עוגיות כדורי שלג מופלאות

היי חברים, בהשראת הכפור הבלתי נסבל ולקראת הנחיתה של מספר 1 שלי ואבא שלו מגלישה בארצות הקור, הכנתי שניים מהילדים ששכחו אותם בבית את העוגיות המופלאות שלפניכם. אלה עוגיות מוכרות ואהובות בגולה, רק שהחלפתי מוצרים מהחי בכאלה מהצומח, מה שרק הפך אותן למשובחות עוד יותר. מדובר בעוגיות פקאן ממכרות, עדינות ומעודנות, נפלאות, נמסות בפה מה שנקרא, נימחות, מחממות את בלוטות הטעם ואת הלב וכל כך קלות להכנה. אתם חייבים חייבים לנסות! וברשותכם, צוללת למתכון.

 

מה שתצטרכו לכ 36 כדורי שלג
מתנצלת מראש בפני הקוראים הבריאותניקים על השימוש בסוכר וקמח לבן נחות. אם הצלחתם להחליף משהו במשהו ויצא או לא יצא, כולנו נשמח אם תעדכנו גם כאן בסוף הפוסט, בתגובה. תודה ♥

 

1 כוס פקאנים קלופים, או אגוזי מלך או חצי חצי
3/4 כוס שמן קוקוס במצב מוצק או 1/2 כוס במצב נוזלי
8 כפות שטוחות של אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
קמצוץ מלח
7-9 כפות מים קרים
אבקת סוכר לציפוי

 

כך עושים
מכניסים את האגוזים לקערת מעבד המזון וקוצצים לרמת קצוץ דק. מעבירים את הפקאנים הקצוצים לקערה.
שמים במעבד, עדיין עם להב המתכת, את שמן הקוקוס, אבקת הסוכר ותמצית הוניל, ונותנים להם להתערבל יחד למשחה אחידה.
מוסיפים את הקמח, המלח והאגוזים, ומעבדים יחד מספר דקות. מידי פעם עוצרים את פעולת המערבל ומנקים את הדפנות פנימה. נוצרת מין אבקה טעימה בטירוף, רמז לבאות.
עכשיו, בזהירות- מוסיפים כף ועוד כף של מים קרים מאוד. נוסיף את המים בפולסים קצרים של המערבל ובהדרגה נראה כיצד הפירורים הופכים להיות גדולים יותר ונוצרים גושים. נוסיף את המים באופן מבוקר, במטרה להגיע לבצק שניתן להדק לגוש, ולא מעבר לזה. בגדול תצטרכו בין 6 ל 9 כפות מים.
עושים את מבחן ההידוק- נוטלים מעט בצק ביד, דוחסים אותו ובודקים האם הוא מתהדק לגוש.
מוציאים את הבצק מהמערבל, מאגדים ודוחסים יחד, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כחצי שעה- שעה ככה.

 

 

כעת צובטים פיסות קטנות מהתערובת ומכדררים בין הידיים. כך, תלמדו ממספר 4 שלי.

 

 

נסו ליצור כדורים עגולים, יפים ומושלמים ככל שהסבלנות מאפשרת לכם.

 

 

מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בשלב הזה מספר 4 איבדה את הסבלנות והלכה להכין שלט “ברוחים הבעים” בממדי ענק לאבא ולמספר 1. מספר 3 הגיע להחליף את מספר 4 ובעיקר ניצל את שורות הכדורים כדי להתאמן על כפולות של 6 ולדווח על סיכויינו הנגדיים בהימור על כמות הכדורים הסופית. יצאו לנו 6 שורות של 6 ועוד שני כדורים. שנינו טעינו בהימורים אך שמחנו כשגילינו ששללנו עלה מעל ה 30.

 

 

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מכניסים את התבנית.
אופים כ 25 דקות. הרעיון הוא לייבש לחלוטים את העוגיה, אך לא להזהיב אותה יותר מידי. הסימן שהיא מוכנה הוא שהתחתית מזהיבה, ובנגיסה בעוגיה הפנים די יבש (קחו בחשבון שיתייבש עוד כשיתקרר לגמרי).
נותנים לכדורים להתקרר מעט על רשת, ככה כ 3-4 דקות.
לוקחים קופסא אטומה ומוזגים לתוכה את אבקת הסוכר. מניחים את הכדורים בתוך הקופסא (רצוי לעשות כמה נגלות), סוגרים את הקופסא ומקפיצים בתוכה קלות את הכדורים. כך עוברים על כל הכמות. הלחות של הכדורים תגרום להצמדות השכבה הראשונה של האבקה אל פני הכדורים.
לאחר קרור מלא, טבלו שוב את הכדורים בתוך אבקת סוכר תוך הידוק של האבקה על פני הכדורים.

 

 

זהו. העוגיות מוכנות. מגרות. פוטוגניות להחריד. יפות יפות שבא לבכות וטעימות בטירוף.
כשנוגסים בהן מרגישים בפה את הטעם של כדור שלג בחלומות…

 

 

מה שלא מחסלים מאחסנים בכלי הרמטי. בקופסא או צנצנת יפה, למען יראו ויראו.

 

 

אם גם אתם רוצים צנצנת וינטאג’ שימושית כזו, קפצו להדרכה שעשיתי בפוסט הזה.

 

והגשה אחרת- תראו כמה עוגיות הסנוֹ בּוֹל חמודות בתוך קופסת הלב שעיצבתי דיגיטלית והדפסתי.

 

 

לגמרי מרגישה שהענקתי את תרומתי לחימום כל הנשמות הקופאות, לפחות אלה שהגיעו לבלוג הזה.
ועכשיו, אפשר קצת שמש?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *