המזון ומרסקים לפרורים דקים (לא אבקה). מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הקוקוס ואת סוכר הקוקוס. מערבבים היטב.

♢ משמנים שלוש תבניות אינגליש קייק ומחלקים את פרורי הפתי בר בין העוגות. לוקחים כוס שתחתיתה מעוגלת ודוחסים את פרורי הביסקוויטים. אמורה להתקבל שכבה אחידה של כסנטימטר.

 

 

♢ אופים בחום של 180 מעלות כ 15-20 דקות עד שהתחתיות נראות קלויות ונוקשות. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.

 

בינתיים מכינים את שכבת המוס-
♢  מסננים את הקשיו, מכניסים למעבד מזון וטוחנים ככל האפשר. נרצה מרקם כמה שיותר חלק וללא גרגרים. מידי פעם עוצרים את פעולת המעבד ובעזרת לקקן מנקים את הדפנות. מוסיפים מחצית ממיכל מי הקוקוס וממשיכים לטחון עד קבלת קרם אחיד. מוסיפים את כל יתר החומרים וטוחנים היטב. מידי פעם מנקים פנימה את הדפנות.

♢ כששכבת הפתי בר כבר אינה חמה, נוטלים מהתערובת בכף ומחלקים את שכבת המוס בין שלוש התבניות. התערובת די סמיכה. נסו לפזר אותה לאורך התבנית, מקצה לקצה ואז לישר אותה לרוחב התבנית.
מיישרים בעדינות בעזרת לקקן. אם יש צורך הרטיבו אותו מעט כדי להקל על ההחלקה. מכניסים לפריזר, לחצי שעה להתקשות.

 

מכינים את ציפוי הארטיק-
♢  ממיסים בבן מרי או במיקרו את השוקולד. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב. מוזגים על העוגות. הציפוי יתמצק מהר למדי. שניה אחרי מזיגת השוקולד ניתן לחרוץ פסים לרוחב העוגות, לסימון המנות.
מחזירים להקפאה בפריזר של שעה לפחות. לאחר מכן העוגה יכולה לעבור למקרר עד ההגשה.

 

משמאל

 

ומימין

 

סמוך להגשה מוציאים מהמקרר. פורסים בסכין משונן וחד מאוד את העוגה לפרוסות.
מגישים 🙂

 

 

 

העוגה נהדרת להכנה מראש. מכינים, מקפיאים, ומעבירים כארבע שעות לפני ההגשה למקרר. בוזקים בוטנים, חותכים ומגישים.
יש לי שלל גנים אבל כאלה מפולניה דווקא לא הגיעו אלי, כך שהצלחתי ממש יפה להתאפק ולא לומר חסר ביצים? חסר חמאה? שמנת? בואו נגיד שהעוגה עברה את המשפחה המורחבת מהצד הלא טבעוני בהצלחה פלוס פלוס. שיהיה שבוע משובח לכולם 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *