גריסיני הום מייד

לאחרונה התחברתי פיזית וירטואלית קוגניטיבית ונפשית לאפליקציה לניהול משימות. האפליקציה פתוחה בטאב על המחשב בבית ומשמשת אותי בשעות שאני על המחשב, ומנוהלת גם מהטלפון. היא מכילה רשימות של משימות ותתי רשימות של משימות. יש שם רשימות של קניות- סופר, ירקן, בית מרקחת (עד שאני מגיעה לשם לפחות שתהיה לי הרשימה תמיד ביד!), חנות טבע, דברים שצריך לעשות בבית, משימות של העסק ורשימה של הפוסטים הבאים בבלוג. חלק מהמשימות מנוהלות ומשותפות עם הנוגעים בדבר (הנוגע, אם לדייק). כשצריך אני מתזמנת את המשימות ואז הן שולחות לי נוטיפיקציות. הקטע המגניב הוא לסמן V על משימה ואז מתקבל צליל שעושה לי קתרזיס ממש. כן כן, פעם הייתי מנהלת פרוייקטים רבי משתתפים עם תלויות הדדיות וזה. תכל’ס לא מתגעגעת לזה בכלל.
בכל אופן, לא רשום שם, ברשימת הפוסטים הבאים הכוללת כרגע 17 פריטים, את המתכון לגריסינים היפים האלה, אבל כיוון שקצת נופפתי בהם אתמול בפיד שלי בפייסבוק, מודה ומתוודה, קצת התגרתי והבאתי על עצמי את הפוסט. אוקיי, אז למה לא, בקשתם מתכון, קבלו.
הגריסיני הם מקלות לחם פריכים, נפלאים לצד סלט ומתבלים בארוחת בוקר או לצד
מרק מהביל בארוחה חמה, נראים נפלא על בופה ועל שולחן הבראנץ’, מצוייינים
לפיקניקים, צידה לדרך ארוכה ובקופסאות האוכל של ילדים חמודים שרק אמצע השנה
וכבר נמאס להם מסנדביץ’.ממליצה לשלב קמח כוסמין במתכון. הוא בריא מהקמח הלבן הרגיל, יש לו צבע יפה וגרעון כהה עדין שיוצר טקסטורה כפרית נחמדה.אז, מה שתצטרכו
2.5 כוסות קמח רגיל מנופה
1.5 כוס קמח כוסמין מנופה או כוס וחצי נוספות של קמח רגיל { סה”כ 4 כוסות קמח }
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר קנים
כף שטוחה של מלח
1/4 כוס שמן זית
כוס ורבע מים חמימיםלציפוי: הרבה שומשום או זעתר, מעט מלח גס או קצח וכל תוספת אחרת שאוהבים.ההכנה
ראשית מזכירה ולא מוותרת לכם על שלב ניפוי הקמחים. אם אין לכם סבלנות לנפות המשיכו באהבה למתכון אחר. הניפוי הכרחי לקבלת מאפים קלים, אחידים במרקמם ואוורירים.
אחרי שכל הקמח עבר דרך חורי המסננת, יוותרו לכם קליפות אחדות של כוסמין שלא עברו במסננת. הוסיפו גם אותם לקערה.
העבירו 3 וחצי כוסות מהקמח, כוס מהמים החמימים ואת יתר חומרי הבצק לקערת המערבל.
התקינו וו לישה ותנו למערבל לעבוד במהירות הנמוכה ביותר.
אם הבצק נצמד לדפנות המערבל ולא מתכדרר הוסיפו טיפ טיפה קמח, כף אחר כף והמתינו להטמעה מוחלטת. לחלופין- אם הבצק עדיין פרורי הוסיפו טיפ טיפה מים. לא יותר מכף בכל פעם.
הניחו לקערת המערבל לעבוד 5-6 דקות וללוש את הבצק.
הבצק אמור להיות רך, חמוד ולא דביק, כמו שבצק שמרים צריך להיות.אם אין לכם מערבל- ערבבו את החומרים בקערה ולאחר שהתאחדו עברו ללישה על השיש. השקיעו דקות אחדות של הלישה. הלישה תעשה לבצק טוב.נקמח את משטח העבודה שלנו קלות ונניח עליו את כדור הבצק.

הבצק- תערובת של קמח רגיל וקמח כוסמין ביחס של 2 על 1

נמתין חמש דקות בלבד. אפשר ואף רצוי לכסות את הבצק במגבת מטבח בכדי למנוע התייבשות שלו.

זה כדור בצק? לא! זה נחש בריח שבלע פיל!
נחצה את הבצק לשניים. נרדד כל חלק לנקניק באורך של 30 ס”מ. נמתין חמש דקות נוספות. אפשר לכסות.
נחלק כל נקניק לחצי, ואז לרבע, וכל רבע לשלוש פיסות. נכסה ונמתין חמש דקות.

 

כעת נרדד כל פיסה לנקניק בעובי של כ 1.5 ס”מ. זוכרים איך הייתם מכינים שבלולי פלסטלינה בגן? חוליות לקערה מקרמיקה? אז אותו דבר. מרדדים בידים קלות ולא מועכות, התנועה צריכה לנוע מהפנים החוצה ככל שהנקניק גדל.
מניחים את הנקניקים בצד, אפשר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים בקערית קטנה כף אגבה ושתי כפות מים. טובלים מברשת במים ומורחים קלות את הנקניקים. אל תטביעו אותם, פליז.
פזרו על משטח העבודה שומשום. הרימו נקניק וגלגלו אותו בשומשום. החזירו לתבנית.
את הזעתר ערבבתי עם שומשום והצמדתי לגרסינים באותו האופן.
מלח וקצח אפשר לפזר בעדינות מעל.

 

מצופים בשומשום, ממתינים לאפייה
כסו את המקלות, ותנו להם לנוח 20 דקות. הכינו את התנור לחום של 180 מעלות.
אפו את המקלות כ 20 דקות ב 180 מעלות.
איך יודעים שמוכן? הגריסינים צריכים להיות קצת כמו בייגל’ה- לא בצקיים מבפנים, די יבשים וקריספיים, זהובים יפה, לא שחומים מידי.
מניחים לגריסינים להתקרר לחלוטין לפני שצוררים אותם.

 

ולמלאכת ההגשה, החלק החביב עלי-

נייר קראפט חום, יוטה או רשת טבעית, נייר משי לבן או צבעוני, קנווס גס חלק או מאוייר- כל אלה חומרים בעלי פוטנציאל גבוה לשילוב מוצלח עם הגריסיני המקסימים והמונוכרומטיים.
מדפיסים תוויות מחנות האטסי שלי, רושמים מלל בכתב ידכם, כי אין כמו כתב יד לטאצ’ אישי.

מלפפים חוט איכרים, רפיה, או חוט שפגט סביב סביב, משחילים בתווית וקושרים בקשר פרפר. מה שנקרא מושלם.

ורעיון להגשה בתוך שקית קראפט חום- חומר פשוט אך יפהפה, שמעניק טאצ’ כפרי נהדר.

לאחר קרור מוחלט מאחסנים את הגרסיני בצנצנת סגורה או קופסא הרמטית.

זה מה שנשאר….

כרגיל, אשמח לתגובות שלכם כאן 🙂
ברשותכם חוזרת לפוסט הבא מתוך רשימת הפוסטים (לא שהכמות מלחיצה אותי באיזה שהוא אופן. כשפוסט אחד יורד שניים צצים במקומו כי ככה זה כשנהנים) ובו המלצה על סדנא מעולה שהשתתפתי בה, ומתכון נהדר. להתראות בקרוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *