תפו פאי לממהרים

אמא מה זה בא לי פאי תפוחים, אמרה לי הקטנה, רגע לפני ארוחת ערב, מרפקה רוכן על דף סודוקו שקיבלתה בתור שיעורי בית בחשבון ובידה השניה עפרון כהה חושים. פאי תפוחים….? אני מביטה לעברה, ובראשי מנסה לפענח על סמך הכרותי עם הקטנה על מה היא חולמת כשהיא אומרת פאי תפוחים ומאיפה הגיעה לה בדיוק עכשיו ההשראה לרעיון המפתיע הזה. במקביל סורקת במהירות את ספר המתכונים שבראש שלי, מנסה לאתר דברים שעשויים להחשב עבורה פאי תפוחים, תוך סינטזה עם לוחות הזמנים הדחוקים של סוף היום והחומרים הדרושים. בערוץ מקביל עוברת בעל פה את תכולתו הנוכחית של המזווה. אוקיי, אני אומרת לה מחייכת, נכין פאי תפוחים.אז הכנתי פאי תפוחים נהדר מחומרים שהיו בבית וקיבלתי מליון קומפלימנטים, אחד הדברים הטעימים שיצא לי לאכול, אמא זה יצא מ-צ-ו-י-ן ומה זה טעים מתי תכיני שוב ואפילו זה הדבר הכי טעים שיצא לי לאכול בזמן האחרון (מה שמצל קצת על הבישולים הקודמים, לא? אבל אני אמא מכילה לא נעלבת 🙂 ).
כיוון שהפקדתי את התבנית בתנור וההמשך נעשה בנוהל קריאות ובשלט רחוק זה זהוּב?? צועקת מחדר השינה ספוּנה בפיג’מה, מישהו שומר על הפאי??, לטעום לא הספקתי, אבל הם כל כך התלהבו שסשין 2 פלוס צילום בוצע כעבור יומיים, זאת אומרת היום, דקה לפני שבת.
האמת, יצא מעולה, קריספי, מזכיר בקטע טוב את התפו-פאי המסחרי אבל לא תעשייתי בטעמו ולא מטוגן, וממולא בחומרים טובים- בתפוחים טריים ומעולים אדומי לחיים. אתם פשוט חייבים חייבים לנסות.

מה שתצטרכו לפאי מרובע בגודל 25 על 25
6 טורטיות מקמח חיטה (יש קטנות ויש גדולות. הקטנות יותר נכנסות בול), אני אוהבת את אלה של It’za
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
כף של תרכיז תפוחים (ממליצה על זה של סיידר הגליל)- תפקידו הוא לחזק את הארומה התפוחית אבל אם אין בבית פשוט וותרו.
3-4 כפות סוכר חום
2-3 כפות שטוחות שמן קוקוס
קינמון טחון לפי טעמכם

 

קוביות של תפוחים, סוכר חום וקנמון

כך עושים
שמים את התפוחים בסיר קטן. מוסיפים 2 כפות סוכר חום, כפית קינמון וכף סיידר תפוחים.
מבשלים על אש קטנה ב 15 דקות עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים.
בינתיים שמים את שמן הקוקוס בקערית קטנה ומרככים אותו מעט במיקרו (או בבן מרי). מוסיפים כף שתיים של סוכר חום וכרבע כפית קינמון. מערבבים יחד.

שמן קוקוס מתובל בסוכר וקינמון

משמנים את התחתית והדפנות של תבנית פיירקס מרובעת בשמן הקוקוס המתובל.
נוטלים טורטיה, בעזרת מברשת מורחים אותה בשמן הקוקוס.
יוצרים תלולית של תפוחים מבושלים לאורכה, מגלגלים ומניחים בתבנית.

שניה לפני סגירה

ממשיכים כך ליתר הטורטיות.

ממולאות

מורחים קלות את הטורטיות בתערובת שמן הקוקוס.
משגרים לתנור חם בטמפרטורה של 180 מעלות לכ 25 דקות, עד הזהבה, השחמה וקְרִיסְפִּיזָצְיָה קראנצ’ית.

מגישים פס, טורטיה שלמה או חצי טורטיה, מתמוגגים.

סופ”ש מנוחה ומשובח לכולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *